Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нежност и страст" с Мила Георгиева и Евгени Генчев

Световноизвестната цигуларка Мила Георгиева - концертмайстор на Радиосимфоничния оркестър в Щутгарт, Германия и блестящият млад пианист Евгени Генчев -  възпитаник на Guildhall school of music, Лондон, ще очароват пловдивската публика с концерта "Нежност и страст". 

Събитието ще се състои от 19 часа в Концертната зала и е част от програмата на Петия международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща”. Осъществява се с подкрепата на фондация „Америка за България”, фондация „Музикартисимо“, Община Пловдив и Общински институт „Старинен Пловдив". 

Още като дете Мила Георгиева печели първи награди от конкурси в Италия, Чехия и България и изнася концерти по цял свят.  От 2002 г. тя заема поста концертмайстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт. Свири на цигулка „Страдивариус” от 1703 г. Евгени Генчев завършва НУМТИ „Добрин Петков” в родния си град Пловдив, в класа по пиано на Стела Ослекова. Още като ученик печели редица награди от престижни музикални състезания - международния конкурс „Николай Рубинщайн”, Париж, Grandprix от фестивала „Петър Вeлики” и др. 

След  дипломирането си, удостоен за изключителни художествени постижения с голямата награда на училището – „Добрин Петков”, той продължава образованието си в Royal Academy of Music в Лондон.  Евгени Генчев концертира активно в Германия, Полша, Холандия, Великобритания, САЩ, Китай, Мексико, Русия, Австралия и България. 

За концерта на Мила Георгиева и Евгени Генчев Веселина Пеева разговаря с артистичния директор на фестивала Мила Павлова. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна