Градус

СнимкаЗащо „Градус”, какъв „Градус” , колко „Градус” и откъде накъде „Градус”? Градусът на настроението е основна мярка на авторското сатирично предаване на „мегаводещия” Жоро Пеев – по- дебелата половина на дуета „Замунда Банана Бенд”.

Градусът бива различен според естеството на това, което измерва, но е винаги висок и независимо от това дали е тесен, или широк, той е най- вече градус на усмивката! 

И ако си припомним старата максима, че от великото до смешното има само една крачка, то мишената на „Градус” е необятното пространство, което следва отвъд тази крачка. 

От злободневието на българския делник през политическото лицемерие от всякакъв цвят, зад гримасите на чалга - идеала до чисто битовия кич на ненаситния ни консумативизъм. 

Всичко това, в рамките на 60 минути, разгледано от остър, тъп и прав ъгъл, заковано в едноименните рубрики, оцветено с класически рок  и за десерт, гарнирано със 7 висококартни вица, подбрани лично от водещия.

„Градус”- всяка събота от 19.00 до 20 часа, както и в неделя от 11 до 12 в ефира на Радио Пловдив!

Водещ: Жоро ПеевОстър ъгъл от утрешния "Градус"

 Родната преса гръмна, че сестрата на агрочиновничка е поискала европари за яхта, джип 4х4, лодка и мултифункционално ремарке с един проект от Програмата за развитие на селския туризъм. Финансирането е отказано след одит от Брюксел и забрана за подобни..

публикувано на 13.12.14 в 17:07

Остър ъгъл от утрешния "Градус"

Скандалът с назначението на Слави Бинев за председател на Парламентарната комисия по култура и медии, освен с медийно внимание и протести на интелектуалци,  бе белязан с две оставки. Едната оставка бе подадена от режисьора Александър Морфов, който напусна..

публикувано на 06.12.14 в 15:02

Виц на седмицата от "Градус"

Хванал рапърът Криско Златната рибка и веднага тръгнал да я пържи. -Много те моля! Не ме пържи! Пусни ме на воля и ще ти изпълня три желания!- примолила се Златната рибка. -Няма такъви работи -ш'та пържа!- заинатил се Криско. -Ама защо?- чудела се..

публикувано на 28.11.14 в 21:58

Очаквайте тази неделя в "Градус"

Нарочно изчаках да мине седмица.  Знам , че много хора ще се обидят и даже ще ме заклеймят, че не съм достатъчно патриот, защото бъркам в раната от загубата на Кубрат Пулев срещу Кличко. Нека. Мисля, че като един от близо двата милиона българи, които..

публикувано на 22.11.14 в 00:08

Виц на "Градус"

Какви са разликите между българите и пилците? 1.Пилците се броят наесен, а българите - напролет! 2.Пилците отлитат на юг, а българите - на запад.

публикувано на 28.09.14 в 15:26

Аксиома на Пеев за политическия маркетинг

Най- харченият евъргрийн на всички избори е зеленият хайвер!

публикувано на 01.09.14 в 18:50

Мно'о тъпа приказка

Сега бате ви Жоро ще ви разкаже една мно'о тъпа приказка!  Като всяка приказка и тази започва с "имало едно време"...  Значи, имало едно време, което било минало свършено. После се оказало, че не само е несвършено, ами даже минало неопределено, което..

публикувано на 11.07.14 в 20:31

Юни 2014 в "Градус" с Жоро Пеев

Банки , гатанки, мълчанки, мерак за парично фондю. . Опалянка-а -  пепелянки! Пу, да е@а! Дежа вю!

публикувано на 29.06.14 в 17:53

Виц на седмицата от "Градус"

Пиян мъж върви на зиг- заг по средата на булеварда и пее с цяло гърло. До него спира полицейска кола, отвътре изскача кръшна полицайка и му извиква: -Вие сте арестуван! Имате право да мълчите! Всичко казано от Вас може да бъде използвано против Вас... В..

публикувано на 15.06.14 в 16:29

BG xип-хопът като такъв

Имам един приятел , виртуозен китарист от една култова пловдивска банда. Той използва телевизия "Планета" като визуален фон докато слуша рок. Много е перверзно, майна, ми вика и се смее с цяло гърло на недоумяващия ми поглед. От един месец с клиничен..

публикувано на 08.06.14 в 23:18