Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” - футбол и сатира в действие!

На футболна вълна сме в поредното издание на „Алтер его“. Ще говорим за Световното по футбол с именити сатирици – епиграмистите Асен Димитров – Феликс, Борислав Ганчев,  Вихрен Бънков и карикатуриста Ивайло Цветков.  С тях ще се опитаме да..

публикувано на 25.11.22 в 14:27

„Алтер его” - хайде на хорото с Асен Мусов!

Майсторът на тъпана Асен Мусов гостува в „Алтер его“ тази събота! Специално за него сваляме всичките си сатирични рубрики, за да има мегдан да се развърнем хороводно под неговия съпровод.  По време на нашия радио-пърформанст Бай Асен, както ние..

обновено на 19.11.22 в 10:20

„Алтер его” с магическия свят на Красимир Димовски

Един сериозно весел и весело сериозен човек ще ни гостува тази събота – писателят, журналистът и карикатуристът Красимир Димовски!  Той е роден през 1961 г. в Асеновград, израснал e в Яврово. Завършил е Чешка филология. Живее и работи в..

обновено на 12.11.22 в 10:17

„Алтер его” - смях и телепатични сеанси

Тази събота екипът на „Алтер его“ ще проникне в подсъзнанието на главния сценарист на Прехода! А покрай него и в ума на един набеден патрЕот.  Сеансите ще бъдат кратки, но съдържателни – очакват се големи разкрития! Не ги пропускайте... Заедно..

обновено на 05.11.22 в 16:13

Будни гости пеят в радио-кафенето на „Алтер его”

Смело започваме шестата година на „Алтер его“ като ви каним в нашето импровизирано радио-кафене. В него, в самото навечерие на Деня на будителите, водещият Петър Краевски ще посреща умни и забавни гости. А те, освен че са съвременни будители,..

обновено на 29.10.22 в 16:21

„Алтер его” празнува пет години в ефира

Цяла петилетка навъртя „Алтер его“ в ефира на Радио Пловдив! Ще отбележим този факт с една неочаквана трансформация – нашият сатиричен пърформанс ще прерасне в импровизирано радио-кабаре!  А в него или по-точно в сепаретата ще си пият питиетата..

обновено на 22.10.22 в 10:07

„Алтер его” - коктейл от скечове и музика

„Алтер его” - коктейл от скечове и музика В поредното издание на „Алтер его“ залагаме на чистото забавление! Очаквайте радио-коктейл от  рубриките: „В коридорите на властта“, „Скрит микрофон“, „Съседска идилия“, „Само за..

обновено на 15.10.22 в 10:16

„Алтер его” в призрачните къщи на Мина Кръстева

„Призрачните къщи“ не е заглавие, което навява викториански ужас. Това е новият сборник с разкази, който Мина Кръстева ще представи в „Алтер его“ тази събота. Текстовете в него са написани с много приятно чувство за хумор, затова им обръщаме..

обновено на 08.10.22 в 16:15

Ангел Хаджипопгеоргиев с нова книга в „Алтер его”

Директно от мъгливия Албион в „Алтер его“ каца писателят Ангел Хаджипопгеоргиев, който беше неизменна част от пловдивската бохема през 90-те години на миналия век.  Той ни носи новата си книга „Законът като морален код“ с обем от почти 500..

обновено на 01.10.22 в 10:44

„Алтер его” гостува на „Ъкадемия Каунь”

Кадрираният екип на „Алтер его“ се разрази като весело торнадо в Хасково. Бяхме на терен по покана на Янко Митев, който организира за поредна година хумористичния фестивал „Хасковски Каунь“.  Ние с алтер егото ми Краю Петровски не само бяхме..

обновено на 24.09.22 в 10:14