Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Смяната на министрите е функция на партийните договорки

"Изборът на двамата съпредседатели на ДПС е част от поетия официално курс от партията към формално влизане във властта. Повече от година мина, откакто ръководството започна  да говори за това през подобно поставена цел. Сега част от  стъпките вече са..

публикувано на 26.02.24 в 11:01

„Точно днес“ за общественото и политическото напрежение

Ще бъдат ли размразени преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съдбата на правителството след ротацията на 6-ти март? Основен въпрос, който търси отговор през новата седмица, ето какво ще чуете в първото утро от нея: Какви са възможните..

публикувано на 25.02.24 в 18:06

Статутът на наградите "Христо Г. Данов" е важна провокация

"Националната награда "Христо Г. Данов" се радваше при създаването си в продължение на години на голям авторитет. Сега предлаганите промени отнемат част от този авторитет. Предложено е да отпадне критиката, което като позиция на Пен клуба, ми се струва..

публикувано на 23.02.24 в 11:22

Танц с кауза срещу рака на гърдата в Пловдив

9 зумба инструктори от Пловдив ще танцуват тази събота с кауза срещу рака на гърдата. За втора поредна година зумба общността не само в града под тепетата, но и в цяла България, ще се събере, за да помогне на каузата на фондация „Една от 8“ в..

публикувано на 23.02.24 в 10:51
Христо Панчугов

Не стана ясна целта на меморандума

"Всъщност очакваше се напрежение. Никой от нас не е смятал, че в управляващата коалиция е постигнато универсално съгласие". Така политологът Христо Панчугов коментира разменените в последните дни реплики между представители на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. "За..

публикувано на 23.02.24 в 10:17

Отварят за посещения и сграда "Ирини" от 18 април 2024 г.

С директора на ОИ "Старинен Пловдив" доц. Елена Кантарева каним децата и родителите на традиционните работилници за мартеници в Стария град, които ще се проведат тази събота и неделя. Входът е свободен. Работилничките ще се провеждат в къща Стамболян..

публикувано на 23.02.24 в 09:38

"Точно днес" за каузите през февруари

В последния петък на месеца обобщаваме седмицата с важните акценти: политика, литература и протести.  Дали след обвиненията между партньорите в сглобката ще има помирение, или ще очакваме избори? И още, може ли един документ, претенциозно наречен от ПП-ДБ..

публикувано на 22.02.24 в 15:39

150 хиляди лева за инвитро в Пловдив

На последната си сесия ОбС гласува средства в размер на  близо 150 хиляди лева за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми на територията на община Пловдив. Така помоща тази година ще е 3000 лева, като от нея могат да се възползват всички..

обновено на 22.02.24 в 10:20

България има всички шансове за еврозоната от 1 януари 2025 г.

„Когато миналата година се съставяше правителството, двете основни цели се поставиха – пълноправно членство в Шенген и в еврозоната. Това са не само външно-политически, но това са цели, които касаят икономиката вътре в България, както съответно и..

публикувано на 22.02.24 в 10:18