Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Столичната община е инвестирала повече от 34,5 млн. лева в образование през тази година

Снимка: БГНЕС

През тази година Столичната община е инвестирала повече от 34 млн. и половина лева в образование, съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

Продължаваме да инвестираме в образованието. Това е нашият основен приоритет. Над 34 милиона и половина се инвестират само в образователна инфраструктура, модернизиране на училища и детски градини, строителство на детски градини. Тази година завършваме поредното ново училище, защото трябва да сме наясно, че без инвестиции в образованието и в културата няма как да имаме устойчивост на развитие на страната.

Кметът на столицата раздаде наградите в ежегодния конкурс на "Джуниър Ачийвмънт" за млади откриватели "Изгряващи звезди" 2014. Отличието за училище получи 134 СОУ "Димчо Дебелянов", а директор на годината стана Стефка Манолова от 137 СОУ "Ангел Кънчев".

Благодарим на ръководството на "Джуниър Ачийвмънт" за това, че показват най-добрите световни модели от образованието, тук в България. Да мотивират все повече и повече училища, учители, директори, за да направим наистина едно по-добро образование!  Да помогнем на младите хора да се подготвят за умението предприемчивост и чрез работа в екип, чрез работа по проекти. На всички нас, работодатели, са ни необходими хора, които имат подготовка за това, каза кметът Фандъкова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени