Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” - болен здрав смях носи

Като гарвана на Едгар Алан По грачи водещият по ръба на бръснача Петър Краевски, а покрай него и алтер егото Краю Петровски. Не ги подмина грипа и тази година. Вече на гивгир станаха и двамата от инжекции!  По тази причина новото издание на..

обновено на 09.12.23 в 10:12

„Алтер его” - 12 гости, 12 весели истории

Весела дружина - цяла дузина! Това се задава в новия брой на „Алтер его. Иначе казано:  кратки, ударни и сладки истории от нашите гости Христо Карастоянов, доц. Владимир Янев, Иван Вълев, Калин Терзийски, Михаил Вешим, Георги Мишев, Вихрен..

обновено на 02.12.23 в 16:12

„Алтер его” - хумор, сатира и весели гости

Задава се поредното издание на „Алтер его“ тази събота! Ще се чуем с поетесата, изкушена и от веселото слово Ели Видева, за да й честитим рожденния ден на патерица. Ще поздравим и сатирика-карикатурист Веселин Зидаров по случай последните му две..

обновено на 25.11.23 в 16:21

„Алтер его” - хумор, поезия и музика

Тази събота в „Алтер его“ ще продължат вътре-личностните сблъсъци в душата на водещия Петър Краевски.  За пореден път той ще премери сили с веселото си второ „Аз“ Краю Петровски. Не пропускайте този радио-пърформанс, за да не ви разказват..

обновено на 11.11.23 в 16:47

„Алтер его” - между хумора и поезията

„Алтер его” - между хумора и поезията Докато текат балотажите между кметските кандидати, в нашия радио-пърформанс ще  неглижираме политиката, за да сблъскаме поетичното его и сатиричното алтер его на водещия. За пореден път ще премерят сили..

обновено на 04.11.23 в 16:24

„Алтер его” - вече 6 години в ефира!

За вас майтап, за нас истина, но „Алтер его“ вече шест години звучи в ефира на Радио Пловдив! Ще отбележим този факт без фанфари и официални речи, но с много интересни гости и, разбира се, с усмивка.  Ако искате да ни кажете нещо по случай..

обновено на 28.10.23 в 10:17

„Алтер его” - „Както се отваря небе“ и „Мед от оси“

„Алтер его” - „Както се отваря небе“ и „Мед от оси“ Две нови книги ще представим в „Алтер его“ тази събота - „Мед от оси“ на Владислав Христов и „Както се отваря небе“ на Георги Николов. Ще разговаряме с авторите, ще прочетем по нещо от тях,..

обновено на 21.10.23 в 16:13

Затварят две трибуни на стадион "Христо Ботев" за следващия мач на Ботев

Ботев стартира продажбата на билети за мача с Локомотив (София). Срещата от 15-ия кръг на Първа Лига е в четвъртък (26.10) от 12:30ч. на стадион "Христо Ботев". *ВАЖНО: Трибуна ЮГ, както и Трибуна Север към този момент остават затворени поради ремотните..

публикувано на 20.10.23 в 17:57

„Алтер его” - джаз и усмивки!

Задава се новият брой на „Алтер его“, но без сатира, без политика и без гости.  Този път ще се лишим от привилегията да бистрим теми от родния социо-културен континуум, както и от „удоволствието“ да се занасяме с политическата класа. Ще заложим..

обновено на 14.10.23 в 16:13

„Алтер его” - гостуват ни Емануил Видински и Иван Сухиванов

Двама редактори на значими литературни издания ще бъдат ефирни гости в „Алтер его“ тази събота – Емануил Видински и Иван Сухиванов. С тях ще говорим за предизвикателствата, перспективите пред тях, а защо не и за нещата, които ги развеселяват. Е...

обновено на 07.10.23 в 10:43