Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Няма опасност за изборите, гражданите да са спокойни

„За мен от тук нататък най-важното е гражданите да запазят спокойствие и изборните процедури да протечат нормално. Няма опасност изборният процес да бъде опорочен. Държавните органи, съвместно със сектора за сигурност работят адекватно, за да..

публикувано на 31.03.23 в 10:37

Клавирно дуо свири за 100-годишнината на Добрин Петков

Грандиозен концерт-спектакъл на два рояла ще изпълни клавирно дуо Инна Ангелова – Васил Начев в Дом на културата „Борис Христов“ на 2-ри април. Събитието е посветено на 100-годишнината от рождението на именития диригент маестро Добрин Петков и е..

публикувано на 31.03.23 в 10:28

Пловдивските лозари също ще участват в националния протест

Протест на лозарите от цялата страна ще се проведе днес от 13 часа в столицата. Какви са исканията - в програма "Точно днес" разговор с  Марин Калнев , член на Националното сдружение на българските лозари. Той заедно с 35 негови колеги от Пловдив..

публикувано на 31.03.23 в 09:02

"Точно днес" и стихиите на мрежата

Ежедневието събра преди вота и нови атаки на хакерите. В е - мейлите на част от българските училища пристигнаха съобщения, целящи заплахи към деца, учители и родители. Пловдив не остана извън тази схема на атака, на 30 март дойдоха първите евакуации на..

публикувано на 30.03.23 в 16:15

Победителят във вота ще се реши в последния момент, според Галъп

Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да имат сходна подкрепа с 26,9% и 26,5%, ДПС и "Възраждане" биха оспорвали третото място, съответно с 13,3% и 13%. На пето място е БСП със 7,2%. В..

публикувано на 30.03.23 в 13:38

„Точно днес“ за чистотата на въздуха и словото

В утрото на 30 март плавно вървим към поредните парламентарни избори и говорим за протести и недоволства, за чистотата на въздуха в класните стаи и грамотността на учениците, за РъБ-ове в обществото и тяхното значение. Ето и темите и събеседниците в..

обновено на 29.03.23 в 16:50

Търговци от "Брезовско шосе" протестираха за довършване на ремонта

Над 100 търговци от "Брезовско шосе", както и живеещите граждани в съседните блокове блокираха в 8 часа тази сутрин кръстовището с бул. „Северен“.  Трафикът бе спрян до 10 часа. Търговците в района протестират срещу бавния ремонт на..

обновено на 29.03.23 в 11:24

До довечера разчистват падналите дървета и клони

90 – 95 % от падналите клони и дървета в Пловдив вече са обработени. Тази нощ няма постъпили нови сигнали от общината, съобщи пред Радио Пловдив директорът на Общинското предприятие „Градини и паркове“ Веселин Козарев .  Той посочи, че..

обновено на 29.03.23 в 11:15

Допускам българска следа в бомбените заплахи към училища

Българската следа в заплахите за поставени бомби, които получиха на електронните си пощи повече от 100 училища в страната, ,подозира директорът на Софийски форум за сигурност Йордан Божилов.  Предположението му се основа на факта, че е използвана голяма..

публикувано на 29.03.23 в 10:17

МУ стартира проучване за пост-KОВИД и хроничната умора

Ново медицинско проучване свързано с пост-KОВИД и Синдрома на хроничната умора започва в страната. То се организира от Медицински университет - Пловдив с участието на отдел „Имунология“ на .Националния център по заразни и паразитни болести...

публикувано на 28.03.23 в 07:29