Мартеницата е символ и магия

Мартеницата е един от най-обичаните български символи. Традицията повелява в първия ден на месец март най-старата жена в семейството да връзва на децата на децата пресукан бял и червен конец за здраве и против уроки. В някои краища..

публикувано на 01.03.24 в 11:19

Предсрочни парламентарни избори ще има, но наесен

Предсрочни парламентарни избори ще има, но те няма да са заедно с европейските, а ще са най-рано наесен. Това прогнозира  политологът доц. Татяна Буруджиева след предложението на ГЕРБ-СДС през следващите 4 дни да бъде написано коалиционно..

публикувано на 01.03.24 в 10:19

Благотворителен базар в Столетово помага на Ганчо

Навръх националния празник – 3 март – благотворителен базар в село Столетово събира средства за протеза на Ганчо. Ганчо е военен, който е загубил единия си крак.  150 000 лв. го делят от поставянето на протеза, благодарение на която ще проходи...

публикувано на 01.03.24 в 08:28

Приключва сагата с почистването на река Марица в Пловдив

От години продължава сагата с почистването на коритото на река Марица в Пловдив. На няколко пъти бе обявявана обществена поръчка за избор на фирма. Стигна се до обжалвания и нови процедури, обявено бе и частично бедствено положение след наводенията...

обновено на 01.03.24 в 07:42

При нови избори ПП-ДБ ще бъдат от четвърто до шесто място

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес постави срок – 8-ми март за споразумение с ПП-ДБ за ротацията. В противен случай следват избори две в едно. От своя страна съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори, че „се правят моноспектакли“ с цел..

публикувано на 29.02.24 в 16:05

Правителството ще оцелее, алтернатива няма

"Не можем да се оплачем от скука на политическата сцена - меморандуми, коалиционни споразумения, всичко, което върви под угрозата избори две в едно. Това, което наблюдаваме, е една перманентна битка на консенсус. Той е принудителен, но трябва да бъде..

публикувано на 29.02.24 в 10:50

4 двойки ще си кажат "Да" на високосния 29 февруари

29 февруари е особена дата в календара, тъй като се случва веднъж на четири години. Въпреки че самият високосен ден не се свързва с много суеверия, някои хора вярват, че събитията на тази дата могат да имат специално значение или да доведат до..

публикувано на 29.02.24 в 10:43

Среща в Пловдив за изборите за ЕП: "Провери и гласувай!"

В Пловдив днес ще се проведе обучение за проверка на факти за млади хора , които ще гласуват за първи път.  Събитието "Провери и гласувай! ", което организира Бюрото на Европейския парламент в България ще е в   конферентната зала на хотел Пълдин..

публикувано на 29.02.24 в 09:58

Ежедневно сме жертва на хакерски атаки

Откритият през миналата година Европейски цифров иновационен хъб "Тракия" разширява своето присъствие и активност. По думите на Ясен Танев, експерт към центъра, в световен план в повечето дейности тече преход на работа почти изцяло с компютри, с машини..

публикувано на 28.02.24 в 17:00

Съветниците не са виновни, няма контрол над работата им

Утре съветниците трябва или да прегласуват решението си за увеличените си възнаграждения, които възлизат на 3 080 лева, или да намерят изход от ситуацията, след като областният управител намери законови пропуски в решението им. Малко, много или..

публикувано на 28.02.24 в 16:17