Премиера на четвъртия том от "Великите европейци" в Радио Пловдив

Още малко парчета от пъзела на родната, но непозната, странна и красива, отчайваща и вдъхновяваща, умна и безумна Европа – това ни носи четвъртият том от поредицата „Великите европейци“. Как се заражда и развива театърът в Древна Гърция; защо..

обновено на 20.06.23 в 08:15

Радиодраматизация "Стената на спасението"

Радио Пловдив отбелязва с поредица от журналистически материали и събития 80- ата годишнита от спасяването на българските евреи. Освен репортажи и интервюта, обединени в цикъла "Спасените и спасителите", изложбата на НБ "Иван Вазов" с постери и възможност..

публикувано на 11.06.23 в 13:10

Квартет "Дюпа - Корназов" с качествен джаз в Първо студио на Радио Пловдив

Концерт на квартет "Дюпа - Корназов" ще се състои  на 07 юни в Първо студио на Радио Пловдив.  Квартетът "Дюпа - Корназов" е уникална среща на двама признати артисти и лидери на европейската сцена, които споделят оригиналната си музика и..

обновено на 07.06.23 в 06:41

Премиера на "Оловна тишина" на Ивайла Александрова в Радио Пловдив

Книгата „Оловна тишина. Историята на един разстрел“, издадена с печата на ИК  "Жанет 45", беше представена в  Първо студио на Радио Пловдив.  Автор на документалния роман, писан в продължение на 10 години, е Ивайла Александрова. Авторката работи..

обновено на 25.05.23 в 10:28

Формация 3 UP в Първо студио на Радио Пловдив

Днес в Първо студио на Радио Пловдив ще се състои  концерт на формацията 3 UP на Антони Дончев. Това е трио в състав: Антони Дончев  - пиано, Павел Терзийски – глас, електроника, бийтбокс и Росен Захариев – тромпет, корнет, флюгелхорн, ударни...

публикувано на 12.05.23 в 07:08

Трио от джаз сцената на Ню Йорк открива Камерна сцена Пловдив

С концерт на New York Standards Trio в Първо студио на Радио Пловдив от 19 часа се открива тазгодишният сезон на „ Камерна сцена Пловдив “.   Групата е от известни музиканти единомишленици, чието творчество е издържано в унисон с тенденциите..

обновено на 24.03.23 в 15:56
От ляво надясно: Кремена Данева, Неда Велкова, Евелина Стоянова

Отличиха Радио Пловдив със "Сирак Скитник" за журналистика

Информационният екип - репортерите на Радио Пловдив тържествуваха с наградата на Българското националнло радио за журналистика - "Сирак Скитник". Заедно с нас високият приз споделя и  екипът на БНР за съвместното отразяване на опустошителните..

обновено на 06.03.23 в 11:41

Поетът Георги Ганев с авторски рецитал - премиера в Радио Пловдив

Пловдивчани и гости на града ни, наш поет иска любовта ви! Автор на девет издадени поетични книги, Георги Ганев написва десетата буквално за десет дни. В софийската болница „Токуда”, където преживява животоспасяваща операция от рак, за периода от 21-и..

публикувано на 24.02.23 в 09:44
Водещата на шоуто Стефи Стаменова

"Снимката на нощта" с дебют в ефира на Радио Пловдив

"Снимката на нощта" се завръща в ефир с дебюта си в програмата на Радио Пловдив. Това ще се случи тази неделя, 05 февруари, от 18.00 часа. Добре познатото от близкото минало предаване „Снимката на нощта“ е авторско развлекателно шоу на  Стефи Стаменова –..

обновено на 05.02.23 в 14:09

Репортерите на Радио Пловдив и Пламен Асенов с номинации за "Сирак Скитник"

На 25 януари Българското национално радио ще отбележи 88 години от своето създаване. На тази дата през 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на..

обновено на 25.01.23 в 18:52