Шейкър


Снимка 

Утринен неделен магазин. "Шейкър" е  предаване, ориентирано към дамската аудитория с интересни моменти и за мъжете. 

Свежи идеи за свободното време, здраве /физическо и духовно/, любими занимания, спорт, уикенд интереси, рубрики за стил и красота, астрология. 

Акцент на предаването са две основни теми, със събеседници по тях. Накратко, както се казва в популярната латинска сентенция:„От яйцето и до ябълката“.

Предаването се излъчва всяка неделя от 7 до 10ч.

Водещ: Дора Башакова


Мъжка енергия и архетипи

Швейцарският психолог и психиатър, от немски произход, Карл Густав Юнг въвежда понятието „архетип“ в психологията. „Архетип“ идва от гръцки, в смисъла на нещо означаващо „модел, пример“. В психологията е модел на обект, личност или начин на..

обновено на 15.08.22 в 14:01

Биологът Богомил Пешев за паметта и забравянето

„Блажени са онези, които забравят,“ казва Ницше. Историята разказва, а науката потвърждава, че е прав поне от еволюционна гледна точка. Забравянето поддържа баланса между способността ни да формираме детайлни спомени за средата и да..

обновено на 14.08.22 в 11:22

Неделно с „Шейкър“

Днес сме на тема тайните на забравата и механизмите на паметта. Биологът от БАН Богомил Пешев е наш задочен гост. Този вторник, на лятно кино „Орфей“, той гостува в рамките на събитието „The memory remains : Биология на забравата“. С психолога..

публикувано на 13.08.22 в 17:05

Ранно Утро с "Шейкър"

Предстои ни едно истински топло утро! В г орещените обаче, задължително изникват въпроси, размишления и обещания, за промяна в хранителния ни режим. Тук дори не споменаваме естетическите причини на тези тревоги! Все по-често спряган за „Големия..

публикувано на 06.08.22 в 17:10

Пробуждане и трансформация със синергоетика

Синергоетика е сравнително нов, енергиен, метод. Той е създаден през 2011-та година, от Лидия Шартон.  „Методът не е егрегорен, тук говорим за случване на нещата на едно много дълбоко ниво, на ниво душа. Не се правят никакви корекции. Всичко..

обновено на 31.07.22 в 11:24

Неделни емоции с „Шейкър“

Опитваме се да разберем как да изплуваме по-бързо и да скачаме по-успешно, и без страх в дълбокото, образно казано. Ще ви разкрием и какво ни очаква през август. Астробюлетинът със Стефи Недевска е след 8 часа. Ще говорим и за един..

публикувано на 30.07.22 в 17:05

Ранно утро с "Шейкър"

Традиции, история, духовност, мисъл за живота и природата вплитаме в минутите до 10! Ще ви отведем на дълго пътешествие, назад във времето до древността, с ароматерапевта Даниела Сечкова и разказът й за Библейските етерични масла.  За биодинамично..

публикувано на 23.07.22 в 20:56

Кремена Станилова за духовността и кризите

Кремена Станилова е психотелесен психотерапевт и наскоро издаде третата си книга „Духовността като шанс“. „Помагам на хората да намират верния изход в житейските лабиринти“ , казва Кремена Станилова и признава, че вече е фокусирана върху..

обновено на 18.07.22 в 17:44

Неделни маршрути с „Шейкър“

В третия ден от горещниците, денят на Св. Марина, ни гостува психотелесният психотерапевт Кремена Станилова. С нея говорим за това, как да превърнем кризите в пробиви, уязвимостта и смелостта, двете страни на една монета и за агресията като..

публикувано на 16.07.22 в 17:05

"La Tuna" с концерт на Античния театър

Мариачите от „Ла Туна“ гостуват за трети път в града ни. Концертът им ще е безплатен, като символичен подарък за всички пловдивчани и гости на града. При първото си гостуване през 2017-а испанските музиканти и певци завладяха публиката със своите..

обновено на 10.07.22 в 11:41