Членове на СИК получават изборните книжа за вота утре

Днес по график  се раздават изборните книжа и материали на секционните избирателни комисии, които трябва да ги отнесат в изборните помещения. Това съобщи главният секретар на община Пловдив за Радио Пловдив Ангелина Топчиева.  Опашка се изви пред служба..

публикувано на 01.04.23 в 10:46

1-ви април е Ден за размисъл преди вота в неделя

1-ви април е ден за размисъл преди утрешните предсрочни парламентарни избори.  Забранени са предизборните послания и политическата агитация както днес, така и в самия ден на вота, а също и оповестяването на социологически проучвания за електоралните..

обновено на 01.04.23 в 10:10

Миряни почитат уникалния празник "Златна ябълка" в Асеновград

Асеновград чества днес единствения по рода си празник, носещ името "Златна ябълка". Пловдивският митрополит Николай ще отслужи празнична служба в църквата „Св. Богородица - Успение” в асеновградския кв. "Горни Воден". Според вярванията, в този..

обновено на 01.04.23 в 10:10

Община „Родопи“ каза „Не“ на кариера край Първенец

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов се обяви против всички  инвестиционни намерения за изграждане на кариера за добив на пясъци и  дребни чакъли на територията на село Първенец. Официалната му позиция  беше подкрепена с обща декларация,..

публикувано на 01.04.23 в 09:44

1000 полицаи поемат охраната на изборите в Пловдив и областта

Над 1000 служители на МВР са ангажирани за обезпечаване на нормалното протичане на вота в Пловдив и областта. Бюлетините,  изборните книжа и машините за електронно гласуване са поставени под постоянно полицейско наблюдение и охрана. Физическа охрана е..

публикувано на 31.03.23 в 17:08

Две години затвор за пияния рецидивист, карал в насрещното на АМ "Тракия"

За трети път Десислав Георгиев ще влезе в затвора след като се споразумя с прокуратурата, затова че беше хванат да кара пиян в насрещното на АМ "Тракия".  Той получи две години затвор при строг режим, 1000 лева глоба, а книжката му беше отнета за четири..

публикувано на 31.03.23 в 15:52

Повдигнаха обвинения на деветимата дилъри на марихуана

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 8 мъже и една жена за разпространението на 12 кг наркотици за 72 хиляди лева. Двама от тях за заловени в условията на рецидив, а други двама, сред които и жената, имат повдигнати обвинения за отглеждане..

публикувано на 31.03.23 в 13:30

Сигналът за бомба в ПГИМ в Пазарджик е подаден от ученик

Полицията в Пазарджик разкри автора на анонимния сигнал за поставено взривно устройство в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт. След извършване на щателна проверка е установено, че сигналът на тел. 112 бил подаден от 16-годишен младеж,..

публикувано на 31.03.23 в 12:58

Шофьорът, карал пиян в насрещното на АМ "Тракия", отива на съд

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинение срещу шофьора, карал в насрещната лента след употреба на алкохол. В бързото производство обвиняем е 39-годишен шофьор, който на 29 март е задържан на магистрала „Тракия“ в района на..

публикувано на 31.03.23 в 12:19

Чистят река Чепеларска

Екипът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ организира  почистване на река Чепеларска в участъка под и над въжения мост между  бензиностанцията и мелницата над Асеновград .  Почистването ще се извърши  днес от 10.30 часа...

обновено на 31.03.23 в 07:45