Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Разговорът за Шенген с Австрия и с Нидерландия е различен

Аргументите на България и Румъния за членство в Шенген към Австрия и Нидерландия трябва да са различни, каза евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, който вчера участваше в протест във Виена срещу ветото й, а днес пътува за Хага за..

публикувано на 05.12.23 в 14:13

Книгата и познанието са единственият ни изход

„Народът е като отделния човек, изтрий му паметта и той става друг човек “, твърди писателят, дипломат и общественик проф. Кирил Топалов, носител на тазгодишната държавна награда „Св. Паисий Хилендарски“. В програма "Ден след ден" продължаваме..

публикувано на 04.12.23 в 17:16

Пловдив в голямата си част е почистен, работата продължава

В Пловдив няма нито една затворена или непроходима улица, заради паднали дървета и клони. В частност обещанието е изпълнено. Не можем да ги натоварим и да ги закарим на депо, а трябва да ги закараме да бъдат смляни и да се закарат към..

публикувано на 04.12.23 в 15:49
Пред кино

ИзРЕЧеното "Ден след ден"

Трети ден жителите на осем села от община „Родопи“ нямат автобусна връзка с Пловдив. Договорът с превозвача „Хеброс бус“ изтече в петък, а собственикът Веселин Дошков  едностранно отказа да го поднови. Затова кметове и общински служители извозват хора от..

публикувано на 04.12.23 в 15:02

По 60 лв. са живите коледни елхи в Пловдив

Над 20 000  елхи за продажба е заделило Южноцентралното държавно предприятиe – Смолян за предстоящите коледни празници. От тях 1 820 са със запазена коренова система, като малка част от тях - стотина - са предвидени за Пловдив. Останалите над..

публикувано на 01.12.23 в 16:49

Театърът на политическата ни сцена става все по- лош

От много време наблюдаваме една трагикомедия, която се развива и от комедия се превръща в трагедия за гражданското общество демократичните процеси у нас, така политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира поредните напрежения и..

публикувано на 01.12.23 в 14:36

Избягвайте оферти за почивки от социалните мрежи

Хората да избягват ползването на услугите на физически лица, които предлагат настаняване или пътуване в социалните мрежи, или в платформите за обяви, да се доверяват само на оторизирани оператори. Това посъветва  Габриела Руменова от „Ние..

публикувано на 30.11.23 в 15:55

Не е късно да се ваксинирате срещу грип

Броят на заболелите от вирусни инфекции в Пловдив през последните няколко седмици постепенно нараства. Заболелите от Ковид бележат лек спад, но има различни други вирусни и бактериални заболявания. Засега случаите на грип са единични, джипитата..

публикувано на 30.11.23 в 15:39

Празници и делнични проблеми в "Ден след ден" на Андреевден

Дълга поредица празнични дни, в които да се отдадем на почивка и забавление започва от днес. Време, в което освен прекрасни мигове ни дебнат опасности от измами и разочарования. Седмица преди студентския празник 8 декември проверяваме пълни ли са..

публикувано на 30.11.23 в 14:45

Населението на България пада под 5 млн. души до 2040 г.

Населението на страната ни пада под 5 милиона души до 2040 г., което е с 50 години по-рано спрямо прогнозите на НСИ. Приблизително една пета от населените места у нас пък ще се обезлюдят.  Това сочат прогнозите на проф . Надежда Илиева ,..

публикувано на 29.11.23 в 16:05