Няма пари за изцяло ново Рогошко шосе

Краят на ремонта на Рогошко шосе ще бъде на 26 април, това обеща кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той допълни, че ще се ремонтира най-лошият участък от пътя и има осигурено финансиране. В началото на април се очаква археолозите да се върнат на..

публикувано на 26.02.24 в 11:26

Скандирания "Искаме Рангел!" и "Мафия!" огласят сградата на прокуратурата

Скандирания „Искаме Рангел!“ и „Мафия“ огласиха сградата на прокуратурата, пред която на пореден протест се събраха близки и роднини на убития Димитър Малинов от Цалапица . Майката на жертвата – Атанаска Бакалова, не беше приета..

публикувано на 26.02.24 в 11:21

Отварят трезор за идеи за бившата сграда на БНБ в Пловдив

Конкурс за идейно проектиране за обновяването на сградата на БНБ в Пловдив стартира общината. Това съобщи кметът Костадин Димитров, който заедно с екипа на заместник-кмета Пламен Панов представиха концепцията за набирането на проекти. Срокът е до 30..

публикувано на 26.02.24 в 11:12

Стартира делото срещу близнаците от Цалапица, Рангел Бизюрев все още го няма

С  голям протест в два лъча на жители, близки и роднини на убития младеж Димитър Малинов от Цалапица в Районния съд в Пловдив се очаква да започне делото срещу братята Борислав и Валентин Динкови.   Първо хората се събират в 10 часа пред..

обновено на 26.02.24 в 10:50

Започва изграждането на най-новата пловдивска улица

Със символична първа копка започва изграждането на най-новата улица в Пловдив -  "Георги Странски" в район „Източен“. Тя ще свърже улиците  "Генерал Радко Димитриев" и бул. "Санкт Петербург". Новото трасе ще се строи на два етапа, като първо..

обновено на 26.02.24 в 10:50

Облачен и ветровит понеделник в Пловдив

Днес облачността ще бъде значителна, но само на отделни места в Западна България ще превали дъжд.  Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°.  В планините ще бъде предимно облачно и..

обновено на 26.02.24 в 07:25

Хотелиерите в Пловдив настояха за нови авиолинии до града

Ръководството на Летище Пловдив се срещна със Сдружението на хотелиерите в Пловдив. Обсъдени са възможностите за  разкриване на нови авиолинии до Пловдив и начините за привличане на туристи, които да нощуват в града. Изпълнителният директор Дойчин..

публикувано на 25.02.24 в 13:48

Цените на едро на храните продължават да растат

Продължава ръстът на цените на повечето основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната и през тази седмица, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните..

публикувано на 25.02.24 в 07:14

Отбелязваме Деня на паметта

С молебен в храма „Св. Димитър Солунски“ в Стария град бяха отбелязани Денят на паметта и втората годишнина от началото на войната в Украйна. На службата присъстваха Анна Тертична – заместник-посланик на Украйна, почетният консул на Украйна в Пловдив..

обновено на 24.02.24 в 19:00

Смесени полицейски екипи с мащабна акция

Шестчасова мащабна акция по  пътна безопасност е проведена в Пловдив и областта от 20 часа снощи до 2 часа сутринта. В нея са участвали екипи на сектор „Пътна полиция“ и придадени сили от дирекциите на МВР в Кърджали, Пазарджик, Смолян и Стара Загора...

публикувано на 24.02.24 в 15:13