Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата дава 1 млн. лева за обезопасяване на неохраняеми плажове

Снимка: wikipedia.org
Министерството на регионалното развитие ще даде 1 милион лева за обезопасяване на неохраняеми плажове, съобщи министър Десислава Терзиева. Парите ще бъдат разпределени между областите Добрич, Варна и Бургас.

Регионалният министър обясни, че за покриване на неохраняемите плажове ще бъдат наети около 120 спасители, които ще работят през месеците юли и август:

Обезопасяването включва организиране на водно спасяване в най-посещаваните участъци в неохраняемите морски плажове през периода юли - август. Например Дуранкулак, Шабла - централен. Това са плажове, които досега винаги са били необезопасявани. Всяка година имаме проблем, че хората не могат да се чувстват сигурни.

 
Десислава Терзиева подчерта, че посетителите ще имат свободен достъп до плажовете:

Посетителите няма да плащат никакви такси. Те си имат право на достъп, ще се спазват абсолютно тези правила и ще следиме и ще контролираме нито концесионери, нито наематели да спират достъпа чрез заплащане на някакви такси. Един от критериите, по които ще определяме плажовете първо е посещаемостта, както казах, и другият - той трябва да е достъпен все пак.

Терзиева коментира и персоналните промени в кабинета, които по-рано премиерът Пламен Орешарски обяви, че ще направи. Тя каза, че е спокойна за поста си, тъй като за една година управление като министър е свършила доста неща:

Лично аз съм човек със самочувствие. Смятам, че съм си на мястото, така че, ако някой е недоволен от нещо, съвсем мотивирано може да каже защо е недоволен. Министър-председателят не е говорил с мен по тези въпроси.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна