Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” е домакин на „Дядовата ръкавичка“

Няма шега, няма измама, в „Алтер его“ ни гостува емблематичното предаване на Редакция „Хумор и сатира“ от Програма „Христо Ботев“ - „Дядовата ръкавичка“! Кога? Навръх 1-ви април! Къде? В Студио 1 на Радио Пловдив. Как? По схемата  „2 в 1“...

обновено на 01.04.23 в 17:22

„Алтер его” - гостува ни радиолегендата Любомил Лазаров

Тази събота в „Алтер его“ ще затворим цикъл от четири предавания, в който възкресяваме моменти от едно старо радио-шоу - „Петлю“. Преди повече от петнайсет години то звучеше в ефира на Пловдив, София и цяла Южна България с гласовото партньорство..

обновено на 25.03.23 в 10:20

„Алтер его” - коктейл от смях и музика

Тази събота в „Алтер его“ се задава третата серия от скечове в духа на радио-шоуто „Петлю“, което Петър Краевски водеше преди повече от петнайсет години с Любомил Лазаров! Предизборната обстановка ни дава чудесен повод да загърбим за кратко..

обновено на 18.03.23 в 09:28

"Алтер его” - ободряващи усмивки за всеки

Като десет глътки ароматно кафе ще премине „Алтер его“ тази събота! Задава се поредната серия весели скечове от архива на водещия – така за трети път посвещаваме нашия радио-пърформанс на старото радиошоу „Петлю“, което Петър Краевски водеше..

обновено на 11.03.23 в 17:13

„Алтер его” - смях от архива ще ни залива

Весели скечове от архива на водещия Петър Краевски ще окупират ефира тази събота, неделя и понеделник в определените за целта часови отрязъци. И тази седмица посвещаваме нашия радио-пърформанс на едно старо, позабравено радиошоу, което Краевски..

обновено на 04.03.23 в 16:12

Радиошоуто „Петлю“ възкръсва в „Алтер его”

Помните ли „Петлю“? Ако да, значи не сте в първа младост. Ако не, позволете да ви информираме - имаше и такова радио предаване навремето. Водехме го преди двайсетина години в една частна радиостанция двамата: Петър Краевски и Любомил..

обновено на 25.02.23 в 14:23

„Алтер его” - радио-реалити, рожденици и джаз

Задава се поредният радио-пърформанс, но този път с трима именити рожденици: доайена на българската сатира Марко Ганчев, стършела Румен Белчев и карикатуриста Ириен Трендафилов!  Ще излъчим и фрагмент от интервю, което не успяхме да вредим в..

обновено на 18.02.23 в 16:18

 „Алтер его” - за литературата и медиите с Крум Филипов

Медийното битие на литературното ще бъде във фокуса на нашето внимание тази събота. Специалният ни гост Крум Филипов има опит и в двете културни полета, които често са минирани от скандали, премълчаване или преекспонация. Ще стъпим твърдо и..

обновено на 11.02.23 в 12:29

„Алтер его” кани на питие и сатирично асорти

Като весела наздравица ще мине „Алтер его“ тази седмица. Покрай тонизиращите питиета, ще сервираме истинско хумористично асорти в ефира.  Ще има солени и сладки петифурки в нашия римуван седмичен обзор, както и бързи шотове от смях в..

обновено на 04.02.23 в 16:18

 „Алтер его” - трева и звезди със Станислава Станоева

„Трева и звезди“ - това е първият сборник с разкази на Станислава Станоева, която познаваме като великолепна поетеса и журналист. С нея ще говорим за духа на 70-те и 80-те, който грижливо е приютен в тези 244 страници.  „Светла носталгия за..

обновено на 21.01.23 в 17:21