Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Пловдив се включва в протест срещу насилието над жени

В международния ден за елиминиране на насилието над жени Пловдив се присъединява към протеста „Нито една повече!“, който ще се проведе от 18.30 часа пред Централна поща и ще протече под надслов „Жени, Живот, Свобода!“. Целта е да насочи..

обновено на 25.11.22 в 15:42

Блокиращата квота за „Пълдин туринвест“ е светлина в тунела

Блокиращата квота за „Пълдин туринвест“ е светлина в тунела, но предвид липсата на представителни фигури на левицата в местния парламент градското ръководство вече коментира кои ще бъдат кандидатите за общински съветници, както и кмет, на..

публикувано на 25.11.22 в 11:06

Има възможност за правителство на коалицията на регреса

Почти два месеца след извънредните парламентарни избори, а политическите партии в 48-то Народно събрание продължават да чертаят разделителни линии.  Политическо уравнение с много неизвестни. Какво стои зад направената заявка за правителство на..

публикувано на 25.11.22 в 09:58

Пловдив посреща бизнеса от града и региона

 „Среща на бизнеса в Пловдив и региона“ ще се проведе днес.  Проявата е организирана от вестник „Капитал“. Ще участват заместник-посланикът на Великобритания у нас Лин Чарлз, представители на местната власт от Пловдив и Асеновград, както и на..

обновено на 24.11.22 в 10:49

Нулеви са шансовете за успех на правителство на малцинството

„За пореден път се подкопава доверието в изборния процес, което е най-големият проблем. Промяната в изборното законодателство, която се прави в 48 парламент, когато вероятността да отидем на извънредни избори стои, създава именно това недоверие на..

публикувано на 24.11.22 в 10:23

Съветниците от ГЕРБ нямат единно решение за Панаира

Групата на ГЕРБ в Общинския съвет ще изчака, ще изслуша всички предложения и едва тогава ще преминем към гласуване по точката за бъдещето на Пловдивския панаир. Това заяви пред Радио Пловдив председателят на групата Йордан Илиев преди днешната..

публикувано на 24.11.22 в 08:32

Богдан Русев с премиера в Пловдив на "Град под обсада"

Издателство Софтпрес и Богдан Русев организират премиерата на новия му роман „ Град под обсада“ в Пловдив . Градът под тепетата срещна за пръв път читателите с д-р Филипова и Бързаков, които сега са изправени пред нов и още по-заплетен..

обновено на 24.11.22 в 07:24

"Точно днес" - какво губи и какво печели Пловдив?

Горещ есенен ден ще е 24 ноември за Пловдив. На сесията общинските съветници ще трябва да решат как продължава сагата с Международния пловдивски панаир, след като стана ясно, че Георги Геров ще притежава 79% от акциите в дружеството "Пълдин туринвест"...

обновено на 23.11.22 в 16:57

Без реформа в МВР ни очаква разпад на държавността

„МВР трябва да бъде дълбоко и качествено реформирано, защото всичко си има граници. Нашето търпение също. Мисля, че някои граници вече бяха преминати и се страхувам, че ако продължим в тази посока в края на пътя ни очаква разпад на държавността. А..

обновено на 23.11.22 в 12:06

„Лукойл“ използва България за износа на продукцията си в ЕС

„Лукойл“ използва уязвимостта и податливостта на българския политически елит на корупционни практики, за да реализира износа на своята продукция, като нивото на преработка на петрол е рекордно. Никога в историята след като „Лукойл“ взе рафинерията..

публикувано на 23.11.22 в 11:47