Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Проф. Николай Овчаров

Имаше полза от двугодишното вето

"Френското предложение за уреждане на спора между България и Северна Македония е най-доброто до момента от това, което е предлагано на България", коментира по Радио Пловдив историкът проф. Николай Овчаров. По думите му, " ние не можем непрекъснато да..

публикувано на 23.06.22 в 17:00

НС ще гласува актуализация на бюджета и ветото над РСМ

Депутатът от ДПС Рамадан Аталай притежава сертификат, който потвърждава, че е 124-ият народен представител, гласувал "за" вота на недоверие към кабинета "Петков". Вчера при повторното гласуване се оказа, че той е гласувал против вота на недоверие, а..

публикувано на 23.06.22 в 16:19

Маските падат, цените се вдигат „Ден след ден“

Доброто, направено тайно, се възнаграждава явно, гласи древна японска мъдрост. Дали това важи и за злото? Кои са конструктивните и кои деструктивните сили в българския политически живот? Лични, партийни или държавни интереси движат тези, от..

публикувано на 23.06.22 в 15:00

Медицинският университет и ПУ-то са в топ 5 по заплати в страната

Ръководствата на университетите в Пловдив изразиха опасения, че след приетия вот на недоверие към правителството очакват неясноти за системата на висшето образование. Това стана на проведената дискусия за висшето образование с домакин - Медицински..

публикувано на 23.06.22 в 14:08

Френското предложение не е камък, който да не се дялка

Има отстъпление от рамковата позиция, гласувана от бившето правителство и НС, но тези отстъпления са разбираеми, защото нашите искания трябва да бъдат издигнати на едно по- високо европейско равнище. Това каза доц. д-р Наум Кайчев, който е заместник..

публикувано на 22.06.22 в 16:18

Юлий Павлов - вотът няма да мине

"Провалът на кворума за избор на председател на Парламента и гласуването на вота на недоверие не са така пряко свързани. Най-важната новина днес е, че ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят вдигане на ветотоза РСМ, на базата на френското предложение, което е..

публикувано на 22.06.22 в 16:02

"Ден след ден" на 22 юни

Опозиционните партии, към които се причисли и „Има такъв народ“, провалиха кворума на предиобедното заседание на парламента. Дали това е  знак, че по подобен категоричен начин ще подкрепят и вота на недоверие към правителството тази вечер- ще попитаме..

публикувано на 22.06.22 в 14:54

80% от заразените у нас с ХИВ и СПИН са мъже

40 години от обявяването на ХИВ пандемията в света отбелязаха с обучение в Медицински университет-Пловдив. Срещата запозна  медици и докторанти с модерната терапия и профилактика. Ректорът проф. д-р Мариана Мурджева заяви, че за разлика от Ковид-19..

публикувано на 22.06.22 в 14:29

Аргументите за вота са неоснователни

"В първата половина на днешния дебат в Народното събрание имаше много малко аргументи от страна на ГЕРБ, с които да защитят искания вот на недоверие на правителството". Това каза по Радио Пловдив деутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев. По..

обновено на 21.06.22 в 17:03

Правителството е с глинени крака, които се разпадат

Доколко вотът на недоверие отразява настроенията у хората и какви са възможните изходи от ситуацията, коментира за програма "Ден след ден" политическият анализатор Нидал Алгафари. Според него е трудно да се  коментират  мотивите на опозицията -..

публикувано на 21.06.22 в 17:00