Инспектор от ИАРА- Монтана с награда за добри постижения

Грамота за цялостен принос и постижения в работата си получи Валери Спасов- инспектор "Рибарство и контрол" в ИАРА Монтана. Наградата му беше връчена на среща на ИАРА в Бургас по повод 10-годишнина от преместването на централата от София в Бургас...

публикувано на 08.12.22 в 16:43

Доброволци залесяват в Кула

В Кула ще залесяват дръвчета от видовете кедър, липа и бук. Определено е и мястото- крайпътен кът за отдих.  "За трета поредна година "Северозапазване" продължаваме кампанията "Засаждаме бъдеще в Северозапада", като тази година ще засадим около..

публикувано на 08.12.22 в 16:39

Проблеми на дърветата в градска среда

Дърветата са белите дробове на всяко едно населено място, а във все по-замърсения свят, в който живеем, те страдат. Страдат и от човешка намеса, и от климатичните промени. Кои са потенциалните проблеми, с които ще се сблъскваме при отглеждането на..

публикувано на 08.12.22 в 12:57

Зарибяват с никулденска риба "Дъбника" във Враца

За пета поредна година за Никулден във Враца ще пускат шаран в язовир "Дъбника". Идеята е на местното риболовно сдружение "Заедно за язовир Дъбника".  "Вече стана традиция, каним всеки един, който иска да дойде да пусне, а за тези, които нямат..

публикувано на 01.12.22 в 15:48

Пенсионери помагат при залесявания в Кула

Членове на клуба на инвалида в Кула се включиха тази година в залесяване на дръвчета по инициатива на младите хора от града . В акциите участваха пенсионери от клуба с голямо желание, но заради сушата не всички дръвчета са се прихванали, разказа..

публикувано на 24.11.22 в 16:05

Руска Бела с екоучилище на открито

Малко над 17 хиляди лева задели тази година Община Мездра за реализиране на малки местни инициативи. Общо 6 са изпълнените проекти на 5 инициативни комитета и 1 сдружение на собствениците. Един от тях е на читалището в село Руска Бела- за изграждане..

публикувано на 24.11.22 в 16:01

"Дърво с корен 2022" под знака на климатичните промени

Над 103 хиляди подписа са събрани в подкрепа на петиция "Климат на промяна" , инициатива на организациите, които са част от международен проект с участието на НПО, местни власти, академични институции. Четири са основните послания в петицията,..

публикувано на 10.11.22 в 17:13

Подготвят се нови стандарти за качество на въздуха

Европейската комисията /ЕК/ предлага по- строги правила относно замърсителите на атмосферния въздух. Замърсяването на въздуха причинява преждевременна смърт на близо 300 000 европейци всяка година, а предложените нови правила ще намалят с..

публикувано на 03.11.22 в 16:00

Димово участва в общинското експо

Общините Ружинци и Димово за поредна година участваха на Годишната среща на местните власти. Наред с актуалните проблеми пред администрациите, кметовете участваха в дискусионни форуми, имаха възможността да видят какви иновативни технологии..

публикувано на 27.10.22 в 15:42

Има ли начин да се възстанови водния баланс

България е изложена на воден стрес , като една голяма част от хората са подложени на режим на водата, голяма част от големите реки изтичат извън територията на страната.  "Което означава, че не сме чак толкова богати на водни ресурси и със..

публикувано на 13.10.22 в 16:53