Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив...

публикувано на 26.09.22 в 15:22

Политиците не знаят да общуват, избирателите - да слушат

Партиите не са намерили нито един канал - нито думи и средства, с които да достигнат до избирателите. Очевидно е, че повечето партии - основните играчи, повече говорят за..

публикувано на 26.09.22 в 15:16

Изборът на сезона или избори всеки сезон в „Ден след ден“

Последните дни на предизборната кампания съвпадат с първите есенни,  но все още носят остатъчен вкус на лято. Плодотворен ли ще бъде сезонът след изборите?   Има ли избор при парламентарния вот или да се готвим за нов изборен сезон?    Какво..

публикувано на 26.09.22 в 14:45

Стартират проявите за Европейската нощ на учените

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“  дава официален старт на проявите за Европейската нощ на учените , 23 септември.  Партньор на висшето училище е Центърът по растителна системна биология и..

публикувано на 23.09.22 в 06:52

България няма интерес да се махне правото на вето в ЕС

България се противопоставя на едно от огласените наскоро от германския канцлер Олаф Шолц предложение в програмата му за дългосрочна реформа на ЕС – това за отпадането на единодушието при предложения, които са част от външната политика на..

публикувано на 21.09.22 в 16:31

Мобилизацията в Русия е заради референдумите в Украйна

Обявената от руския президент Владимир Путин частична военна мобилизация е в пряка връзка с предстоящото провеждане на референдуми в четири области на Украйна - Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области.  Допитванията ще се..

публикувано на 21.09.22 в 16:23

"Ден след ден" на 21 септември

България се противопоставя на едно от огласените наскоро от германския канцлер Олаф Шолц предложения в програмата му за дългосрочна реформа на Съюза-отпадане на единодушието при , които са част от външната политика на съюза. Една от възможните..

публикувано на 21.09.22 в 14:01

Хранителна добавка може да е натровила децата от Спортното

Натравянето на децата от Спортното училище може да е следствие на стомашен грип, който да е породен  от заразени хранителни добавки. Тази теза защити в предаването „Ден след ден“ молекулярният биолог д-р Сергей Иванов. Той обясни, че стомашният..

публикувано на 19.09.22 в 16:46

Санирайте жилищата, защото отоплението ще е все по- скъпо

Д-р Драгомир Цанев , изпълнителен директор на Центъра за енергийна ефективност “ЕнЕфект“, коментира в предаването „Ден след ден“ мерките за пестене на енергия, които се объсждат в различните страни, включително в България", и на ниво ЕС..

публикувано на 19.09.22 в 16:03

Отново „Ден след ден"

Здравейте и добре дошли в програма „Ден след ден“ на Радио Пловдив. Лятната ни схема свърши и от днес влизаме в редовен график, според който в двата часа до 17 коментараме и анализираме темите на деня. Темите днес : Ще..

публикувано на 19.09.22 в 14:57