Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

Две торнада удрят „Алтер его”

Две нежни торнада ще се разразят в „Алтер его“ тази събота – поетесите Ели Видева и Ники Комедвенска! Много читатели са очаровани от техните сериозни стихове, но любопитното е, че освен това двете дами пишат хумор и сатира. Иначе казано, ще чуем..

обновено на 30.10.21 в 11:11

„Алтер его” - антиковид с Марко Ганчев

Нетрадиционни методи за повишаване на личния и обществен имунитет предприемаме в „Алтер его“ и тази събота. Ще борим COVID-19 с хумор. За това ще ни помогне един от най-големите в българската сатира - Марко Ганчев.  За нас е чест, че..

обновено на 23.10.21 в 16:12

„Алтер его” - решаваме въпроса „Кой кого?“

Поредна поредица от двубои очаквайте в „Алтер его“ тази събота! Събрали сме още от творческите сблъсъци между водещия Петър Краевски и алтер егото му Краю Петровски. Ако ни слушате, знаете, че единият поддържа лирическата линия със свои стихове..

обновено на 16.10.21 в 10:28

Творческа саморазправа в „Алтер его”

Сблъсък, разрив, бунт, саморазправа – това очаквайте в „Алтер его“ тази събота! В рамките на 50 минути сме събрали част от творческите сблъсъци между водещия Петър Краевски и алтер егото му Краю Петровски.  Единият поддържа лирическата линия със..

обновено на 09.10.21 в 10:16

"Алтер его" - честно и почетно

Без да имаме политически пристрастия, ние в "Алтер его" доказваме, че сме от отбора на почетните. Защото честно си признавааме - тази събота повтаряме предаване поради обективни причини.  Но кое по-точно? Въпрос за един милион монголски тугрици...

обновено на 02.10.21 в 10:14

Баснословно „Алтер его” – дословно!

Баснословно ще е „Алтер его“ в събота, неделя и понеделник, защото ще се занимаваме с баснята. Този така неглижиран жанр напоследък. Баснята има дълбоки корени в Европейската културна традиция - ако ни слушате, ще ви докажем това на практика...

обновено на 25.09.21 в 16:13

„Алтер его” посвещава брой 200 на Марин Бодаков

Юбилейният брой 200 ще посветим на Марин Бодаков, който ни напусна на 8-ми септември. Ще излъчим фрагменти от неговото гостуване при нас през 2019-та година. Ще звучат стихове от него и за него. А сатиричното “Аз” на водещия, Краю..

обновено на 18.09.21 в 11:06

„Алтер его” – усмивки от конкурс „Каунь“

За Националния хумористичен конкурс „Каунь“ ще стане дума в „Алтер его“ тази събота. Организаторът на този весел пърформанс, Янко Митев, ще се включи от Хасково, за да ни съобщи имената на лауреатите през двайсетата юбилейна година. Ще разгърнем..

обновено на 11.09.21 в 17:16

„Алтер его” - трибют за легендарни веселяци на Пловдив

В навечерието на Деня на Пловдив и празника на Съединението, в „Алтер его“ ще си спомним с усмивка за легендарните зевзеци Цариградски, Бай Иван Карачомака, арх. Боян Чинков, Сашо Сладура и не само за тях...  По тази толкова пловдивска..

обновено на 04.09.21 в 16:10

„Алтер его” – трима гости и половина

Няма шега, няма измама - с трима гости и половина ще разговаряме в „Алтер его“ тази събота.  Ето ги тримата: Румен Белчев от в. „Стършел“, медийният корифей доц. Георги Лозанов и писателят и сценарист Георги Мишев.  А половинката е, всъщност,..

обновено на 28.08.21 в 10:15