Направление Здраве


Сдружение организира кръгла маса в подкрепа на хората с редки болести

Кръгла маса ще търси консенсус за нормативни изменения и работещи механизми в системата на здравеопазването, касаещи хората с редки болести. Поканени са всички, които имат желанието и готовността да съдействат за  подобряване на състоянието на 450 000..

публикувано на 19.09.22 в 16:25

Лекари препоръчват употреба на антиагреганти след прекаран COVID-19

Препоръчителен е приемът на антиагрегант след боледуване от коронавирус, но това трябва да е след изследване и по лекарско предписание. Това обясни  Красимир Виталиев от кабинета за лечение на пост- COVID-19 синдром в Лом. Потърсихме го след..

публикувано на 19.09.22 в 16:04

Психолог: Разговорите с малкия ученик ще му помогнат да се настрои за първия учебен ден

Когато тръгва на училище, детето се изправя пред вълнението и страха как ще се справи. Страхът на малкия ученик е не само дали ще се справи с учебния материал, но и с адаптацията сред децата и с класния ръководител.  Това каза по повод началото на..

публикувано на 13.09.22 в 11:28

Антропологична школа запознава ученици с човека и неговото здраве

"Лятна антропологична школа - Човекът и неговото здраве” започва от днес в Националния антропологичен музей към Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при Българската академия на науките. Програмата включва..

публикувано на 05.09.22 в 14:10

Доброволец: Пред близките на хората с Алцхаймер липсва ясно очертан път

Липсата на информация е един от най-честите проблеми пред близките на хората с Алцхаймер в България. Липсва ясно очертан път как да се справиш, каза доброволецът в Гражданско сдружение Алцхаймер България Лора Любенова. Самата тя започва да помага на..

публикувано на 30.08.22 в 17:46

Проф. Радостина Александрова: Щастието е най-добрият стимул на имунната система

COVID-19 все по-малко трябва да ни изненадва, смята вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова . По думите ѝ огромната част от световното население вече има базов имунитет и най-доброто, което можем да направим, е да продължим да живеем нормално...

публикувано на 23.08.22 в 14:18

Жителите на Брусарци отново с достъп до стоматологична помощ

Достъп до стоматологична помощ ще имат отново жителите на община Брусарци. От септември за денталното здраве на населението ще се грижи д-р Олга Папушева, която има кабинет във Видин, а от две години посещава и населените места от общините Ружинци и..

публикувано на 22.08.22 в 17:11

Д-р Ива Гаврилова: Меланомът не бива да се превръща в присъда за пациента

Слънце, плаж, планина или море - това са част от изкушенията, на които трудно можем да устоим през лятото. Но точно тези дни за почивка и забавления крият най-много рискове за кожата, ако не подхождаме внимателно и отговорно към нейната защита и..

публикувано на 18.07.22 в 17:40
Мобилното приложения

Мобилно приложение помага на нуждаещи се от кръвопреливане

Над 1500 кръводарители са регистрирани през последните две години в мобилното приложение "Дари кръв". Пуснати са над 600 призива за спешни случаи, по които има над 1200 отзовавания, каза председателят на Българска организация за доброволно..

публикувано на 12.07.22 в 14:06

Покачва се интересът към ваксините срещу COVID-19 във Видин

Повишен интерес за ваксиниране срещу COVID-19 се наблюдава през последната седмица във Видин. Според директора на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионална здравна инспекция /РЗИ/ Видин д-р Пепа Цветанова  връщането на интереса към..

публикувано на 11.07.22 в 17:20