Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Владо Перев

Културният център е триумф на българската дипломация

В Скопие бе открит официално български културно-информационен център. За събитието от днес и за  атаките срещу български културни центрове в Република Северна Македония в програма "Ден след ден" говори  журналистът от Скопие Владимир Перев.  "..

публикувано на 25.11.22 в 16:47

Панаири „Ден след ден“

Опитът на община Пловдив да си върне контрола над Панаира от бизнесмена Георги Гергов е нещо като опит да се върнеш назад подарен подарък. Още повече след като той си го е взел и няма никакво намерение да го връща. Вчера Гергов получи пълен..

публикувано на 25.11.22 в 14:58

Въпросът не е кой да управлява, а ще го има ли Панаира въобще

Георги Гергов получи пълен контрол над Панаира, придобивайки акциите на Община Варна в  "Пълдин туринвест". Това стана въпреки волята на Общинския съвет в Пловдив чрез своя представител в „Пълдин туринвест“, който гласува против апорта на варненските..

публикувано на 25.11.22 в 14:51

Българите от РСМ трябва да бъдат изслушани в ЕП

Преди дни Фондация „Българска памет“ стартира нова социално-информационна кампания „От двете страни на границата“, която е в подкрепа на добросъседството между България и РС Македония.  Инициативата цели да насочи общественото внимание към..

публикувано на 25.11.22 в 14:03

За блокажите и свободата в "Ден след ден"

Пловдив, Стамболийски и Белащица и са точките около които се завихри новинарския поток на 24-ти ноември.  Какво се случва с Панаира, след като съветниците гласуваха против апорта на варненските акции в "Пловдив туринвест"? Решението им от днешната сесия бе..

публикувано на 24.11.22 в 14:58

Българската пшеница е еталон за качество

Мерките за либерализация на пазара помогнаха на украинския износ на зърно, който в по-голямата си част заседна в близките до Украйна страни. Това отбеляза Костадин Костадинов, изпълнителен директор на Асоциацията на зърнопроизводителите на семинар на..

публикувано на 24.11.22 в 14:41

Трябва алгоритъм в МВР за действие с мигрантите

Оставките по върховете на МВР заради кризата с мигрантите не решават всички, но решават някои проблеми, коментира ген. Тихомир Стойчев, бивш шеф на ЦСБОП, председател на УС на Националния антикриминален и антитерористичен форум, по повод  В..

публикувано на 23.11.22 в 14:57

„Ден след ден" си берем „плодовете"

Оставките и промените по върховете на МВР няма да решат нищо. Нужен е нов алгоритъм за работа в службите, за да започнат да се решават проблемите с мигрантите. За начина за справяне с пробойните в системата говорим с ген. Тихомир Стойчев , бивш шеф на..

публикувано на 23.11.22 в 14:47

Брезово не иска кариера за варовици край Тюркмен

ОбС – Брезово прие единодушно декларация против бъдещата кариера за добив на варовици край село Тюркмен. Защо местната власт се противопоставя на инвестиционното намерение - председателят на ОбС Аргир Вълчев. "В община Брезово постъпиха 1021 подписа..

публикувано на 22.11.22 в 17:24

Нужни са законови промени, които да формират страх у мигрантите

Заради поредната катастрофа между полицейски бус и друг микробус, превозващ мигранти, главният секретар на МВР Петър Тодоров и заместникът му подадоха оставки. Случаят е идентичен с този в Бургас от август, когато загинаха 2-ма униформени.   На..

обновено на 22.11.22 в 16:13