Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Изкупната цена на млякото е по-ниска и от тази на водата

Изкупните цени на млякото са обидно ниски за фермерите, според Милкана Йорданова, председател на Националното сдружение "Планинско мляко" и съсобственик на мандра в смолянското село Смилян. По думите й, необходимо е да се въведе регулация на основните..

публикувано на 14.03.23 в 15:10

Културното наследство влиза в мобилно приложение

Община Пловдив обяви поръчка за разработване на мобилно приложение „Културното наследство на Пловдив". Тя е за 326 хиляди лева без ДДС, като проектът се финансира от Европейското икономическо пространство. Целта е да се разработи мобилно..

публикувано на 14.03.23 в 14:10

"Къщата с ангелите" на "Съборна" става Етнографски музей

Етнографският музей обяви обществената поръчка за преустройство, реставрация и адаптация за музей на новата си сграда на ул. "Съборна" 20 в Стария град, която бе бивш хостел. Тя е на стойност 325 000 лв. без ДДС, а проектант е арх. Стана..

публикувано на 13.03.23 в 16:57

Приходите от Соларен парк свалят данъците в Пазарджик

От следващата година жителите на Пазарджик ще плащат 15% по-нисък данък сгради и 10 % по-малко за моторните превозни средства, ако Общинският съвет одобри промени в наредбата за местните данъци, предлагани от кмета Тодор Попов. Местният парламент ще..

публикувано на 13.03.23 в 16:28

От години поливното земеделие умишлено се унищожава

Безплатна вода за напояване в момента по така действащата нормативна уредба не може да има, тъй като това се води нерегламентирана държавна помощ. Държавата не може да предостави компенсации или подпомагане на "Напоителни системи", обясни..

публикувано на 13.03.23 в 16:11

През 2023 г. имотите ще поскъпват с ръста на инфлацията

Намаляване на ръста на сделките с недвижими имоти през годината прогнозира на дискусия в Пловдив д-р Мирослав Владимиров, преподавател в Икономическия университет във Варна и част от ръководството на компания за имоти.  Неокончателните..

публикувано на 13.03.23 в 15:49

В Пловдив лепят подвеждащи етикети и на алкохола

От 15-ти февруари до момента Регионалната комисия за защита на потребителите в Пловдив е извършила 84 проверки в големите търговски вериги, като са установени 30 нарушения, съобщи директорът й Соня Ориоли. До момента съставени актове няма, защото от..

публикувано на 13.03.23 в 15:35

Нефатален понеделник в "Ден след ден"

Знаем, че безплатен обяд няма, оказа се, че и вода за напояване без заплащане не може да има. Служебното правителство обяви, че временно може да покрие разликите в цената на водата за напояване от миналата до тази година. По темата говрим Руси Николов от..

публикувано на 13.03.23 в 15:03

Стадион „Христо Ботев“ ще бъде завършен до 29 април

Членовете на Комисия за контрол на строителството, в която влизат общински съветници и експерти провери строителството на стадион „Христо Ботев“. Забележките ще бъдат описани в протокол и ще се предостави на ОбС и строителя, заяви в интервю за..

публикувано на 10.03.23 в 16:50

ГДК "Борис Христов" е разумен вариант за дом на Операта

"Разбирам аргументите, които колегията на архитектите изразява. Имам и огромна надежда, защото се събрахме около едно  убедително мнение, че Операта трябва да има свое място и че, като че ли то е там, където сега е Дом на културата "Борис Христов", както..

публикувано на 10.03.23 в 16:15