Българите са на гръцкото море, а чужденците у нас са по-малко

Българският турист избра гръцкото и турското море пред родното след като две години ковид ограничаваше пътуванията му извън пределите на страната. В същото време чужденците, които са пристигнали у нас във вътрешността на страната са в пъти..

публикувано на 01.08.22 в 11:01

Липсата на фокус и чувство за мяра провалиха управлението

Правителството на Кирил Петков не успяя да се разбере за основните неща, които да свърши, коментира професорът по админитративно право Иван Тодорав.Той припомни поетите ангажименти за промени в съдебната система, от което се закриха само сппец съда и..

публикувано на 01.08.22 в 10:52

Август започва със слънчево и ветровито време

Август ще започне с предимно слънчево време. Около и след обяд ще има по-значителни, временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в североизточните райони ще превали. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен..

публикувано на 01.08.22 в 07:52

Инна Церовска в "Добро утро, ден!"

Инна Церовска е новият ни гост в „Добро утро, Ден!“.   В светлата седмица с нея минаваме през еженедневието, но и през символите на надеждата и на доброто.  Разговаряме за работата й като директор на Младежкия дом в Пазарджик и за театъра под звездите..

обновено на 31.07.22 в 10:11

Седем кърмачета се лекуват от ковид в УМБАЛ "Св. Георги"

От 15 юли насам непрекъснато се увеличават болните от КОВИД-19, каза в интервю за Радио Пловдив доц. д-р Олиана Бойкинова, началник на Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Св. Георги". Тя обясни, че в клиниката се лекуват предимно деца, включително 7..

обновено на 29.07.22 в 12:27

Вербалната агресия доведе това НС до задънена улица

Очаквам още днес президентът Румен Радев да издаде указ за разпускане на НС,  това да е последният ден от неговата работа и да спре тази агония, каза депутатът от ГЕРБ - СДС Радимир Чолаков. "Този парламент за жалост ще бъде запомнен не толкова със..

публикувано на 29.07.22 в 10:39

Нужно ни е политическо, а не математическо мнозинство

Актуалната политическа картина и предстоящите предсрочни избори коментира в програма "Точно днес" Мария Капон, депутат  три парламента, основател и зам. - председател на Единната народна партия и представител на движението "Ние идваме" . Според нея..

публикувано на 29.07.22 в 10:25

Очаквам индексацията за пътните ремонти да бъде приета

Трети пореден ден представителите на пътностроителните фирми претестират с искане за индексация на цените за извършваните ремонти и за езплащане на сумите за вече завършени обекти. В последния ден от работата на 47-мото НС в Комисията по регионално..

публикувано на 29.07.22 в 10:10
Георги Ганев

Финансовата стратегия на страната ни е разумна

С депутата от Демократична България - икономиста  Георги Ганев - коментираме политическата ситуация, възможно ли е общо явяване с ПП на изборите и какви са икономическите и финансови рискове пред страната в предстоящите месеци при управление на..

публикувано на 28.07.22 в 10:28

При честни избори опозицията ще доминира в следващото НС

 Шанс на инат да се направи правителство в този парламент винаги е имало, но очевидно интересите на ИТН не съвпадаха с тези на останалите три формации, с които преговаряха БСП. Дълбоко съм убедена, че не обидата на Слави Трифонов е причината да се..

публикувано на 28.07.22 в 10:12