Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Алтернативни храни са необходими, но внимателно

За и против позволеното от Европа влагане на брашно от домашни щурци в храните. По темата – Кремена Дервенкова от   Асоциация на производителите на насекоми в България и диетологът проф. Донка Байкова. Като дългоочаквана новина, която дори..

публикувано на 27.01.23 в 17:19
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват..

публикувано на 27.01.23 в 14:54

Феновете на "Ботев" не са внесли още искане за извънредна сесия

Има регламент за внасяне на искане за извънредна сесия. Ще спазя Закона за местното самоуправление и местната администрация и правилника за работа на ОбС. И винаги, когато постъпи по регламентирания начин искане за извънредна сесия, аз трябва да..

обновено на 26.01.23 в 15:13

Стартира първата гражданска инициатива „Европа без тютюн“

Днес стартира първата по рода си Европейска гражданска инициатива „Европа без тютюн“ и подписка в нейна подкрепа. Това е призив за постигане до 2030 г. на околна среда без тютюн и първо европейско поколение без тютюн.  Организатор за България е..

публикувано на 26.01.23 в 15:11

Знамето на Карабунар ще се вее на Антарктида

Съвсем скоро колекцията флагове на български населени места на Ледения континент ще се увеличи с още един.  Знамето на село Карабунар, община Септември, ще се развее на Антарктида. Очаква се това да се случи след 14 февруари, когато пристигне..

публикувано на 26.01.23 в 12:11

Електро и ВиК ремонти тормозят хората в Брестовица

В пловдивското село Брестовица  ЕВН подменя електрическите стълбове и планово  спира тока, като жителите се уведомяват предварително. Това съобщиха от дружеството и потвърдиха от кметството. В последните няколко дни обаче, липсата на електричество е..

публикувано на 25.01.23 в 16:54

Поскъпването на кредитите ще е плавно и без драма

Наред с масовото поскъпване на стоки се очаква и повишение в цените на финансовите продукти и услуги.  Не бих казала, че е много поскъпването на кредитите, за разлика примерно от началото на  изминалата година към края, промените са не повече от 0,1..

публикувано на 25.01.23 в 16:08

Изпращането на "Леопардите" консолидира помощта за Украйна

Решението на  Германия да предостави танковете "Леопард" на Украйна е  изключително важно и част от консолидацията на подкрепата за Киев с цел влизането на качествена техника, коментира пред Радио Пловдив военният експерт Велизар Шаламанов...

публикувано на 25.01.23 в 15:41

"Ден след ден" на 25 януари

Поскъпване е сред най-употребяваните думи напоследък, а в случая ще стане дума за повишаващата се цена на кредитите. Основното увеличение е при новоотпусканите заеми, макар че повечето оценки показват, че става дума за малък ръст. По-добра  ориентация..

публикувано на 25.01.23 в 14:39

Няма да има правителство след изборите през април

През април ще има подобно разпределение на гласовете, както сега и това няма да даде възможност да се създаде стабилна коалиция. Проблемът ще се задълбочи още повече и с влизането на нови политически играчи – НДСВ и партията, която вероятно ще се..

публикувано на 24.01.23 в 16:54