Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” с поезията на Божана Апостолова

Малко след 24-ти май поезията на Божана Апостолова отново ще звучи в „Алтер его“ на Радио Пловдив. Тази събота ще излъчим второто предаване от радио-поредицата, в която ни гостува голямата поетеса, издател и общественик.  За целта водещият Петър..

обновено на 28.05.22 в 10:40

„Алтер его” - за духовността и поезията с Божана Апостолова

В навечерието на 24-ти май имаме честта да отбележим Празника на славянската писменост и култура с Божана Апостолова! Ще разговаряме по някои от най-важните теми в нейната поезия. Ще прозвучат емблематични стихове. А музиката ще бъде българска и..

обновено на 21.05.22 в 16:09

„Алтер его” - гостуват ни майстори на кратката форма

Няколко от най-добрите автори на афоризми и епиграми ще ни гостуват тази седмица! И то не за първи път. За нас е чест, че те припознават нашия радио-пърформанс като място, където могат да споделят своите сатирични миниатюри. Очаквайте блиц..

обновено на 14.05.22 в 17:15

„Алтер его” – Краю Петровски пее. Пак!

Нека не звучи като заплаха, но тази събота алтер егото на Петър Краевски, което се подвизава като Краю Петровски, ще пее. Отново.  Сатиричното „Аз“ на водещия ще изпълни хумористични песнички по собствен текст и по музика на Славчо Пейков. Ще..

обновено на 07.05.22 в 16:19

Алтер его – за конкурсите сериозно и с усмивка

С двама весели гости ще говорим по темата за конкурсите тази събота! Единият е нашият приятел и побратим Васил Сотиров, който е тазгодишният лауреат на поетичния конкурс на името на Валери Петров. Другият е поет и журналист, който е спечелил..

обновено на 30.04.22 в 18:20

„Алтер его” възкресява спомена за скъпи гости

По-особено ще бъде Великденското издание на „Алтер его“ - с магията на радиото ще възкресим спомена за наши гости, които вече не са между нас. Ще отбележим отново стогодишнината на Радой Ралин, за което ще ни помогне сина му Кин Стоянов, ще чуем..

обновено на 23.04.22 в 16:17

„Алтер его” - отново за Радой Ралин

Малко преди Великден и годишнината от рождението на Радой Ралин (23.04.1923 г.), в „Алтер его“ отновоще говорим за този истински мъдрец на България.  Събрали сме фрагменти от нашия архив, в който пазим негови изказвания, епиграми и стихове, както..

обновено на 16.04.22 в 10:22

Иван Ненков представя „песносбирка“ в „Алтер его”

Бардът Иван Ненков ще бъде в епицентъра на нашия радио-хепънинг тази събота! Поводът е чудесен – новата му „песносбирка“ или „стихопойка“, както самият той я определя. Това е книга с най-популярните му текстове за песни, а много от тях  са..

обновено на 09.04.22 в 16:20

Лауреатът на „Чудомир“ Весел Цанков – в „Алтер его”

За скромния, но сплотен екип на „Алтер его“ е чест, че в събота ще ни гостува Весел Цанков! Той е носител на тазгодишната награда за къс хумористичен разказ „Чудомир“.  Нашият събеседник е роден в София, завършва СУ „Св. Климент Охридски”...

обновено на 02.04.22 в 10:49

„Алтер его” - за куклите и кукловодите

Време е да се маскираме, време е да се костюмираме, събота е времето за нашето мъпет-радио-шоу! Спокойно, няма да правим театро с петрушки.  По-скоро ще говорим за  кукловодите, марионетките и пиесата, в която все по-често оплитаме конците. За..

обновено на 26.03.22 в 16:19