Почитаме делото на арх. Христо Пеев

С обзорна изложба „Христо Пеев: изследователят, архитектът, човекът“  на площад „Римски стадион“  ще бъдат отбелязани 130 години от рождението на бележития архитект и пловдивчанин. За да почетат паметта на човека, благодарение на когото къщите..

публикувано на 31.03.23 в 06:59

ПУ организира кръгла маса "Силата на консенсуса"

Днес от 11.00 часа в Дом на културата „Борис Христов“, гр. Пловдив, ще се състои кръгла маса на тема: „Силата на консенсуса“.   Тя е заключително събитие по проект „Развитие на компетентности за демократична култура чрез неосократически диалог“ на ПУ..

публикувано на 31.03.23 в 06:54

Представят луксозен албум и сайт на група РъБ

Луксозен албум –монография и сайт на емблематичната пловдивска група РъБ ще бъдат представени в Дом на културата „Борис Христов“. Проектът е реализиран от Сдружение „Изкуство днес“ и е част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на..

публикувано на 30.03.23 в 06:38

Минко Михайлов събра цветовете на Мароко във фотоизложба

Известният пловдивски фотограф и пътешественик Минко Михайлов представя фотоизложба „Мароко – вдъхновение в цветове“ в залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър“. Авторът е подбрал кадри на пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети,..

публикувано на 30.03.23 в 06:34

Великите европейци - Роберт Кох

Роберт Кох е лекар и изследовател, който бръкна в невидимото и ни предпази от някои скрити там опасни хищници. Те ни разболяват от гадни болести и не спират пред нищо, за да оцелеят, освен пред човешкото знание. Само то ни помага да ги надхитрим и..

публикувано на 29.03.23 в 10:02

Ненко Генов представя в Пловдив новата си книга

На 1-ви април, от 17 часа в „Петното на Роршах“, ви очаква една история създадена в духа на класическите фентъзи истории - „Приключенията на капитан Клод и Небесните негодяи“. Авторът Ненко Генов е от Пловдив, но живее в Полша със..

обновено на 28.03.23 в 17:05

Кръгло водохранилище разкриват археолозите на Небет тепе

На Небет тепе от тази седмица работи екип с ръководител археолог София Христева от Регионалния археологически музей в Пловдив. Там се предвижда максимално да бъде експонирана крепостната стена. Интерес за новия сезон, през следващите няколко месеца..

публикувано на 28.03.23 в 10:51

Венцислав Диков показва "Интроверти" във "Възраждане"

„Интроверти“ е названието на изложбата – живопис на Венцислав Диков, която се открива в галерия „Възраждане“ в Стария град. Авторът Венцислав Диков е музикант по образование, завършил е Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, а..

публикувано на 28.03.23 в 07:07
Маргита Гошева

"Невидимият Тонино" и Маргита Гошева получиха награди "Икар"

Спектакълът „Невидимият Тонино” на Държавния куклен театър - Пловдив и актрисата Маргита Гошева от „Солунските съзаклятници” на пловдивския Драматичен театър спечелиха награди "Икар" на Съюза на артистите в България.  Владимир Пенев спечели "Икар" за..

публикувано на 27.03.23 в 21:26

БАН представя историческа експозиция за Левски в Карлово

Изложба под мотото „150 години от гибелта на Васил Левски. Места на памет (1873 – 1933)“ се открива тази вечер в Градската художествена галерия в Карлово. Тя е подготвена съвместно от Института за исторически изследвания и Централната библиотека..

публикувано на 28.03.23 в 07:05