Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 14.00 часа. И още веднъж - в неделя от 15.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Десислава Панчева е гост на "Молескин"

Днес след новините в 18 по Радио Пловдив ще чуете специалната музикална селекция с японски синт поп от 80-те на Десислава Панчева от Hip Hip library.  Невъзможно е да й лепнеш етикет, затова споменаваме само проектите, в които към момента е замесена..

публикувано на 08.09.17 в 10:36

Боряна Роса гостува в "Молескин"

И този петък ще се погрижим за приятната ви радио-вечер :)  Слушайте ни днес след новините в 18:00 часа по Пловдив, когато си говорим с художничката Боряна Роса за нейното изкуство и предстоящата й ретроспективна изложба в САМСИ, за транснационалната..

публикувано на 01.09.17 в 12:04

Илиян Ружин гостува в "Молескин"

Лятото най-сетне свърши и се завръщаме в ефира на БНР Радио Пловдив и Радио София!  Слушайте първия ни пред/есенен брой днес от 19:00 по Радио Пловдив !  На гости ни е Илиян Ружин - познатият глас от предаването Falshimento/Falshimento Sofia по Радио..

публикувано на 25.08.17 в 10:56

Боян Манчев гостува на "Молескин"

Следващият много специален гост в "Молескин" е Боян Манчев. Добре познат е като философ и един от членовете на група  Metheor , но сигурно не подозирате, че той е изключителен музикален фен с невероятна музикална култура.  Самият той пред нас се представи..

публикувано на 26.05.17 в 12:25

Александър Митов гостува в "Молескин"

В студиото на "Молескин" днес влиза Александър Митов, слушайте ни веднага след новините в 18.00 часа.  Александър Митов е основател на фестивала Street masters. В свободното си време обича да чете добре написани истории. Сериозен почитател на..

публикувано на 19.05.17 в 10:31

Евгения Ралчева гостува на "Молескин"

Тази седмица "Молескин" ще бъде класически, в студиото ни  в Пловдив влиза солистът на пловдивската опера Евгения Ралчева Слушайте ни днес, петък, по Радио Пловдив от 18.00 часа и във вторник по Радио София от 22.   Евгения Ралчева е родена в..

публикувано на 05.05.17 в 11:27

Иво Димчев от Stereofox гостува в "Молескин" 

Чуйте любимата музика на Иво във вторник от 22 по Радио София и Петък от 18 по Радио Пловдив в "Молескин"  Родом от Пловдив, понастоящем в Берлин, Иво Димчев създава музикалната платформа Stereofox през 2013-та с желанието да свърже млади музиканти и..

публикувано на 18.04.17 в 10:26

Рада Букова гостува в "Молескин"

Вторник от 22 часа по Радио София и петък в 18 по Радио Пловдив Молескин ще посрещне художникът Рада Букова, която в рамките на един час ще представи любимата си музика.  Рада Букова е родена през 1973 г. в София. През 2002 завършва Ecole Nationale..

публикувано на 11.04.17 в 10:54

Тази седмица гости на "Молескин" са Strawberry Finns

Strawberry Finns е музикално-перформативна формация, която разчита на съвместната импровизация и спонтанността на сцената като метод за изследване и себеизразяване. Нещо повече - импровизацията се превръща в мост между тези, които са на сцената и..

публикувано на 27.03.17 в 12:20

„Молескин“ се излъчва вече и по Радио София

Предаването ще продължи да среща слушателите с интересни личности от сферата на културата и да представя любимата им музика. „Молескин“ ще се излъчва всеки вторник от 22 ч. по Радио София и всеки петък от 18 ч. по Радио Пловдив. Първият гост от..

публикувано на 20.03.17 в 16:24