Шейкър


Снимка 

Утринен неделен магазин. "Шейкър" е  предаване, ориентирано към дамската аудитория с интересни моменти и за мъжете. 

Свежи идеи за свободното време, здраве /физическо и духовно/, любими занимания, спорт, уикенд интереси, рубрики за стил и красота, астрология. 

Акцент на предаването са две основни теми, със събеседници по тях. Накратко, както се казва в популярната латинска сентенция:„От яйцето и до ябълката“.

Предаването се излъчва всяка неделя от 7 до 10ч.

Водещ: Дора Башакова


Ци Гун и лечебната сила

Ци Гун или Чи Гун е древна китайска медитативна система, използваща комбинацията между специфични физически упражнения и дихателни техники. Ци Гун задвижва жизнената енергията „Чи” в тялото и подобрява цялостното здраве на организма. Ци Гун е..

обновено на 20.02.22 в 11:18

Свежа сутрин с „Шейкър“

Добре прекараната неделя, носи седмица пълна с ново съдържание! Днес говорим за мотивация и поведение. Връзката поведение мотивация. Как задоволяването поражда нови мотивации? Разговор с психолога Петя Горчева. Очаква ни и разговор за..

обновено на 19.02.22 в 17:12

Ранно утро с „Шейкър"

Неделното утро споделяме с интересни теми, компетентни събеседници и много хубава музика! Дихателните практики – ползи за физическото и психично здраве. Най-доброто средство за детокс на тялото е дишането. Близо 60 – 70% от токсините се отделят..

публикувано на 12.02.22 в 16:55

Ранно Утро с "Шейкър"

Посрещаме заедно първото неделно утро на февруари, с недежда той да ни донесе повече слънчеви дни и по –малко тревога! Времето до 10 обичайно споделяме с хубава музика, приятни новини, компетентни събеседници и препоръки за щастлив живот – това..

обновено на 05.02.22 в 16:31

Неделно с „Шейкър“

Тази неделя ви срещаме с Даниел Нинов, педагог и психолог. С него говорим за самоконтрола, като средство за постигане на по-висши цели. Ще споменем и някои практики, за трениране на самоконтрола. С Йордана Христозова, психоаналитик, говорим за..

обновено на 29.01.22 в 16:48

Зимни седмици на четенето в СУ "Любен Каравелов"

Прекрасна инициатива организира Средно Училище „Любен Каравелов“- Пловдив. Зимни седмици на четенето – януари - февруари 2022г. е проект, в който  участват ученици от целия начален курс на обучение. В програмата са предвидени четене в клас,състезание по..

публикувано на 27.01.22 в 11:36

Ранно Утро с "Шейкър"

Споделяме заедно първите неделни часове, с обещание за интересни срещи и разговори! За една прекрасна инициатива на Средно Училище „Любен Каравелов“- Пловдив ще ви разкажем.  Зимни седмици на четенето – януари - февруари 2022г. е проект, в който  у..

обновено на 22.01.22 в 16:18

Терапевтичното приложение на хипнозата

Още в древни времена, лечителите и шаманите са използвали транс техники, като лечебни средства. В западното общество, едва в края на 18-ти век, се преоткрива терапевтичният потенциал на хипнозата. Заслугата е на австрийския лекар Антон Месмер...

публикувано на 16.01.22 в 11:42

Неделни нюанси с „Шейкър“

До 10 сме заедно, за да си говорим за хипнотерапията. Има ли тя почва у нас? Темата коментираме с Весела Гологанова, психолог и сертифициран хипнотерапевт. С Милена Милева, учител по йога, говорим за "Себеизучаване чрез SWAN анализ". SWAN..

обновено на 15.01.22 в 16:44

Ранно Утро с "Шейкър"

В ранното неделно утро ще разглдаме методът - Сeмейни констелации, който е  създаден от немския терапевт Бeрт Хелингер, в следствие на наблюденията му на по-примитивни племена. Там, Херлингер открива, че семейните взаимоотношения не са наложени, а..

обновено на 08.01.22 в 16:18