"Зеленото е новото черно" събира доброволци с мисъл за природата

 „Green is the new black“ ("Зеленото е новото черно" - от англ.) – под това мото ученици от клуба по речи и дебати на английски език на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ във Видин планират разнообразни екологични прояви. Почистване на Крайдунавския парк,..

публикувано на 23.03.23 в 16:30

Асен Масларски: "Риболовният клуб по мухаро-спининг в Монтана е пример за подражание"

Открит урок изнесоха знаковите имена на българския риболовен спорт пред децата от мухаро-спининг клуб „Огоста” от Монтана. На срещата в Монтана бяха двамата водещи на предаването “И рибар съм, и ловец съм” на БНР - Асен Масларски и Росен..

публикувано на 16.03.23 в 16:47

Акция за събиране на пластмасови шишета организират в Монтана

По повод Световния ден на рециклирането - 18 март, Община Монтана организира кампания за събиране на пластмасови бутилки. Колко използвани пластмасови бутилки могат да съберат жителите на Монтана ще стане ясно в събота, в 10.00 часа, когато..

публикувано на 16.03.23 в 15:25

Близо 170 са проверките на инспекторите от ИАРА в Северозапада

Общо 48 проверки са извършени от инспекторите от териториално звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ в Монтана от началото на годината. Съставени са 12 акта за установяване на административно нарушение /АУАН/,..

публикувано на 09.03.23 в 17:04

Започна кампания за зарибяване на язовир „Кула“

Поредното зарибяване на язовир "Кула" е планирано през април . Инициативата е на доброволци и се осъществява за шеста година. Водоемът ще бъде зарибен с шаран и бяла риба , а ако се събере по-голяма сума ще се пусне и друг вид риба, съобщи..

публикувано на 09.03.23 в 15:25

Обучение с внимание и любов

Обучението на служебни кучета не е новост за Берковица. Повече от 40 години там се обучават водачите на служебни кучета на полицията, извършва се дресировка и развъдно дело. От учебната 2021/22 година Лесотехническата професионална гимназия..

публикувано на 02.03.23 в 20:00

Третокласници от Видин проведоха обучение „Познавам ли река Дунав?“

Учениците от 3. "в" клас от Основно училище „Иван Вазов“ във Видин представиха финалните продукти от проектно базираното обучение на тема "Познавам ли река Дунав?" . Дейностите са по програма "Училища за пример" на Фондация "Заедно в час"...

публикувано на 02.03.23 в 15:23

Учител по биология помага на учениците да изберат професия с часове на терен

Учениците от профил „Природни науки“ от 9, 10, 11 и 12 клас на Профилирана гимназия „Найден Геров“ в град Лом провеждат учебни часове на терен, в които се срещат с хора от различни професии, като идеята е тези срещи да помогнат на учениците да..

публикувано на 23.02.23 в 16:30

Павел Петров: "Предпочитанията на туристите се промениха, особено след двете години пандемия"

Повишаване на интереса към посещения на археологически комплекс „Калето“ в Мездра отчете ръководителят Павел Петров и обясни, че не могат да се издържат само от билети. „Археологическият момент е на издръжка на Община Мездра. Лично..

публикувано на 16.02.23 в 17:02

Мотоклуб "Ядрените" с акция в Ботев парк

По инициатива на заместник-председателя на мотоклуб "Ядрените" от град Козлодуй, бяха почистени пътеките в района на Ботев парк. Председателят на клуба Калин Цветков, каза че това не е първото почистване, което правят, но са решили да дадат..

публикувано на 16.02.23 в 15:54