Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 14.00 часа. И още веднъж - в неделя от 15.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Прея гостува в "Молескин"

В петък още веднъг в неделя в "Молескин"  ще сме озарени от таланта, красотата и сърдечността на любимата ни Прея! Ще си говорим не само за Lo6 navik, но и за музиката, която я вдъхновява през годините. Ще чуете какво предизвика бурния и смях и какви..

обновено на 26.04.19 в 14:03

MIAM гостува в "Молескин"

Днес в Молескин ще ви срещнем с едно кулинарно дуо, което вече няколко години създава изкуство у нас ... на кулинарната сцена! Мирослава Нейчева и Ангел Василев от MIAM представят истински кулинарни произведения под различна форма, за различни..

обновено на 14.04.19 в 10:15

RASSIM гостува на "Молескин"

"Изкуството - това съм аз" е реплика, която придобива съвсем нов смисъл в работата на художника RASSIM.  От това да използва собственото си тяло като скулптура до това да се подложи на хирургическа намеса в името на изкуството или да превърне името..

обновено на 22.03.19 в 14:49

Марин Бодаков е гост в "Молескин" тази седмица

Той е целият литературата.  Пише поезия, вече от близо 20 години е редактор във вестник К.(ултура), но това, което може би не знаете за него, е че той е всъщност контрабандист на литература в журналистиката.  Това е Марин Бодаков.  Предлагаме..

обновено на 08.02.19 в 14:45

Владимир Полеганов гостува в "Молескин"

Днес ви срещаме със забележителния писател и преводач Владимир Полеганов.  Смело заставаме между съня и реалността, между човешкото и извън материята, за да си разказваме истории и да слушаме страхотния музикален избор на Владимир. Слушайте ни в..

обновено на 21.12.18 в 13:30

Иван Ланджев гостува в Молескин 

Вече трета поредна седмица сме на литературна вълна в "Молескин" и ви срещаме с писатели и поети.  Днес на ред е Иван Ланджев, който освен прекрасен поет, сценарист, есеист, преподавател и специалист по руска литература, е и невероятен меломан...

публикувано на 14.12.18 в 10:38

Поетът Стефан Икога гостува в "Молескин"

Продължаваме литературния декември със Стефан Икога, който не спира да пише и намира поезия около себе си. Помним го като победител в София: Поетики, а след по-малко от две седмици ще представи и първата си книга в Зала 4 на НДК (Представяне на..

публикувано на 07.12.18 в 10:40

Комедиантът Георги Кючуков гостува в "Молескин"

Има ли сценарий в стендъп комедията или е импровизация?  Може ли комедията да е политически коректна? И забавни ли са комедиантите извън сцената?  По тези и други въпроси си говорим днес с Георги Кючуков. Слушаме, разбира се, и музика..

обновено на 09.11.18 в 13:26

Тедосий Спасов гостува в "Молескин"

Днешният брой на Молескин е наистина космичен, защото в него участва един от най- звездните български музиканти - Теодосий Спасов. Музиката, която той избра, е свързана със съвместната му творческа работа с Иван Шопов. Ще чуем за първи път..

публикувано на 02.11.18 в 11:10

Йордан Жечев e гост на "Молескин"

Ако трябва да назовем една от най-големите загуби за българския радиоефир, то това би бил Йордан Жечев, който преди повече от 15 години изоставя радиото, за да стане рекламното гуру, което е днес.  Той е творчески директор на guts & brains DDB,..

публикувано на 26.10.18 в 10:38