Боян Ангелов представя "Универсум" в Културния център на Радио Пловдив

Най-новата поетична книга на Боян Ангелов „Универсум“ ще бъде представена в Културния център на радио Пловдив. Тя излиза под печата на Издателство за българска литература „Лексикон“ и съдържа над 60 стиготворения. Досега авторът има..

публикувано на 28.04.22 в 08:15

Премиера на "Крадецът на слама" в Културния център на Радио Пловдив

Николай Илчевски представя новата си книга "Крадецът на слама" на 19 април в Първо студио на Радио Пловдив.   Продължението на издадената преди 4 години „Записки от селската кръчма“ изобилства от истории на селски семейства, чиито деца вече са  в..

публикувано на 18.04.22 в 15:06

БНР и ORF заедно „За по-добро бъдеще“

Българското национално радио се включва в инициативата "За по-добро бъдеще" (" Fixing the Future ”) на Австрийския обществен оператор ORF. По време на събирането на международни проекти, което ще започне на 21 март, БНР ще излъчва информация за..

публикувано на 11.04.22 в 14:20

Радио Пловдив отново е домакин на музикалния фестивал "Тримонтиада"

В Първо студио на Радио Пловдив започва музикалния фестивал "Тримонтиада" 2022, който ще се проведе в три последователни вечери  от 07 до 09 април. О рганизатор на събитието, превърнало се в традиция за Пловдив, е световноизвестният музикант и пианист..

публикувано на 07.04.22 в 13:23

Красимира Алексиева в Радио Пловдив с премиера на книгата си „ДНК“

Галеристката  Красимира Алексиева гостува в Радио Пловдив с премиера на книгата си „ДНК“.  Изданието събира автобиографията на Краси Алексиева и биографията на галерия „Възраждане“ в Стария град.  Срещата е от 18:00 ч. в Първо судио..

обновено на 06.04.22 в 11:55

„Заедно за Украйна“ обедини слушатели и зрители за благородна кауза

Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“, организиран от Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народния театър „Иван Вазов“, обедини усилията на зрители и слушатели в подкрепа на пострадалите от войната. Събитието..

публикувано на 29.03.22 в 15:28

Концерт "Заедно за Украйна" в ефира на БНР

Благотворителен концерт „ Заедно за Украйна “ организират БНР, БНТ и Народният театър „Иван Вазов“. Трите институции подемат кампания в подкрепа на пострадалите от войната. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Специален гост на..

обновено на 28.03.22 в 06:30

Изложба на Дияна Бабаджанова в Радио Пловдив

Културният център на Радио Пловдив е домакин на третата изложба на Дияна Бабаджанова .  Представени са последните й творби живопис, включващи циклите посветени на природата, цветята и жената. Художничката, която е авиоинженер по..

обновено на 11.03.22 в 10:23

Три нови предавания в ефира на Радио Пловдив

От началото на ноември Радио Пловдив стартира три нови предавания. Това са  развлекателното „Следобед с Едит“,  публицистичното „Град под града“  и  музикалното „Музика плюс“.  И трите нови предавания залагат на актуално, интересно и любопитно..

обновено на 31.01.22 в 15:18