Добро утро, ден!

Снимка


Това е среща с известни и любопитни хора, която започва в 7 и 30 всяка делнична сутрин. 

С разрешението на домакините ни срещата продължава цял ден, даже цяла седмица...

Защото в нея говорим за 24 часовата въртележка, в която влизаме от звъна на будилника, през плановете, които вървят по вода или се спъват след среща с черна котка.

Питаме за бучката захар, за горчивата утайка, слушаме и се усмихваме, замисляме се, а може и да препишем рецепта за страхотен ден!

И така, всяка сутрин от понеделник до петък в 7.30 часа и още веднъж  - в събота от 7.00 до 8.00 часа :)


Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването..

обновено на 01.04.23 в 08:11

Проф. Бисер Дамянов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" през тази мартенска седмица открива колорита и хармонията в изобразителното изкуство с проф. Бисер Дамянов . Той е един от най-знаковите художници в Пловдив. Преподавател над 30 години в Пловдивския университет, автор на учебници,..

обновено на 24.03.23 в 18:21

Дима Шопова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро ден“ сме в компанията на журналиста Дима Шопова. От вестниците, през радиото и телевизията до най- дългата част от нейната кариера  - като кореспорндент на БТА от Пловдив. "Бетеанец завинаги" е титла, която тя получи..

обновено на 19.03.23 в 11:36

"Добро утро, ден!" с Ботьо Гиргинов

,,Вярата, светлината и любовта  променят този свят" – в това е убеден нашият гост тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ -  Ботьо Гиргинов. Емблематичният, но вече бивш инспектор и говорител на "Пътна полиция" – Пловдив, ще ни разкаже в..

обновено на 11.03.23 в 08:17

Петър Салчев в "Добро утро, ден!"

Известният джаз музикант Петър Салчев гостува тази седмица в рубриката ни „Добро утро, ден!“. Богатата му творческа биография е впечатляваща. Бил е солист на Биг Бенда на БНР и Биг Бенд Пловдив. Работил е с най-утвърдените български и чуджестранни..

обновено на 05.03.23 в 11:17

Георги Влайков в "Добро утро, ден"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“  говорим за доброволчество, за планини, музика и още нещо. Гостува ни парамедикът Георги Влайков, който повече от 10 години е ангажиран с това да помага на хората - не само, когато професията му го изисква, но и при..

обновено на 24.02.23 в 16:58

"Добро утро, Ден" с Цветан Симеонов

Цветан Симеонов е журналист и режисьор на документални филми. Работи дълги години в Телевизионен център Пловдив, като ръководи новинарския екип и затова пази любопитни свидетелства за времето и за родния си град. Неговата страст към..

обновено на 19.02.23 в 09:57

Димитра Лефтерова в "Добро утро, ден!"

„Добро утро, ден!“ през тази седмица ще снима и говори за Пловдив.  Димитра Лефтерова е наш гост от 6 до 11 февруари.  Нейните фотографии са добре разпознаваеми, ежедневно споделяни във ФБ и интернет сайтовете.  Самата тя от 20 години снима знакови..

обновено на 10.02.23 в 16:47

Константин Еленков в "Добро утро, ден!"

На 27 години с впечатляваща театрална биография, пред която хоризонтът е безкраен. В поведението си ту е като дете  любопитен към света, ту е мъдрец, потънал в познанието за него.  Константин Еленков е гостът ни в „Добро утро, ден!“ тази седмица...

обновено на 03.02.23 в 16:53

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се..

обновено на 29.01.23 в 10:22