Добро утро, ден!

Снимка


Това е среща с известни и любопитни хора, която започва в 7 и 30 всяка делнична сутрин. 

С разрешението на домакините ни срещата продължава цял ден, даже цяла седмица...

Защото в нея говорим за 24 часовата въртележка, в която влизаме от звъна на будилника, през плановете, които вървят по вода или се спъват след среща с черна котка.

Питаме за бучката захар, за горчивата утайка, слушаме и се усмихваме, замисляме се, а може и да препишем рецепта за страхотен ден!

И така, всяка сутрин от понеделник до петък в 7.30 часа и още веднъж  - в събота от 7.00 до 8.00 часа :)


Димитър Минев в "Добро утро, ден"

Гост в "Добро утро, ден" тази седмица е един човек отдал живота си на словото и на книгите. Това е директорът на Народна библиотека "Иван Вазов". Димитър Минев. Миналата година филологът получи наградата "Златен век".  Разговорът с него е за културната..

обновено на 13.01.23 в 21:04

Димитър Герганов в "Добро утро, ден!"

От първата седмица на годината връщаме лентата в исторически план и говорим за настоящето с нашия гост. Димитър Герганов е пловдивчанин, писател и изследовател. В началото той се представя, разказва за неговата последна книга "101 улици в града",..

обновено на 08.01.23 в 10:08

Атанас Карадечев в "Добро утро, Ден"

Последният ни гост в рубриката „Добро утро, Ден“  тази година е известният български скулптор, завладяващ с емоционалността си Атанас Карадечев. За тези, които го познават добре, а те  не са никак малко, не само заради това че има многобройни ученици..

обновено на 23.12.22 в 17:31

Людмила Сугарева в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в "Добро утро, ден" предизвикахме Людмила Сугарева да застане зад микрофона на интервюирания, вместо на питащия. За аудиторията на Радио Пловдив тя няма нужда от дълго представяне. Почти 53 са годините, в които е част от екипа на радиото -..

обновено на 16.12.22 в 17:09

Теодор Ушев в "Добро утро, ден!"

Световноизвестният аниматор и режисьор Теодор Ушев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е роден в Кюстендил, понастоящем живее в Канада, но пътят му като творец тръгва от Училището за сценични кадри в Пловдив. „Тук съм изграден..

обновено на 11.12.22 в 10:09

Габриела Петрова в "Добро утро, ден"

Една от най-добрите български спортистки през последните години – Габриела Петрова ни гостува тази седмица в „Добро утро, ден“. Тя е състезателка на Локомотив – Пловдив по лека атлетика в тройния скок.  Кариерата й тръгва към върха, когато..

обновено на 04.12.22 в 13:17

Достена Пиргова в "Добро утро, ден!"

Доайенът на пловдивските учители Достена Пиргова ни гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“. Преди дни тя отпразнува 90-ия си рожден ден сред  140 свои възпитаници от всички випуски, на които е била класен ръководител.  За емблематичния..

обновено на 25.11.22 в 17:21

Красимир Лойков в "Добро утро, ден!"

Пловдивчанинът Красимир Лойков е ръководител на регионалното представителство на Европейската комисия за област Пловдив и областта „Европа - директно“. Цел в работата на екипа му е да помогне на гражданите да решават проблеми свързани с европейската..

обновено на 18.11.22 в 18:29

Димитър Инджов в "Добро утро, ден!"

През седмицата от 7 до 12 ноември наш гост е Димитър Инджов . Той е сред най-големите и най-значими колекционери на изкуство в България .  В предаването разказваме за е дин човек, превърнал своята страст в професия . В първата част от разговора с..

обновено на 12.11.22 в 08:25

Адвокат Милена Кадиева в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, Ден“ най- често звучат думите право, защита, справедливост. Гостът ни повече от 20 години има за своя кауза защитата на жертви от домашно насилие и трафик на хора. Тя е адвокат и избира професиата си след случай, който..

обновено на 05.11.22 в 14:09