Тодор Андреев от Берлин: Българите в чужбина не са "второ качество"

Това твърди един млад българин, който от 4 години живее в Берлин и вече знае цената на този живот. Въпреки трудностите, заради които търси нов живот в непознатата Германия, днес той работи по няколко проекта, с които се надява да покаже, че българите в..

публикувано на 30.01.19 в 18:15

Полина Илиева от САЩ: "За празниците ще си бъдем в Синсинати- тук е нашето и бъдещето на децата ни..."

Дни преди Коледа и Нова година ще се пренесем в третия по големина град в щата Охайо- Синсинати, за да проверим как ще  отбележат празниците българите там. В града живеят около 200 наши сънародници от всички краища на България, включително и от..

публикувано на 19.12.18 в 19:10

Почина Теодоро Петкоф- един от най-успелите българи в политическия живот на Латинска Америка

На 31 октомври почина големият венецуелски политик с български корен, Теодоро Петкоф. Той е един от най-успелите българи в политическия живот на Латинска Америка, наред с бившия президент на Бразилия Дилма Русеф и Флоренсио Тенев, губернатор на..

публикувано на 07.11.18 в 18:00

Даниела Колова и нейното приключение, наречено Мозамбик

Какво е да живееш от другата страна на екватора, да се събуждаш от шума на на вълните на Индийския океан, да си потопен в друга реалност, да споделяш съвсем различна култура и бит, да обърнеш живота и навиците си на 180 градуса - за това разказва в..

публикувано на 17.10.18 в 19:05

Мариана Миткова от Германия: "Тук получавам качествено лечение и се чувствам човек"

"За целта е нужно да си на трудов договор и да плащаш редовно здравните си осигуровки" . Това разказва Мариана Миткова , която от 10 години живее и работи във Франкфурт. Днес тя е домакин на детска градина към голяма немска банка, децата й са..

публикувано на 23.08.18 в 18:00

Примабалерината на Берлинската опера Вяра Начева: "Творческият ми път започна от малката балетна зала на видинското читалище"

В "Другата истина" днес гостува поредната успяла жена. За професионалния си път разказва родената във Видин примабалерина на Берлинската щатсопера, Вяра Начева. Миналата година през август видинската публика имаше възможността да я види на живо в..

публикувано на 08.08.18 в 18:10

Виктор Поптолев за живота му в американската военна база на остров Куаджалейн

В "Другата истина" говорим с Виктор Поптолев за живота му в Микронезия и по-точно на архипелага Маршалови острови- едно райско кътче насред Тихия океан. Там се намира атолът с най-голямата лагуна в света- Куаджалейн, където едва осемнадесетгодишен попада..

публикувано на 30.03.18 в 18:15

Юлиян Петков от Финикс: "Невъзможно е българин да стане полицай в САЩ, дори да е по-добър от останалите"

На професионалния празник на служителите в съдебната охрана, говорим с Юлиян Петков, който от 18 години живее във Финикс, за това, как живеят колегите им в САЩ, колко вида полиция има там, какви възможности за реализация имат българите в Аризона...

публикувано на 07.03.18 в 18:15

Медицинската сестра Боряна Линева от Хелзинки: "Пациентът трябва да остане личност и в болницата"

Пациентът е личност и той трябва да остане такъв и в най-трудните си моменти, каза в "Другата истина" медицинската сестра Боряна Линева, която от 22 години работи във финландската столица Хелзинки. Твърди, че животът във Финландия е един нов свят, който..

публикувано на 21.02.18 в 18:10

Студентът Мариан Иванов: "В Дания образованието е безплатно"

Мариан Иванов е на 21 години и е роден в пограничния град Брегово. Завършил е Професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин, със специалност "Икономическа информатика". В момента живее в Дания, където е приет за студент: "Уча в Оденсе-..

публикувано на 14.02.18 в 18:10