Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Я. Нотев: "Атака" няма споразумение с Коалиция за България за бъдещи общи действия

Снимка: БГНЕС

Партия "Атака" няма споразумение с Коалиция за България за бъдещи общи действия, заяви от депутатът "Атака" Явор Нотев в предаването "Преди всички". Той обясни как са събрани подписите на 28 червени депутати под искането за касиране на евровота, внесено в Конституционния съд.

То е било подкрепено от 28 депутати на БСП, но те са го направили по лични съображения, заяви Нотев. Няма как да се подмине атмосферата, при която бяха проведени тези избори. Отгоре на всичко, нещата изглеждаха твърде достоверни.

Според Нотев продължителността на живота на кабинета "Орешарски" е в пряка зависимост от това как те ще се справят с промените в кабинета:

Очевидно управляващите две партии имат съзнанието, че трябва да променят нещо в своето поведение, да бъдат по-категорични и по-разпознаваеми като субекти, които са поели ангажименти и вървят към изпълнението на тези ангажименти. В този смисъл очаквам конкретни действия.


Според Нотев причините за новия вот на недоверие, който ще бъде гласуван днес, не са нови и неизвестни досега обстоятелства.

Интервюто на Таня Милушева с Явор Нотев можете да чуете от звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна