Треска в събота

 Снимка

"Треска в събота" e седмично музикално-информационно предаване на Радио Пловдив. В предаването за вас следим концертния музикален афиш на България, слушаме нови сингли, представяме и актуални  новини за имена от световната музикална сцена.

Акцент в предаването е отразяването на музикални събития от фестивали и музикални форуми провеждащи се в Пловдив - Есенен салон на изкуствата, Джаз фестивал, Фестивал на китарата, SoundsOfTheAges, POLINEROOOCK fest…

В това предаване за първи път са прозвучали гласовете на легендарни имена създали историята на световната поп и рок музика – Джон Лорд (DeepPurple), Кен Хенсли (UriahHeep), Рик Уейман (Yes), Кийт Емерсън (Emerson, Lake & Palmer), Пол Гилбърт (Mr. Big), Джо Лин Търнър (Rainbow, DeepPurple), Ян Акерман, Ренди Брекър, Били Кобъм, Ал Ди Меола, Лари Кориел…

Ако искате да разберете кой,кога и къде ще свири в България, да чуете нови сингли и новини около известни имена в музикалния шоубизнес, то вашето място е "Треска в събота" - всяка събота от 12.15 до 15.00 часа.

Водещ: Детелина Петрова


"Треска в събота" представя Plovdiv Jazz Fest 2019

Следващата седмица от 31 октомври до 2 ноември ще се проведе тазгодишното издание на фестивала Пловдив Джаз Фест. Основната програма се състои от 6 концерта, събрани в трите дни,концертите се провеждат в Дом на културата „Борис Христов“. Паралелната..

обновено на 26.10.19 в 08:37

"Треска в събота" представя Милчо Левиев - от Пловдив за Пловдив

Тази събота ще отдадем почит на големия Милчо Левиев. В предаването „Треска в събота“ на 19.09.2019г. от 14.00 часа ще звучи музика, изпълнена от Милчо Левиев в Пловдив през 2014 г.  Очаквайте още: какво каза Милчо Левиев – за концерта, албума,..

публикувано на 17.10.19 в 15:16

BOND гостува в "Треска в събота" преди концерта си в Пловдив

„Най-важното е да не се ограничаваш. Трябва да правиш нови неща, да пишеш нова музика, да не се страхуваш да експериментираш и най-важното -  да се наслаждаваш на това, което правиш“ – думи на Eos Counsell от световноизвестния струнен..

обновено на 27.03.19 в 09:12

Мира Кацарова гостува на "Треска в събота"

Откровено за музиката и джаза като кауза ще говорим в „Треска в събота“ с джаз певицата, носител на награда "Пловдив" за 2017 г и организатор на „Пловдив джаз фест“, Мирослава Кацарова. Разговорът ни в студиото на Радио Пловдив ще е дни преди..

публикувано на 11.01.19 в 09:03

"Арт Войс център" гостува на "Треска в събота"

В деня на откриването на Пловдив – Eвропейска столица на културата 2019 в предаването "Треска в събота" ще говорим за пловдивските таланти и участието им в културната програма на града. Гост в предаването ще бъде Румяна Иванова, създател и главен..

публикувано на 10.01.19 в 09:00

Завръщането на Roxette и музикалната алхимия на Dire Straits в "Live"

Тази събота - 26 април ще чуете Roxette Live:  Travelling The World. Това е последният реализиран продукт от лагера на шведското дуо. Компилацията излезе излезе на 6 декември миналата година  от Орфей Мюзик .Тя съдържа документален филм за..

публикувано на 24.04.14 в 16:29