Блокиращата квота за „Пълдин туринвест“ е светлина в тунела

Блокиращата квота за „Пълдин туринвест“ е светлина в тунела, но предвид липсата на представителни фигури на левицата в местния парламент градското ръководство вече коментира кои ще бъдат кандидатите за общински съветници, както и кмет, на..

публикувано на 25.11.22 в 11:06

Има възможност за правителство на коалицията на регреса

Почти два месеца след извънредните парламентарни избори, а политическите партии в 48-то Народно събрание продължават да чертаят разделителни линии.  Политическо уравнение с много неизвестни. Какво стои зад направената заявка за правителство на..

публикувано на 25.11.22 в 09:58

Българската пшеница е еталон за качество

Мерките за либерализация на пазара помогнаха на украинския износ на зърно, който в по-голямата си част заседна в близките до Украйна страни. Това отбеляза Костадин Костадинов, изпълнителен директор на Асоциацията на зърнопроизводителите на семинар на..

публикувано на 24.11.22 в 14:41

Пловдив посреща бизнеса от града и региона

 „Среща на бизнеса в Пловдив и региона“ ще се проведе днес.  Проявата е организирана от вестник „Капитал“. Ще участват заместник-посланикът на Великобритания у нас Лин Чарлз, представители на местната власт от Пловдив и Асеновград, както и на..

обновено на 24.11.22 в 10:49

Нулеви са шансовете за успех на правителство на малцинството

„За пореден път се подкопава доверието в изборния процес, което е най-големият проблем. Промяната в изборното законодателство, която се прави в 48 парламент, когато вероятността да отидем на извънредни избори стои, създава именно това недоверие на..

публикувано на 24.11.22 в 10:23

Съветниците от ГЕРБ нямат единно решение за Панаира

Групата на ГЕРБ в Общинския съвет ще изчака, ще изслуша всички предложения и едва тогава ще преминем към гласуване по точката за бъдещето на Пловдивския панаир. Това заяви пред Радио Пловдив председателят на групата Йордан Илиев преди днешната..

публикувано на 24.11.22 в 08:32

Трябва алгоритъм в МВР за действие с мигрантите

Оставките по върховете на МВР заради кризата с мигрантите не решават всички, но решават някои проблеми, коментира ген. Тихомир Стойчев, бивш шеф на ЦСБОП, председател на УС на Националния антикриминален и антитерористичен форум, по повод  В..

публикувано на 23.11.22 в 14:57

Без реформа в МВР ни очаква разпад на държавността

„МВР трябва да бъде дълбоко и качествено реформирано, защото всичко си има граници. Нашето търпение също. Мисля, че някои граници вече бяха преминати и се страхувам, че ако продължим в тази посока в края на пътя ни очаква разпад на държавността. А..

обновено на 23.11.22 в 12:06

„Лукойл“ използва България за износа на продукцията си в ЕС

„Лукойл“ използва уязвимостта и податливостта на българския политически елит на корупционни практики, за да реализира износа на своята продукция, като нивото на преработка на петрол е рекордно. Никога в историята след като „Лукойл“ взе рафинерията..

публикувано на 23.11.22 в 11:47

Готвят протест преди гласуване на новия ОУП на Пловдив

Общинските съветници ще дебатират на сесия утре Общия устройствен план (ОУП) на Пловдив, а граждани готвят протести заради него. Те недоволстват, защото според тях ОУП дава възможност до 30 % от парк „Отдих и култура“ да бъде застроен.  Един от..

обновено на 23.11.22 в 09:28