Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Решението на Община Пловдив за Панаира е позорно и по сценарий

Общинският съветник от „Демократична България“ Веселина Александрова определи като позорно становището на Община Пловдив да не обжалва решението на Окръжния съд, с което е обявен за основателен апортът на акциите на Варна в публично-частното..

публикувано на 25.04.23 в 16:39

ГЕРБ няма да подкрепи политически кабинет на ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС са готови да подкрепят правителство с мандата на ПП-ДБ, ако предварително бъдат информирани за състава на Министерския съвет, това стана ясно на лидерска среща между двете коалиции днес. "Днешната лидерска среща показа, че ГЕРБ се опитва да..

публикувано на 25.04.23 в 15:00

Има резерви за държавен бюджет с 3% дефицит

Проктобюджетът на служебното правителство за 2023 година беше с очаквани параметри. Този бюджет обаче трябва да разглеждаме в пряка връзка с приемането на бюджета за следващата година и с макрорамката за следващите три години, за да успеем с новата..

публикувано на 24.04.23 в 16:07

Лидерската среща на ГЕРБ- СДС и ПП- ДБ е игра на "Черен Петър"

Социологът от агенция „Медиана“ Кольо Колев определи като дълбок скептицизъм решението на президнта Румен Радев да не бърза с връчването на първия мандат. По думите му това е опит  да гарантира поне време за приемане на най- важните закони И..

публикувано на 24.04.23 в 15:50

Разкриват още 14 паралелки с дуално обучение в Пловдив

14 паралелки по дуално обучение ще бъдат открити през следващата учебна година.  Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов се срещна с директорите на професионалните гимназии с дуално обучение. За шеста година Община Пловдив подпомага формирането на..

публикувано на 24.04.23 в 11:13

"Ден след ден" на 21 април

Процедурата по консултации на президента с парламентарните политически сили днес продължава. Избистря ли се картината на възностите за съставяне на правителство-това ще попитаме политическия анализатор Георги Харизанов Въпреки относително доброто..

обновено на 21.04.23 в 16:19

Правителството е задача на политиците, те да я решат

"Положението след консултациите е като преди консултациите, само че след консултациите". С тази перифраза на български футболен класик политическият анализатор Георги Харизанов обобщи срещите на президента с парламентарните политически сили преди..

публикувано на 21.04.23 в 14:24

Шанс за кабинет има и партиите трябва да платят цената за него

Теодор Славев - доктор по политология и старши анализатор в Българския институт за правни инициативи смята, че президентът Румен Радев форсира политическия процес и ограничава възможността за диалог между първите две политически сили в Народното..

публикувано на 20.04.23 в 16:06

ЕГ „Иван Вазов“ отбелязва 65 г. с поредица инициативи

Езикова гимназия „Иван Вазов“ дава начало на инициативите за 65-годишнината си.  През тази година, през месец май ще се съберат завършилите Руската гимназия в Пловдив. Както вече съобщихме, че ЕГ "Иван Вазов" ще е първа в страната с изцяло..

публикувано на 20.04.23 в 14:30

България трябва да защити интересите на земеделците

Обречена ли е битката на източноевропейските държави с Брюксел срещу безмитния и безквотен внос на зърно от Украйна? Кой се възползва от въведените от ЕС „коридори за солидарност“, премахващи всички проверки на вноса на украинско зърно? Търсят ли..

публикувано на 19.04.23 в 16:37