Добро утро, ден!

Снимка


Това е среща с известни и любопитни хора, която започва в 7 и 30 всяка делнична сутрин. 

С разрешението на домакините ни срещата продължава цял ден, даже цяла седмица...

Защото в нея говорим за 24 часовата въртележка, в която влизаме от звъна на будилника, през плановете, които вървят по вода или се спъват след среща с черна котка.

Питаме за бучката захар, за горчивата утайка, слушаме и се усмихваме, замисляме се, а може и да препишем рецепта за страхотен ден!

И така, всяка сутрин от понеделник до петък в 7.30 часа и още веднъж  - в събота от 8.00 до 9.00 часа :)


Екатерина Терзиева в "Добро утро, ден!"

След 20 години в журналистиката Екатерина Терзиева днес разказва истории като гид, радва се на любов и на радостта от новото поприще, което избира сама.  Леко разказва за трудностите. Тежки са думите за фалшивите хора и фалшивите новини.  В петте части на..

обновено на 23.02.24 в 16:54

Виктор Янков в "Добро утро, ден!"

Гостът ни тази седмица работи в екипа на Фондация "Пловдив 2019". В Радио Пловдив е водил предаването „Молескин“, от 2014 до 2017 година. Той е роден в Стара Загора, но избира да живее и работи в Пловдив.  Виктор Янков  е политолог и икономист, бил е..

обновено на 18.02.24 в 10:08

"Добро утро, ден!" с доц. Меглена Златкова

Меглена Златкова е гостът ни тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ - преподавател и изследовател в областта на етнологията и антропологията.  Тя е доцент, ръководител е на катедра „Етнология“  и заместник-декан на Философско-историческия..

обновено на 10.02.24 в 09:37

Александър Маринов в „Добро утро, ден!“

Александър Маринов е известен в Пловдив телевизионен оператор и фотограф. Дълги години е работил в БНТ-Пловдив, а по-късно и в телевизия „Европа“. От 17 години има свое студио за фотография и видео заснемане. Завършил е магистратура по..

обновено на 04.02.24 в 10:28

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо..

обновено на 29.01.24 в 11:26

Сим Алексиев в "Добро утро, ден"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия...

обновено на 20.01.24 в 08:15

"Добро утро, ден!" с Петър Краевски

Един роман и още осем книги с поезия, афоризми, хумористични стихове и проза има в биографията си гостът ни тази седмица. Слушателите познават гласа му, чували са дори негово алтер его, чели са десетки негови текстове във вестник „Стършел“ и в..

обновено на 13.01.24 в 10:13

Захари Карабашлиев в "Добро утро, ден!"

Захари Карабашлиев е гостът ни тази седмица в "Добро утро, ден!". Писател, драматург, главен редактор на издателство, с издадени 4 романа, повест, няколко сборника с разкази. Карабашлиев е написал сценарии за театрални постановки, които