Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


„Точно днес“ - зад политическите и икономически илюзии

Във второто утро на седмицата, която поставя на тест политическите умения и икономическите маневри, ще четем между редовете, за да разберем: Факт ли е новата вълна на Covid-19 у нас? Председателят на Сдружението на общопрактикуващите..

обновено на 04.07.22 в 16:31

Новите подварианти на Омикрон са доста по-заразни

В неделя 19% от пробите за Ковид-19 са положителни, в понеделник лек спад - 13,5%, подвариантът ВА.5 на Омикрон вече е в България и започва да се усеща неговата сила. Разговор с епидемиолога д-р  Христиана Бацелова  за лятната вълна на Ковид -19 , за..

обновено на 04.07.22 в 14:07

Трио "Имерсио" свирят в галерия "Димитър Георгиев"

С изпълнението на Трио „Имерсио“ – един от най-добрите ансамбли за камерна музика във Виена, на 5 юли завършва тазгодишното издание на Австрийски музикални седмици, организирани от Австрийското посолство в България. Истински спектакъл   в..

обновено на 04.07.22 в 11:17

Възможен е кабинет, но за месец

Сформирането на кабинет в рамките на настоящото Народно събрание е възможно, но той няма да трае повече от месец. Това коментира д-р Александър Димитров, политолог и преподавател в УНСС, в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. „Такъв..

публикувано на 04.07.22 в 11:08

Дигитален новатор стана преподавателка от МГ-Пловдив

Сред наградените 12 учители от цялата страна в конкурса „Дигитални новатори в образованието“ 2022 г. е Виолета Маринова , старши учител по информатика и информационни технологии в ОМГ "Академик Кирил Попов“ - Пловдив.   Инициативата се..

обновено на 04.07.22 в 06:58

"Точно днес" по летните посоки

Програма "Точно днес" е във времето от 7 до 9.30 часа на 4 юли, ето събеседниците ни: Сложните коалиционни разговори и възможностите за нов, втори кабинет на Продължаваме промяната коментираме с д-р Александър Димитров , политолог  и преподавател в..

обновено на 03.07.22 в 17:03

В бюджета няма заложени реформи

"Добрата новина е, че народните представители разбраха, че не могат да не изплатят компенсации на бизнеса за високата цена на тока. Въпреки че предложението беше да се изплати на 100% цената над 200 лв, което означава  гарантирана цена 200 лв за мегават..

публикувано на 01.07.22 в 11:12

Има шанс за правителство в рамките на това НС

„Има шанс за сформиране на правителство в рамките на това Народно събрание, защото всички политици от коалицията, които останахме имаме държавническо мислене и сме насочили погледите си към бъдещето. Затова аз не мисля, че събитията от тази седмица..

публикувано на 01.07.22 в 10:43
Юлий Павлов

Програмен кабинет е по-добър вариант от предсрочни избори

"Ако ПП предложат друг кандидат за премиер, стига да не е Асен Василев, има вече възможност да се преговаря и да се търси подкрепа", това заяви в интервю за Радио Пловдив социологът Юлий Павлов. Той подчерта, че предстои да се види какви преговори ще..

публикувано на 01.07.22 в 10:43

Изгряващи и залязващи кариери „Точно днес“

Утрото на 1 юли, Джулай морнинг, ще мине под знака на вятъра на политическата промяна. Страстите сред депутатите с всеки ден стават по-нажежени, след като БСП спря преговорите за нов кабинет с партията на „Продължаваме промяната“ заради изгонените..

публикувано на 30.06.22 в 16:47