Направление Здраве


Певицата Елица Наумова: С добра профилактика могат да се избегнат редица проблеми със зъбите

Важно е човек да се грижи за своите зъби и профилактиката е на първо място, тъй като по този начин може да се избегнат проблеми. Това каза в "Час при зъболекаря" младата и талантлива изпълнителка Елица Наумова и обърна специално внимание на конците..

публикувано на 15.01.24 в 17:28
д-р Георги Вакрилов

Водещ специалист по репродуктивно здраве ще консултира безплатно двойки от Северозападна България

Процентът на двойките с репродуктивни проблеми не се е увеличил, но все повече хора търсят съдействието на специалистите. Това каза д-р Георги Вакрилов, който е един от пионерите в прилагането на инвитро процедурата в България и "баща“ на първото..

публикувано на 15.01.24 в 16:46

Ролята на психолога, когато бебето не идва

При двойките с репродуктивни проблеми ролята на психолога може да бъде критично важна. Тя започва, когато медицинските изследвания сочат, че проблем няма, но и бебе няма,  каза психологът от Козлодуй Галина Рупчанска. Като професионалист тя подкрепя..

публикувано на 05.01.24 в 12:46

Център за личностно развитие ни учи на щастлив живот

Център за личностно развитие отваря врати във Видин. Целта на неговите създатели е да помогнат на хората да работят върху емоционалното си здраве и да се чувстват щастливи. Това обясни организаторът на центъра Светлана Димитрова...

публикувано на 29.12.23 в 16:13

Д-р Ива Гаврилова: Меланомът в ранен стадий е лечим

Най-новите постижения в областта на меланома и кожната онкология бяха представени на провелата се наскоро трета конференция "Академия Меланом". Обсъден бе целият спектър на заболяванията, включително епидемиология, превенция и ранно откриване,..

публикувано на 15.12.23 в 12:30

Спортен клуб с предизвикателство към видинчани

Предпразнично предизвикателство към всички видинчани, които искат да подобрят физическата си форма и да се чувстват здрави и жизнени, отправи спортен клуб "Аеробикс тайм Видин" . Тези, които приемат предизвикателството, в рамките на 10 дни ще бъдат..

публикувано на 11.12.23 в 17:40

Илюзионистът Дани Белев: Красивата усмивка е много силно оръжие

Красивата усмивка е първото нещо, което прави впечатление у човека, и е много голямо оръжие за постигане на всички цели. Това каза в "Час при зъболекаря" илюзионистът Дани Белев . Той си спомни първите си посещения при зъболекар, които не са били много..

публикувано на 11.12.23 в 17:30

На какво се дължи лошият дъх

Всеки от нас има лош дъх в устата през определени интервали от деня. Той се дължи на наличието на бактерии в устата и на процесите, които настъпват с тях, обясни в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева : "Когато..

публикувано на 04.12.23 в 16:49

Д-р Андрей Вълчев: На световно ниво са операциите на катаракта във видинската болница

Млад лекар от София влезе в екипа на Очното отделение на видинската болница "Св. Петка" . Преди да пристигне във Видин, д-р Андрей Вълчев завършва медицина и специализира в голяма частна болница в столицата. Изправен пред въпроса къде да..

обновено на 28.11.23 в 15:14

Уреди и пособия в помощ на здравата усмивка

Пособията, които се използват за поддържане на устната хигиена в домашни условия е хубаво да се уточнят предварително със зъболекаря. Това каза в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина от Видин д-р Олга Папушева и посочи някои от тези,..

публикувано на 13.11.23 в 17:48