Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгения Ралчева гостува на "Молескин"

Тази седмица "Молескин" ще бъде класически, в студиото ни в Пловдив влиза солистът на пловдивската опера Евгения Ралчева

Слушайте ни днес, петък, по Радио Пловдив от 18.00 часа и във вторник по Радио София от 22.  

Евгения Ралчева е родена в Пловдив. Завършва художествено училище. Ученичка на световно известното мецосопрано Александрина Милчева. Завършва нейната академия "Сакра". Завършва Нов Български Университет, специалност “оперно пеене”.

Своя първи дебют на 21 години на оперната сцена прави в ролята на Виолета, "Травиата". Печели втора награда на престижния международен конкурс "Борис Христов", който се провежда на сцената на Софийска опера. 

Има първа награда на международен конкурс "Бряг на надеждата" Албена.Трета награда 2014 в първото издание за певци на конкурса за камерна музика"Панчо Владигеров". Участвала е в много фестивали, между които "Аполония","Софийски музикални седмици" и др.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С Ваня Николова и "Забравени легенди" по пътищата на доброто

Историкът и журналист от Пазарджик Ваня Николова е готова с втората си книга, която предстои да бъде отпечатана до месец.  В нея, под заглавието “Забравени легенди“ тя e събрала различни материали, свързани не само с интересни места в Пазарджишко, както направи в първата си книга, но пише и за своите впечатления и познания, свързани с..

публикувано на 27.09.24 в 16:56

В "Срещите" за особеностите на българската народопсихология

Въпросът на "Срещите" тази събота е: "Защо сме такива?" Справка - подмолите на историята.  Своите наблюдения споделят философът Тони Николов, писателят Владимир Зарев и богословът Петър Граматиков. Слушайте, интересно е!

публикувано на 27.09.24 в 13:45

Станимир Видев с изложба в "Червеното пони"

Изложба живопис на Станимир Видев се открива в пловдивската галерия „Червеното пони“ в Стария град.  Авторът е нарекъл експозицията си „Почти абстрактно“.

публикувано на 27.09.24 в 06:27

Пловдив е домакин на "Фасада видео фестивал"

Днес започва 15-ото издание на международния фестивал за късометражно кино и видео арт „Фасада видео фестивал“ , съобщават организаторите от сдружението „Изкуството днес“.  Мястото на прожекциите, по традиция, е в Лапидариума в Стария град на Пловдив. Тази година програмата включва 32 творби от 21 държави. Журито направи своя избор измежду..

публикувано на 27.09.24 в 06:23

Издателство "Хермес" представя библиотека "Седемте хълма"

Довечера от 18,00 часа в зала "Съединение" на Регионален исторически музей - Пловдив ще се състои представянето на библиотека "Седемте хълма" на издателска къща Хермес.  "Поредицата събира историческата памет на Пловдив, за да я съхрани и предаде на идните поколения. Избраните книги са художествена хроника на Града под тепетата, разказ за онзи..

публикувано на 26.09.24 в 07:13