Добро утро, ден!

Снимка


Това е среща с известни и любопитни хора, която започва в 7 и 30 всяка делнична сутрин. 

С разрешението на домакините ни срещата продължава цял ден, даже цяла седмица...

Защото в нея говорим за 24 часовата въртележка, в която влизаме от звъна на будилника, през плановете, които вървят по вода или се спъват след среща с черна котка.

Питаме за бучката захар, за горчивата утайка, слушаме и се усмихваме, замисляме се, а може и да препишем рецепта за страхотен ден!

И така, всяка сутрин от понеделник до петък в 7.30 часа и още веднъж  - в събота от 7.00 до 8.00 часа :)


"Добро утро, Ден" с Вячеслав Есенков

 Художникът Вячеслав Есенков тази седмица гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Роден е в намиращия се в Южна Украйна град Николаев при сливането на реките Ингул и Южен Буг. Николаев е град, в който има пристанище и корабостроителница, но  и граждани,..

публикувано на 22.03.22 в 12:51

Крум Филипов в "Добро утро, ден!"

„Добро утро, ден!“ през тази седмица има гост, който е режисьор, поет и писател. Крум Филипов през февруари направи премиера на „Януари“ по Радичков в Драматично-куклен театър „Константин Величков“-Пазарджик, работи и над нова идея за моноспектакъл...

обновено на 19.03.22 в 08:14

"Добро утро, ден!" с адв. Михаил Екимджиев

В сгъстеното време на всякакви напрежения -  опит да опишем околния свят и да впишем себе си в него правим с  Михаил Екимджиев.   Той е юрист с международна практика, с твърда и остра позиция за съдебна реформа у нас.  В биографията му са множество..

обновено на 11.03.22 в 16:54

Петко Георгиев в "Добро утро, ден"

В „Добро утро, ден“ тази седмица  ни гостува Д-р Петко Георгиев от комитет „Родолюбие“. Той е главен библиотекар в Народна библиотека „Иван Вазов“ и е убеден, че това е точното място за неговата реализация.  Има докторска степен по културология ,а..

обновено на 04.03.22 в 17:11

Доктор Димитър Гачев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува доктор Димитър Гачев. Той е общопрактикуващ лекари има практики в селата Драгор и Ветрен. През 2015 година той попада в топ 10 на най-добрите общопрактикуващи лекари, а оценката е Министерството на..

обновено на 25.02.22 в 18:41

"Добро утро, ден" с д-р Иван Чомаков

Той е пловдивчанин. Висок. Кореняк. Познават го.  Българин, но и с чуждестранна кръв във вените. Професионално ги е изследвал, заради професията си - анестезиолог. И защото е лекар, знае каква е цената на живота.  Днес  обаче живее доста спокойно..

обновено на 19.02.22 в 07:55

"Добро утро, ден!" със Снежана Фурнаджиева

Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници е наш събеседник през тази седмица.  В първата част на интервюто тя разказва за хубавия ден, за къщата в Розовец и за релакса, който всеки е добре да открива.  Художничката,..

обновено на 12.02.22 в 10:09

"Добро утро, ден!" със Симеон Алексиев

Тази седмица стъпваме на пръсти по житейскта сцена на актьора Симеон Алексиев. Той ни води по нея - режисирана от съдбата, срещите, вдъхновяващите мигове на сцената, но  и човешките пропасти, от които го вади любовта.  Разговорът, с емоционалото..

обновено на 06.02.22 в 10:18

Рада Банялиева в "Добро утро, ден"

Тази седмица ни гостува Рада Банялиева, една жена със завладяваща усмивка и слакодумен разказ. Историк по образование, пътешественик и изследовател по душа, тя вярва, че нищо не се губи и забравя, само трябва да дойде подходящият човек, за да го..

обновено на 28.01.22 в 16:48

Професор Стефан Костянев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува човек с разностранни интереси, който успява да ги развива паралелно. Професор Стефан Костянев е двайсет и първият ректор на Медицински университет-Пловдив, два мандата на този пост. Сега е председател на..

обновено на 22.01.22 в 10:58