Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Нека игрите започнат сега в "Ден след ден" на 17 юни

Горещото политическо лято в НС, в което страстите са повече от политиките, и заявката за нови протести ще коментираме в днешното предаване "Ден след ден". Във времето до 17 часа ще чуете: - Защо координаторът на ИТН в Пловдив – град Красимир..

обновено на 17.06.22 в 14:45

Мафията сформира ново мнозинство в НС

"Моят прочит на събитията от последните дни: всички хора, които имат някаква изгода от предсрочни избори, се обединиха срещу хората, които се опитват да работят за благото на гражданите и стабилността на държавата. Оказа се, че тези, които искат..

публикувано на 16.06.22 в 16:11

Няма тръби и стълбове за милиони по пътя за Кърджали

Цитираните от премиера Кирил Петков водосточна тръба за 1 милион лева и 3 стълба за 2 милиона лева са от ремонта на пътя Асеновград – Кърджали. Днес от фирмата – изпълнител „Европейски пътища“ отхвърлиха обвиненията за скъпите ремонти.  В интервю за..

обновено на 16.06.22 в 15:29

Матурата по математиката сериозно затрудни седмокласниците

На изпита от Националното външно оценяване по математика в 7 клас се явиха над  5 600 пловдивски  седмокласници .   Част от тях споделиха: "Матурата беше трудна, 6 клас почти цялата година учихме онлайн, също и сега в 7 клас имахме онлайн..

обновено на 16.06.22 в 14:11

Повече вярвам на младите, а не на опитни корупционери

„Няма значение кои ще е във властта ще му спретнат компромати. Повече имам доверие на младите момчета и момичета, въпреки че не харесвам някои от нещата, които правят, отколкото на старите, опитни корупционери, които с лъскави обувки и костюми..

публикувано на 15.06.22 в 16:57

Политиците се готвят за избори, няма грижа за хората

Очаквах политически вълнения и евентуални предсрочни избори, но не очаквах, че в днешна европейска и НАТО-вска България, в контекста на войната в Украйна, ще стигнем до такова дъно на политическите личностни конфликти за сметка на българите.  Това заяви..

публикувано на 15.06.22 в 15:58

„Ден след ден" Видовден

На 15 юни отбелязваме Видовден или Деня на възмездието. Вярва се, че всички злини излизат наяве и поразяват виновните. Това е и смисълът на израза „Ще дойде Видовден“ - за всяко дело има отплата, всеки ще си получи заслуженото и ще бъде наказан за..

публикувано на 15.06.22 в 14:52

Започна ремонтът на ул. "Владая", още две големи фирми стъпват в Пловдив

Започва ремонт на улица в зоната на стратегически инвеститор в Източната промишлена зона на Пловдив.  Паветата на улица „Владая“ ще се премахнат и до осем месеца ремонтът там ще приключи. Предстои полагане на асфалт на двете платна по 3,75 м...

публикувано на 15.06.22 в 11:20

Войната в Украйна удължи живота на правителството

„Войната в Украйна продължи живота на правителството. Без нея разривът в коалицията щеше да се случи по-рано“. Това заяви социологът Васил Тончев в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив. Той прогнозира още, че през септември или..

публикувано на 14.06.22 в 15:43

Изпити "Ден след ден"

На този етап правителството ще се запази. Това прогнозира  в Пловдив вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов, докато коментира напрежението, породено от реакцията на „Има такъв народ“, или по-скоро на лидера на формацията. Сандов все пак прави..

публикувано на 14.06.22 в 14:59