Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 14.00 часа. И още веднъж - в неделя от 15.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Фелия Барух гостува в "Молескин" 

Фелия Барух - фотограф и куратор на фестивала Фотофабрика, представя любимата си музика в “Молескин” тази седмица!  След като се връща в България от Мадрид, освен двигател на Фотофабрика, тя е фотограф на One Dance и One Design Week, както и око зад..

публикувано на 09.02.18 в 10:37

Викенти Комитски гостува в "Молескин"

Този петък гост в "Молескин" е художникът Викенти Комитски, който сам казва, че често се усеща да мисли с текстове на песни.  Той има почти религиозно отношение към техното, а най-велик според него е Шостакович. При все това в музикалната му селекция няма..

публикувано на 02.02.18 в 10:13

Крис Шарков гостува в "Молескин" 

Крис Шарков завършва НАТФИЗ в класа на проф. Красимир Спасов през 2009 г. и много бързо се наложи като едно от най-интересните имена сред най-младите театрални режисьори.  Постановката му „Куклен дом” беше номинирана в три категории за наградаите „Икар”...

публикувано на 26.01.18 в 10:23

Бистра Иванова гостува в "Молескин"

Тази седмица на гости ни е Бистра Иванова - човек с много шапки и много и различни интереси.  Довечера ще си говорим за Мулти култи // Multi Kulti, story-telling, добри практики, предизвикателствата на мултитаскинга и постоянното пътуване, но преди всичко..

публикувано на 19.01.18 в 10:10

Мартин Бакърджиев гостува в "Молескин"

След дълга почивка "Молескин" се завръща с нови гости и интересни истории.  Днес от 18:00 започваме събуждането от зимния сън с Мартин Бакърджиев, който се занимава с безброй неща, сред които музика (член е на Doesn't Frogs), настолни и бордни игри.  За..

публикувано на 12.01.18 в 15:21

Здравко Григоров гостува в "Молескин"

Той е обиколил над 80 страни по света и е гледал (буквално) хиляди филми.  Това е Здравко Григоров - 50% от Pozor Angel Zdravko и 100% пътешественик и киноман по душа.  Днес от 18:00 той не само ще представи някои от своите любими песни, но и ще..

публикувано на 17.11.17 в 10:09

Катрин Хрусанова гостува в "Молескин" 

Катрин Хрусанова е главно действащо лице зад Асоциация за свободен театър, Топлоцентралата - Център за съвременни изкуства, както и зад предстоящия фестивал ACT Фестивал за свободен театър / ACT Independent Theatre Festival. В навечерието на феста..

публикувано на 10.11.17 в 10:32

Неда Соколовска гостува в "Молескин"

Днес на гости ни е една особено вдъхновяваща личност - това е Неда Соколовска, основателка на Vox Populi.  Неда прави социално ангажиран и изключително интересен театър за съ-преживяване. И като казваме театър, съвсем нямаме предвид класическия такъв...

публикувано на 27.10.17 в 10:15

Владислав Георгиев гостува в "Молескин"

Владислав Георгиев гостува в "Молескин". Познавате го като художник или като занаятчия и лицето, което се крие зад бранда Nefela-Bags. Когато и да го срещнете, той е с шапка и колело. Велосипедът е толкова важна част от него, че дори страховитите зими в..

публикувано на 20.10.17 в 11:00

Максим Мокдад гостува в "Молескин"

Максим Мокдад е архитект и графичен дизайнер.  Пише за музика и прави музика. Понякога свири самостоятелно, но обича и споделеното работене, не само в музиката, но и в архитектурата и дизайна.  Може да говори с часове за винтидж американа и дроун..

публикувано на 06.10.17 в 11:21