Направление Здраве


Ирисовата диагностика- в търсене на причината за заболяването

Ирисовата диагностика е алтернативна медицинска техника, която се основава на научното изследване на ириса. С нейна помощ може да се определи състоянието на органите на човека и тяхното предразположение към развитието на заболяване, обясни в..

публикувано на 24.10.22 в 17:20

Остеопорозата - тихият крадец

Световният ден за борба с остеопорозата се отбелязва на 20 октомври. Тази година на инициативата е посветена информационната кампания „Счупеното НЕ винаги носи щастие! Остеопорозата МОЖЕ да бъде предотвратена!“, която цели да акцентира върху..

публикувано на 24.10.22 в 12:07
Проф. Елена Александрова

Проф. Елена Александрова: Скрининговите програми за рак на гърдата трябва да са целогодишни

Ако искаме реални резултати в борбата с рака на гърдата, скрининговите програми трябва да се провеждат целогодишно. Това не може да го направи отделен човек или болница, това трябва да го направи държавата, каза онкохирургът проф. Елена Александрова..

публикувано на 19.10.22 в 10:10

Кога започва миенето на зъбите?

Грижата за зъбите трябва да започне в най-ранна възраст, още с появата на първото зъбче на детето. Това е периодът между 4 и 6 месеца, каза в   "Час при зъболекаря" д-р Олга Папушева, която има малки пациенти във Видин, Ружинци, Чупрене и Брусарци...

публикувано на 17.10.22 в 17:30

Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата обсъждат в Монтана

Профилактиката на оралните заболявания при децата  е темата на семинар, който ще събере утре в Монтана лекари по дентална медицина, представители на здравни и образователни институции и родители. Лектор на събитието ще бъде  председателят на Българския..

публикувано на 17.10.22 в 13:55

Даря Василева: Изборът на дула е като влюбването

Има значение как идваш и как те посрещат на този свят, смята Даря Василева, която е член на  Асоциацията на българските дули . Професията е сравнително нова у нас, но през последните години става по-разпознаваема и все по-често бъдещи родители се..

публикувано на 14.10.22 в 18:03

Офталмолог: Правилото 20-20-20 намалява натоварването на очите

Необходимо е да се говори и да се провеждат инициативи, с които да се обърне внимание на значението на профилактичните прегледи на очите. Това каза офталмологът д-р Нинко Дилов по повод Световния ден на зрението, който тази година се отбелязва на..

публикувано на 10.10.22 в 18:02

Иван Радоев: Ако иска да яде хамбургери, човек трябва да пази зъбите си здрави

Зъбите са само една част от нашето тяло, човек трябва да пази здравето си като цяло. Това каза за рубриката "Час при зъболекаря" артистът от Театър "Българска армия" Иван Радоев. Той си припомни своята първа среща със зъболекаря и подчерта важното..

публикувано на 10.10.22 в 16:40

"Час при зъболекаря": Първото посещение

Първото посещение при зъболекаря е добре да бъде на възможно най-ранна детска възраст.  2,5-3 години е една чудесна възраст детето да се запознае със своя зъболекар и с кабинета, където той работи, без да изпитва страх, каза в "Час при зъболекаря"..

публикувано на 03.10.22 в 17:53

"Час при зъболекаря" - едно добро начало за добро орално здраве

Радио Видин дава началото на нова рубрика - "Час при зъболекаря", която ще се реализира в партньорство с лекаря по дентална медицина д-р Олга Папушева. Общата ни цел е превенция на оралните заболявания сред най-малките, или с други думи -..

публикувано на 26.09.22 в 17:31