Няма опасност за изборите, гражданите да са спокойни

„За мен от тук нататък най-важното е гражданите да запазят спокойствие и изборните процедури да протечат нормално. Няма опасност изборният процес да бъде опорочен. Държавните органи, съвместно със сектора за сигурност работят адекватно, за да..

публикувано на 31.03.23 в 10:37

Пловдивските лозари също ще участват в националния протест

Протест на лозарите от цялата страна ще се проведе днес от 13 часа в столицата. Какви са исканията - в програма "Точно днес" разговор с  Марин Калнев , член на Националното сдружение на българските лозари. Той заедно с 35 негови колеги от Пловдив..

публикувано на 31.03.23 в 09:02

Трудно ще се разкрие изпращачът на заплашителните имейли

Заплашителните имейли, които получават училища в големите градове на страната, а от днес и в Пловдив и възможните версии за целта на тези атаки, коментира в програма "Ден след ден" IT експертът Димитър Ганчев. Според него можем само да гадаем кой..

публикувано на 30.03.23 в 16:17

Паника в СУ "Патриарх Евтимий" заради заплахата нямаше

"Писмото, в което пише, че има бомба във всички пловдивски училища и че всички деца в тях трябва да умрат,  е отишло в спам, тъй като имаме собствен домейн в училището и съответно, някаква защита. Когато научихме за други училища, тогава започнахме да..

публикувано на 30.03.23 в 15:05

Трябват ясни правила за действие при бомбени заплахи

Трябват ясни правила как да се действа в държавата при такива бомбени заплахи. Това е работа не на директорите на училища, които да преценяват риска за децата и учителите, а на специалните служби, заяви в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив..

публикувано на 29.03.23 в 16:02

Спешно трябва да се укрепят речните корита в карловско

Обстановката преди наводнението в Карловските села преди наводненията през септември 2022 г.и сега напълно различна.Тя изисква спешни мерки за укрепване на речните корита за предотвратяване на щетите от природни бедствия, които могат да бъдат..

обновено на 29.03.23 в 13:12

До довечера разчистват падналите дървета и клони

90 – 95 % от падналите клони и дървета в Пловдив вече са обработени. Тази нощ няма постъпили нови сигнали от общината, съобщи пред Радио Пловдив директорът на Общинското предприятие „Градини и паркове“ Веселин Козарев .  Той посочи, че..

обновено на 29.03.23 в 11:15

Допускам българска следа в бомбените заплахи към училища

Българската следа в заплахите за поставени бомби, които получиха на електронните си пощи повече от 100 училища в страната, ,подозира директорът на Софийски форум за сигурност Йордан Божилов.  Предположението му се основа на факта, че е използвана голяма..

публикувано на 29.03.23 в 10:17

Пациентите трябва да имат право на гъвкавост

"От това, което изчетох и чух, разбрах, че има неразбиране по темата с лекарствата. В последните десетина дни от кръга на преговорите с представителите на НЗОК се получи искане от тяхна страна,  което променя съществуващата сега  дийствителност. В..

публикувано на 28.03.23 в 16:56

Бомбените заплахи в училищата целят по- ниска активност на вота

Доц. Златогор Минчев от Института по информационни и телекомуникационни технологии към БАН смята, че бомбените заплахи в училища в седем области на страната са резултат на хактивизъм. Той допусна, че някои младежи се упражняват да демонстрират..

публикувано на 28.03.23 в 15:55