Добро утро, ден!

Снимка


Това е среща с известни и любопитни хора, която започва в 7 и 30 всяка делнична сутрин. 

С разрешението на домакините ни срещата продължава цял ден, даже цяла седмица...

Защото в нея говорим за 24 часовата въртележка, в която влизаме от звъна на будилника, през плановете, които вървят по вода или се спъват след среща с черна котка.

Питаме за бучката захар, за горчивата утайка, слушаме и се усмихваме, замисляме се, а може и да препишем рецепта за страхотен ден!

И така, всяка сутрин от понеделник до петък в 7.30 часа и още веднъж  - в събота от 7.00 до 8.00 часа :)


Максим Ешкенази в „Добро утро, ден!“

Световноизвестният диригент и цигулар Максим Ешкенази гостува в рубриката ни „Добро утро, ден!“ в най-светлата седмица за България, в която посрещнахме 24 май. Не скрива емоцията си, когато казва, че това е най-светлият празник за него. „Ако..

обновено на 28.05.23 в 14:25

Джазменът Боби Вълчев в "Добро утро, ден"

Гост в "Добро утро, ден" тази седмица е джазменът Боби Вълчев. Започва да свири на пиано още в ранна детска възраст. И до днес съвсем ясно си спомня първия запис в студио 1 на БНР. Тогава е само на 6 години.  Помни и редицата изнесени концерти пред..

обновено на 21.05.23 в 13:04

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която..

обновено на 14.05.23 в 10:08

Проф. Емилия Константинова в "Добро утро, ден!"

Първата майската седмица започва с гостуването на проф. Емилия Константинова , ръководител на катедра "Теория на изкуствата" в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив. Преподава „Арт мениджмънт“ и „Пиар на арт организации“. Тя е била жената до..

обновено на 08.05.23 в 09:38

Д-р Ваня Велкова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в "Добро утро, ден" сме в компанията на доктора по психология Ваня Велкова. Тя е пловдивчанка, но близо 30 години живее и работи в Германия. Може би вече сте видели изложбата от колекционерски яйца и накити и от цял свят, която тя откри..

обновено на 30.04.23 в 17:52

"Добро утро, ден!" с д-р Костадин Сотиров

Д-р Костадин Сотиров ни гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е общопрактикуващ лекар и от 37 години лекува хората в пловдивското село Белащица.  Председател е на Сдружението на Общопрактикуващите лекари в Пловдив и е член Управителния съвет..

обновено на 22.04.23 в 16:12

Атанас Маринчешки в "Добро утро, ден!"

Художникът Атанас Маринчешки, който преди години се отказва от държавната служба, за да рисува, е гост в рубриката ни „Добро утро, ден!“ тази седмица. От 1984 г. до днес има повече от 30 самостоятелни изложби в престижни галерии в страната...

обновено на 14.04.23 в 14:56

Фотографът Атанас Кънев в "Добро утро, ден"

Гост в “Добро утро, ден” в първата седмица на април е фотографът Атанас Кънев, чийто живот повече от 30 години е свързан с фотографията. Голяма част от професионалния му път минава в снимане на репортажна фотография за вестниците  „24 часа“ и „Марица“ в..

обновено на 07.04.23 в 18:30

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването..

обновено на 01.04.23 в 08:11

Проф. Бисер Дамянов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" през тази мартенска седмица открива колорита и хармонията в изобразителното изкуство с проф. Бисер Дамянов . Той е един от най-знаковите художници в Пловдив. Преподавател над 30 години в Пловдивския университет, автор на учебници,..

обновено на 24.03.23 в 18:21