Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Билетите за междуградските превози поскъпнаха между 2 и 5 лева

Билетите за междуградските превози са по-високи от днес.Причината е въвеждането на тол такси за автобусите при движение по магистрали, първокласни и второкласни пътища.  Реалното увеличение е между 2 и 5 лева за билет в зависимост от..

публикувано на 01.07.22 в 16:27

Дано в Кремъл има "пилот в самолета" !

Скандалът с изгонването на 70-те  руски дипломати на пистата България – Русия отвори разликите между синьото и зеленото след бялото и над червеното в националните флагове на двете страни. Очаквано ли беше станалото днес – отказа на българската..

публикувано на 01.07.22 в 16:11

Четворната коалиция показа ниска коалиционна култура

За 6 месеца управление на четворната коалиция видяхме много ниска коалиционна култура. Тя е част от събитията, които доведоха до първото в демократичната ни история сваляне на правителство с вот на недоверие, коментира в предаването "Ден след ден" на..

публикувано на 01.07.22 в 15:14

Бунтът днес отново е срещу чалгата, ченгетата и Кремъл

Стотици българи посрещнаха Джулай Морнинг на брега на морето. Един уникален за България празник, който символизира бунта и желанието за свобода на личността. Джулай Морнинг или Джулая, по едноименната песен на Юрая Хийп от 1971 година,..

публикувано на 01.07.22 в 14:04

Денталната медицина е най-желаната специалност в МУ-Пловдив

Общо 1160  кандидат-студенти се явиха на изпита по биология и химия в Медицинския университет - Пловдив . Тази година  четирима ще се конкурират за едно място в специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“.  По държавна поръчка в..

публикувано на 01.07.22 в 13:47

Тол таксата качи цената на билета в междуградските превози

Въвеждането на тол такси от 1 юли и по второстепенни пътища в страната неминуемо ще оскъпи междуселищния транспорт и всички стоки. Това заявиха за Радио Пловдив собственици на фирми за превоз на пътници и товари.  Oт 1 юли тази година..

обновено на 30.06.22 в 17:14

За своя сметка строителят възстановява срутения таван на санирания блок

В горещия юнски следобед по нищо не личи, че блок №11 на ул. "Генерал Колев" е преживял абсурден инцидент, за радост, без последствия. Поне отвън вход "А" на зеленобялата сграда с 5 входа не дава знаци, че големи парчета от изолацията на тавана на..

публикувано на 30.06.22 в 17:13

Румен Радев триумфира с пореден служебен кабинет

БСП и Продължаваме промяната отново не са разбраха за изгонването на руските дипломати, което означава, че номинацията на Кирил Петков за премиер се отхвърля от социалистите, а утре в 17 часа президентът Румен Радев ще връчи на кандидата за министър –..

обновено на 30.06.22 в 17:02
Адвокат Тодор Кръстев от БСП в Пловдив

Проектите на президента късат от електората на БСП

„ Повече от нелепо е, че част от публичните представители на БСП, а и не само, които са пуснали постове, с които осъждат гоненето на тези 70 руски дипломата, са написали текстовете си по задължение. Повечето от тях вътрешно одобряват този акт. "..

публикувано на 30.06.22 в 16:22

По-евтин хляб ще има - на теория и след време

Хлябът и брашното у нас няма да се облагат с ДДС за една година от 1 юли, решиха окончателно депутатите. Сгрешен глас при гласуването поднесе изненадата за нулевата данъчна ставка и за брашното. Очакванията са това доведе до поевтиняване на хляба...

публикувано на 29.06.22 в 16:12