Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крищина Бранко и португалско фадо за първи път на Античния театър в Пловдив

Музиката на Крищина Бранко пресъздава португалския блус, наречен фадо, с модерни средства, но без той да губи своята романтична носталгия. Това заяви в специално интервю за Радио Пловдив Явор Ганчев, един от организаторите на концерта в Пловдив.

В превод от португалски "фадо" означава съдба. И точно различните съдби на различни герои са в основата на текстовете на Крищина. Любовта, ревността, радостта и тъгата вървят ръка за ръка в символиката на португалското фадо. То намира своята историческа основа във времената на мореплавателска Португалия, но и до наши дни тази меланхолична и въздействаща музика е жива и истинска.

Фадо днес се представя от много гласове по света, но сред тях се откроява този на Крищина Бранко. Преди двайсет години тя мечтае да бъде журналист, днес след 13 албума и 17 години на сцената Крищина Бранко ще докаже на публиката в Пловдив, че фадо не е просто традиция, а може да бъде оригинално и живо, благодарение на интерпретацията, която ще чуем на 7-и юни от 21 часа на Античния театър в Пловдив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна