Трендафил Данаилов - съдията, който запази честта на България след атентата над папата

Голямата награда за правосъдие тази година отиде при Трендафил Данаилов - българският съдия по делото "Антонов", благодарение на когото обвиненията към българските граждани, които италианският съд свързва с атентата срещу папа Йоан Павел II, са..

публикувано на 08.12.21 в 17:17

Да достигнеш звездите: Двама българи в екипа на първата частна космическа компания, изстреляла хора в Космоса

На 30 май Съединените американски щати осъществиха първия пилотиран полет от девет години от космическия център в Кейп Канаверал. В 22:22 ч. българско време бе извършен историческият полет до Международната космическа станция. Така за първи път от почти..

публикувано на 04.06.20 в 00:31

Българка от Брюксел събира пари за видинската болница

Тереза Станчева напуска Видин преди 13 години, но не е забравила корените си. Днес тя работи към Европейския парламент и е организатор на кампания за подпомагане на болницата в родния й град. Младата жена смята, че само с общи усилия можем да се справим..

обновено на 10.05.20 в 17:15

Професор Йонко Мермерски от Вашигтон: Българите са благословени с едни от най-мощните природни средства срещу заразата (ВИДЕО)

В "Другата истина" ви срещаме с проф. Йонко Мермерски, който от 30 години живее в САЩ.   Освен автор на повече от 30 книги в областта на химията и природната медицина, публикувани на 10 езика, проф. Йонко Мермерски има патент и за множество..

публикувано на 22.04.20 в 17:30

Българска лекарка от Лондон:" За предпазване от вируса, приемайте повече витамин С, цинк и течности"

Каква е ситуацията в Обединеното кралство, където вече има един починал българин от заразяване с коронавирус. Отговор дава д-р Валентина Михайлова-Николова от първата линия на борбата с епидемията в Лондон Съдбата й отрежда живот на три континента-..

обновено на 12.04.20 в 18:00

Максим Ешкенази от Лос Анджелис:" С Видин ме свързва моята баба Виолета, която е родена там"

"Кандидатствах като на шега, но ме приеха с пълна стипендия в няколко университета в САЩ." Това каза в "Другата истина" известният у нас и в чужбина музикант и диригент, определян като най-ярката звезда сред съвременното поколение млади диригенти...

публикувано на 30.10.19 в 18:10

1 200 българчета в Чикаго тръгнаха на училище

Данните изнесе в "Другата истина" генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев . Според него, там се намира най-голяма българска общност зад граница. Само в района на голямо Чикаго живеят между 100 000 и 120 000 души: " Това обуславя и големия..

публикувано на 18.09.19 в 18:10

Около 200 български медици са участвали в Корейската война, работейки в подземни болници

Това каза в "Другата истина" по Радио Видин Атанас Иванов от Българо-корейското дружество за приятелство. "Северна Корея има много приятелски чувства към България, включително заради факта, че по време на Корейската война, там бяха пратени две наши..

публикувано на 12.06.19 в 18:15

Бивши работници в Коми: Навремето изградихме една малка България в сърцето на тайгата - снимки и видео

В "Другата истина днес ще се върнем години назад във времето, за да си спомним за българските дърводобивници в Коми. Темата не е случайна- оказва се, че само за периода от 1967 година до 1985 година, през Коми АССР са минали над 100 000 български..

публикувано на 15.05.19 в 18:35

От Видин до Ангола за година и обратно

Екзотичното пътешествие описва днес в "Другата истина" видинската преводачка Даниела Колова, която преди години е част от екипа, който изгражда в град Бенгела завод за помпи. По това време градът, в който живее Даниела, е в епицентъра на продължилата..

публикувано на 06.02.19 в 18:15