Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Стефанова: Референдум за промяна на изборните правила ще има – септември или октомври

Снимка: БГНЕС

Около 37 хиляди подписа не достигнаха, за да бъде иницииран референдум за промяна на изборните правила. В предаването "Преди всички" Милена Стефанова от Инициативния комитет заяви, че огромният брой легитимни подписи - 463 326, ги задължава да мобилизират отново своята енергия. Те ще поискат от ГРАО да предостави установените нередности в подписката.

Много е интересно какво означава грешни данни в постоянен адрес. Ако един човек е вписал само населеното място, добре. Но ако е вписал номера на блока, улицата и не е вписал номера на апартамента, това означава ли също неточност? Ето такива въпроси искаме да зададем на ГРАО. Те са длъжни да ни информират за критериите, по които са отчели като нередовни подписите. Много сериозно ни впечатлиха тези повече от 63 хиляди подписа, в които, според ГРАО, има грешно попълнено ЕГН,
заяви Милена Стефанова.

Според нея има престараване от страна на ГРАО данни от подписката на всяка цена да бъдат обявени за невалидни, особено що се отнася за постоянния адрес. Тя е убедена, че референдум ще има и той ще се състои в края на септември или началото на октомври.


Интервюто на Таня Милушева с Милена Стефанова можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна