Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Политическата криза "отключва" непредвидими последици

Около 71 процента от българите подкрепят членството на страната в Европейския съюз, противниците на общността са 22 на сто. Това показват резултати от проучване на агенция „Екзакта Рисърч Груп“. Проучването е проведено в периода от 5 до 12 декември..

публикувано на 19.12.22 в 15:25

Протести и прогнози в "Ден след ден" на 19 декември

Под знака на протести и с много важен за обществото дневен ред започна днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив. След 2 прекъсвания и скандали в залата, съветниците решиха да оставят украинските бежанци в бившата Белодробна болница до края на..

публикувано на 19.12.22 в 14:45

Украинските бежанци остават в бившата Белодробна болница

Украинските бежанци остават в бившата Белодробна болница. Общинският съвет прие единодушно с 47 гласа гласа предложението на ДБ те да останат в сградата докато имат необходимост от временна закрила. Решението бе взето на фона на протест и напрежение..

обновено на 19.12.22 в 13:30

Две общински комисии спряха даването на Белодробна на МБАЛ "Св. Каридад"

Правната комисия към Общинския съвет в Пловдив върна за преразглеждане предложението бившата Белодробна болница и неазстроен терен от 14 730 кв.м. да бъдат предоставени на МБАЛ „Св. Каридад".  От общината предлагат върху този терен да бъде..

публикувано на 16.12.22 в 14:42

Хартиената бюлетина дава възможност за манипулации

Следващите избори, когато и да са те, очевидно ще се проведат по променения Изборен кодекс. И ГЕРБ, и БСП като основна част от така наречената „хартиена коалиция“ вече заявиха, че ще прегласуват върнатите от президента Радев текстове. Колко трайно ще..

публикувано на 15.12.22 в 15:54
Васил Тончев

Кабинет би бил възможен само с третия мандат

"Вече си представях заглавията в медиите „Гълъб Донев отлетя от Министерски съвет“. Тази самоирония на служебният премиер, след вчерашното отхвърляне на проектокабинета на ГЕРБ-СДС, обаче не може да скрие факта, че назначаваните от президента временни..

публикувано на 15.12.22 в 15:12

"Ден след ден" на 15 декември

"Вече си представях заглавията в медиите „Гълъб Донев отлетя от Министерски съвет““. Тази самоирония на служебният премиер, след вчерашното отхвърляне на проектокабинета на ГЕРБ-СДС, обаче не може да скрие факта, че назначаваните от президента временни..

публикувано на 15.12.22 в 14:47

Нужен е пробив в дипломацията между Русия и Украйна

Новата книга на преподавателя от катедра „История и археология“ на Пловдивския университет, асистент д-р Самуил Шивачев ще бъде представена на 21 декември, сряда в Държавен архив - Пловдив. Книгата „ Крепостното право в Русия XV-XX век “ е..

публикувано на 15.12.22 в 14:08