Шейкър


Снимка 

Утринен неделен магазин. "Шейкър" е  предаване, ориентирано към дамската аудитория с интересни моменти и за мъжете. 

Свежи идеи за свободното време, здраве /физическо и духовно/, любими занимания, спорт, уикенд интереси, рубрики за стил и красота, астрология. 

Акцент на предаването са две основни теми, със събеседници по тях. Накратко, както се казва в популярната латинска сентенция:„От яйцето и до ябълката“.

Предаването се излъчва всяка неделя от 7 до 10ч.

Водещ: Дора Башакова


Психология на танца със Звезделина Станчева

Звезделина Станчева има висше балетно образование от факултета по “Балетна педагогика” към НМА “Проф. Панчо Владигеров” София, при академик, понастоящем, Калина Богоева. За нея, обаче, значимо място заемат срещите и практическите занимания с..

обновено на 20.03.23 в 15:57

Психология, танц и свързване в „Шейкър“

Тази неделя говорим за танца, за тялото, за енергийните центрове в тялото, за връзката между духа и тялото. Накратко, за танцова психология със Звезделина Станчева, от Варна.  Говорим и за начина, по който комуникираме. Как това, отново, е свързано..

обновено на 18.03.23 в 17:31

Ранно утро с "Шейкър"

За сънища ще си говорим в ранното утро на неделя! За изкуство също! За това как един млад творец открива любовта си именно в заниманията с изкуство, за пътя на усъваршенстване, за творческото търсене - с нас споделя Виктор Карабашов, минути преди..

публикувано на 11.03.23 в 17:05

„Месец на народните танци“ в Младежки център Пловдив

Всеки от нас носи корените на едно вълшебство, завещано от предците ни - фолклорът. Израз на силата на българския дух, устоял на трудностите на времето, чрез съхраняването на различни традиции и обичаи. „Месец на народните танци“ е младежка..

обновено на 06.03.23 в 14:03

Данелина Косева представя живопис върху коприна

Само ден преди международния ден на жената, Данелина Косева открива изложбата си, в галерия „Артистика“. Авторката е подготвила над 30 картини, за пловдивската публика, като всички от тях са изработени върху естествена коприна. Откриването на..

обновено на 05.03.23 в 10:47

Мартенско утро с “Шейкър“

Говорим си за месец март. Астробюлетинът, със Стефи Неадевска, е след 8 часа. Както е написал и Дикенс:  „Беше един от онези мартенски дни, когато блестеше горещото слънце и студеният вятър духа, когато е лято на слънце и зимата е в сянката“...

публикувано на 04.03.23 в 17:10

За връзките между емоциите и боледуването при деца

Имат ли връзка боледуването и емоциите при децата? Все по - често родителите си задават този въпрос. Често отправят това питане и към специалистите.  В последните години не са малко изследванията, които показват с категоричност, че потисканите чувства..

публикувано на 28.02.23 в 11:49

Ранно утро с "Шейкър"

В ранното неделно утро споделяме думите на един император философ -   „Когато се събудите сутрин, помислете каква ценна привилегия е да сте жив – да дишате, да мислите, да се радвате, да обичате.“, ни казва Марк Аврелий. Колкото и клиширано да звучат..

публикувано на 25.02.23 в 17:05

Ден на етнологията и антропологията в ПУ

През 2015-та година, ПУ „Паисий Хилендарски“, се присъединява към инициативата за отбелязване на Международния ден на антропологията. Началото е поставено в САЩ. Датата 20-ти февруари е избрана символично от пловдивското учебно заведение, тъй..

обновено на 19.02.23 в 12:36

Неделно с „Шейкър“

Заедно сме на 19-ти февруари. Денят, в който българският народ се прекланя пред делото на Васил Левски. Тази година се навършват 150 години, от кончината на тази светла личност в историята ни. Н акратко, с родовия терапевт Аида Марковска, говорим..

публикувано на 18.02.23 в 23:00