Шейкър


Снимка 

Утринен неделен магазин. "Шейкър" е  предаване, ориентирано към дамската аудитория с интересни моменти и за мъжете. 

Свежи идеи за свободното време, здраве /физическо и духовно/, любими занимания, спорт, уикенд интереси, рубрики за стил и красота, астрология. 

Акцент на предаването са две основни теми, със събеседници по тях. Накратко, както се казва в популярната латинска сентенция:„От яйцето и до ябълката“.

Предаването се излъчва всяка неделя от 7 до 10ч.

Водещ: Дора Башакова


Настройка за пролетта с танцова медитация

„Rewire / Настройка“ е събитие, което ще се случи на 23-ти март, онлайн от 19 часа българско време, с водещ Даниела Пелтекова. Тя е пловдивчанка, която от години живее в САЩ, където се среща с практиката“ 5 Ритъма“ създадена от Габриела Рот...

обновено на 20.03.22 в 11:31

Неделно и пролетно с “Шейкър“

Пролетта е тук. Пролетното равноденствие е днес, в 17:33 часа българско време, когато настъпва астрономическата пролет.  Тази неделя, говорим за новата книга на Светла Панайотова „Къде сме?“. В петата книга на пловдивската авторка, идеята за..

публикувано на 19.03.22 в 16:15

Изложба "Брегове" на Златка Шеткова в галерия „Лабиринт"

„Брегове“ е името на последната изложба  акварел на Златка Шеткова. За своята първа самостоятелна изложба в галерия „Лабиринт" пловдивската художничка е приготвила над 20 пейзажа от Испания -    "непретенциозни пейзажи от Испания, малко нещо от..

публикувано на 13.03.22 в 10:00

Ранно Утро с "Шейкър"

Най-студеното утро на март споделяме заедно! В момента на трудност, пред която е изпраявен света, ще разгледаме Молитвата като необходимост, традиция и научен феномен, като път към Бога в различните религии и като лична вътрешна изява на..

публикувано на 12.03.22 в 18:00

За прошката и приемането

С психотелесния психотерапевт Кремена Станилова, говорим на Неделя Сиропустна, за прошката. За времето, в което живеем и за изборите, които правим. Какво е прошката? Лесно ли стигаме до това състояние? „Казва се, че времето лекува..

обновено на 07.03.22 в 15:18

За прошката и пречистването в „Шейкър“

Вечерта на Сирница се палят големи клади, от слама и клони. Прескачат се за здраве, изчистване на лошото и старото, което вече не ни е необходимо. За пречистващата сила на огъня и за енергийния потенциал на мисълта, коментира инж. Гинка Стоева. С..

публикувано на 05.03.22 в 19:00

Среща с виртуозния китарист Ангел Демирев

В търсене на добри примери и смисъл, ви срещаме с китариста Ангел Демирев. Виртуозен и отдаден, Ангел се опитва да предава посланията не само на своята музика, но и на вярата си в доброто. В един откровен и задълбочен разговор за развитието му..

публикувано на 28.02.22 в 14:10

Ранно Утро с "Шейкър"

С надежда да съхраним и напред онова усещане, което създава в повечето от нас най-влюбеният месец, изпращаме последната неделя на февруари! Срещаме ви с виртуозния китарист Ангел Демирев, в един откровен и задълбочен разговор -  за развитието му като..

обновено на 26.02.22 в 16:25

Бавното дишане е ключ към здравето

Срещаме ви с Лана Петкова -  преподавател по йога, пилатес, метода Ланетика, акваланетика, масажист. Докторант ПУ, ФИФ. Социоанализа.  Днес говорим за дихателните практики, а Лана споделя много от своя опит и изследване на процесите и техниките на..

публикувано на 22.02.22 в 10:42

Мотивация и поведение

„Нека подчертаем, че е нещо необикновено, а не обикновено, едно действие или съзнателно желание да имат само една мотивация. В известен смисъл, почти всяко състояние на организма е само по себе си мотивиращо състояние. Сегашните схващания за..

обновено на 21.02.22 в 15:17