Live

Снимка

Live е предаване на Радио Пловдив за концертни изпълнения. 

Всяка седмица в събота вечер в рамките на два часа звучат едни от най-големите имена в рок и поп музиката. Слушаме както актуални изпълнители и съвременни записи, така и стари и малко позабравени концертни изпълнения на групи като Colosseum, The Moody Blues, Free, BadCompany. 

В Live не пропускаме класики като Rolling Stones, Queen, Pink Floyd, Deep Purple, Rainbow, но обръщаме поглед и към съвременни артисти като Адел, Заз, Шакира, Кристина Агилера, Пинк. 

В предаването са звучали гласовете на Рей Чарлс, Нат Кинг Коул, Джо Кокър, Том Джоунс, Тина Търнър, Марая Кери, Уитни Хюстън, китарните импровизации на  Ерик Клептън, Карлос Сантана, Джеф Бек, Гери Мур, клавирните изпълнения  на Елтън Джон, Джон Лорд, Кийт Емерсън. В Live  не се ограничаваме стилово-можете да чуете както рок, така и блус, поп, соул - най-доброто от всички жанрове.

Ако искате рогът на музикалното изобилие  да се изсипе над вас, то слушайте Live всяка събота от 22 до 24 часа по Радио Пловдив.

Водещ: Детелина Петрова


Култивиране на Бабини зъби – приносът на българските учени

Трибулус Терестрис, или Бабини зъби, е пример за лечебно растение, от което се търсят много големи количества. Разрастването на обема на неговата преработка води до ресурсен дефицит, а често видът се унищожава и при общата борба с плевелите...

публикувано на 23.02.16 в 15:09

Култивирането на Беладона запазва вида в природата и носи приход на стопаните

Богатството на лечебни растения, отнесено към сравнително малката територия на страната ни е впечатляващо. Даровете от природата обаче не са безкрайни, ако не ги щадим. Заради прекалената им и понякога безотговорна употреба днес десетки видове лечебни..

публикувано на 24.03.15 в 15:13

Календар на ЛР - Бял равнец

Растенията не съдържат еднакво и достатъчно количество лечебни вещества по всяко време на годината. Ето защо за най-пълноценното им използване е необходимо да се знае кога да се събират - по кое годишно време и в коя фаза от развитието им.Това има..

публикувано на 27.08.14 в 10:36