Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектакълът "Хлапета" с балет и музика на Шостакович и Чарли Чаплин в зала България

Спектакълът "Хлапета" - с балет и музика на Шостакович и Чарли Чаплин, е подаръкът от Quarto Quartet ("Кварто квартет") за малките по случай Деня на детето 1-ви юни - от 18.00 ч. в зала "България", съобщава БТА.
Заедно със Софийската филхармония, балет Vaya Dance Studio и свои приятели музиканти "Кварто квартет" ще поднесат един фантастичен музикален спектакъл със сюжет, необичаен и пъстър като детски свят. В него ще звучат красиви танцувални пиеси от
Дмитрий Шостакович - прочутите "Валс номер 2", "Валс на куклите", "Контраданс", две пиеси за струнен квартет -"Елегия" и "Полка", "Чай за двама" и емблематичните творби на Чарли Чаплин - музика от "Светлините на рампата", "Хлапето" и незабравимият "Танц на хлебчетата".
Специалното участие на актрисата Десислава Касабова ще допълни картината на най-детския празник със забавни шеги и закачки, отбелязват от "Кварто квартет" и обещават още музикални изненади в края на концерта.
Билетите са на цени между 6 и 15 лева и могат да се купят от билетната каса на Софийската филхармония в зала "България" и
онлайн на ticketplus.bg.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени