Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Толкова разтягаме килима на болниците, че започва да се къса

Д-р Александър Симидчиев, зам. – предсадетел на Здравната комисия на НС коментира  вестта за финансовите затруднения на Белодробната болница във Варна, която остава без електричество и възможност да си плаща  потолнението и заплатите на персонала...

публикувано на 21.11.22 в 16:42

При мандат на Стефан Янев Радев ще изглежда властолюбив

"Ако президентът Румен Радев връчи третия мандат отново на БСП ще изглежда глупав, а ако го даде на Стефан Янев – ще излезе властолюбив, защото това е неговият човек". Това коментира журналистът Веселин Стойнев в предаването „Ден след ден“ на..

публикувано на 21.11.22 в 16:11

"Ден след ден" на 21 ноември

Съветниците от „Демократична България“ искат община Пловдив да блокира чрез своя представител възможността бизнесменът Георги Гергов да увеличи дела си в Международен панаир Пловдив. Призивът им е насочен към останалите съветници и към решението, което..

публикувано на 21.11.22 в 15:01

Как работи Комплексът за социални услуги "Св. Георги"?

Сигнал за нередности в Комплекса за социални услуги "Свети Георги" постъпи в Радио Пловдив.  Управлението на социалните услуги в комплекса се извърша от фирма "Соник Старт" ООД. Това става от 1 февруари 2022 г. с публично оповестен конкурс без..

публикувано на 21.11.22 в 13:26

Законопроект дава по - добър достъп до правосъдие

Служебният правосъден министър Крум Зарков представи проект на своя екип за разследване на главния прокурор, както и за необходимото мнозинство във Висшия съдебен съвет за избирането и освобождаването на ръководителя на държавното обвинение...

публикувано на 18.11.22 в 16:10
Румяна Дечева

Връщането на вот с хартия и машини води към грешки

Ефектът от предложените от така наречената „хартиена коалиция“ промени в изборните правила на този етап е трудна работа на парламента. Днес там бавно се събра кворум заради протестното отсъствие на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“,..

публикувано на 18.11.22 в 14:50

Хартия, машини и смисъл "Ден след ден"

Ефектът от предложените от така наречената „хартиена коалиция“ промени в изборните правила на този етап е трудна работа на парламента. Днес там бавно се събра кворум заради протестното отсъствие на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“,..

публикувано на 18.11.22 в 14:47

Започва виртуален форум за образование във Франция

Френският институт в България и Агенция Campus France Париж организират  от 10 до 18.00 часа днес (18 ноември 2022 г.) „Виртуалния форум за образование и професионална реализация“. Инициаторите са избрали този формат заради "б езопасност, близост,..

публикувано на 18.11.22 в 10:58

Новите технологии ще удължат живота на въглищните централи

ГЕРБ подкрепя предложението на партия "Възраждане" бъде предоговорен Националният план за възстановяване и устойчивост в частта "Енергетика", за да бъдат запазени минно-добивните предприятия в Маришкия басейн. Темата за съдбата на въглищните централи..

публикувано на 17.11.22 в 15:01
Цветя на Главната улица в Пловдив

НоемВРИйски страсти „Ден след ден"

Нагласена ли е обществената поръчка за ремонта на Хуманитарната гимназия в Пловдив и надхвърлени ли са цените с до 20%, както твърдят от партия „Продължаваме промяната“ в Пловдив? Сблъскваме аргументите „за“ и „против“ в разговорите с пловдивския..

публикувано на 17.11.22 в 14:49