Шейкър


Снимка 

Утринен неделен магазин. "Шейкър" е  предаване, ориентирано към дамската аудитория с интересни моменти и за мъжете. 

Свежи идеи за свободното време, здраве /физическо и духовно/, любими занимания, спорт, уикенд интереси, рубрики за стил и красота, астрология. 

Акцент на предаването са две основни теми, със събеседници по тях. Накратко, както се казва в популярната латинска сентенция:„От яйцето и до ябълката“.

Предаването се излъчва всяка неделя от 7 до 10ч.

Водещ: Дора Башакова


д-р Шарадчандра Балекар

Нова книга ни припомня как да живеем по-осъзнато

Книгата „Випасана - медитативна техника за осъзнатост“ на д-р Балекар излиза съвсем скоро, както в електронен вариант така и на книжен носител. Към нея има преведени и подготвени ресурси, които са част от лекциите на д-р Балекар, както и четири..

обновено на 27.09.22 в 15:28

Есенно с „Шейкър“

Две са основните ни теми, тази неделя. Говорим за нова книга, която ще излезе до няколко дни. Става дума за „Випасана - медитативна техника за осъзнатост“ на д-р Балекар, директор на колежа към Института „Кайвалядама“ в Индия. Албена Паралингова..

обновено на 24.09.22 в 17:16

Ранно утро с "Шейкър"

Едно по - активно неделно утро ни предстои! Понеже  е известно, че упражненията за разтягане, използвани по време на часовете по физическа култура, в практиката на спортистите, танцьорите, йогите, спомагат за отпускането, за по-добра пластичност,..

публикувано на 18.09.22 в 07:25

Истината и легендите в книгите на Венцислава Великова

Венцислава Великова пише първите си два разказа още в миналия век, както самата тя казва, но първата си книга „Странна сбирка от разкази“ издава през недалечната 2019-та година. Тя е писател и творец, който прави картини от плетени на една кука,..

обновено на 14.09.22 в 13:19

Женското здраве и балансът на противоположностите

Какво означава да поддържаме баланс между противоположностите: даване-взимане, активност-пасивност, мъжко-женско в отношението ни към света, в избора ни на поведения, хранене и начин на живот? Как това влияе на женското ни здраве?..

обновено на 11.09.22 в 10:30

Още една неделя с „Шейкър“

Тази неделя ни гостува Венцислава Великова, творец и писател от Варна. Говорим за книгите ѝ и интересните теми, които разглежда в тях. За поредицата „чоВЕЧНИ разкази“ и книгата „Невестино село“. Виолета Кузмова, холистичен терапевт и консултант,..

публикувано на 10.09.22 в 17:10

Ранно Утро с "Шейкър"

Първата  неделя  на  месеца  , който  символизира началото на есента, събирането на реколтата, жътвата и узрелите плодове на майката природа, посрещаме заедно в ранната прохлада на утрото!   В древността, началото на римският календар се..

публикувано на 03.09.22 в 17:05

Ранно Утро с "Шейкър"

Споделяме заедно часовете в очакване на една красива неделя! Търсим смисъл, помощ, но и забавление в темите, които избрахме за днес. Ще ви срещаме с източната мъдрост, традиции и практики. Предстоят ни срещи, пътешествия и разкази. Анелия Иванова..

публикувано на 27.08.22 в 17:05

Неделни решения с „Шейкър“

Човек или сам поема отговорността за собствените си решения, или понася последствията от чуждите. Говорим за решенията, които взимаме и енергиите, които ни движат. Как да генерираме повече ресурс, по правилния начин? Петко Йотов е..

публикувано на 20.08.22 в 17:10

Мъжка енергия и архетипи

Швейцарският психолог и психиатър, от немски произход, Карл Густав Юнг въвежда понятието „архетип“ в психологията. „Архетип“ идва от гръцки, в смисъла на нещо означаващо „модел, пример“. В психологията е модел на обект, личност или начин на..

обновено на 15.08.22 в 14:01