Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Аргументите за вота са неоснователни

"В първата половина на днешния дебат в Народното събрание имаше много малко аргументи от страна на ГЕРБ, с които да защитят искания вот на недоверие на правителството". Това каза по Радио Пловдив деутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев. По..

обновено на 21.06.22 в 17:03

Правителството е с глинени крака, които се разпадат

Доколко вотът на недоверие отразява настроенията у хората и какви са възможните изходи от ситуацията, коментира за програма "Ден след ден" политическият анализатор Нидал Алгафари. Според него е трудно да се  коментират  мотивите на опозицията -..

публикувано на 21.06.22 в 17:00

Има мълчаливо мнозинство, което не иска кабинета "Петков"

Докато не се влезе в процедура на гласуване на вота на недоверие към кабинета "Петков", няма да разберем кой ще го подкрепи, прогнозира политическият психолог Антоанета Христова.  Като причина тя посочи срамът, който евентуалните отцепници ще..

обновено на 21.06.22 в 16:16

Мафията си има депутати, които искат да спрат промяната

„Присъстваме на един абсурден вот, в който тези, които го внасят, ясно доказват, че нямат никакви аргументи за своите действия."  Това заяви пред Радио Пловдив депутатът  от БСП Александър Симов . Според него  д ебатът в парламента тече..

публикувано на 21.06.22 в 15:57

"Ден след ден" в първия летен ден

Горещо време в първия летен ден и горещи страсти в Народното събрание. Продължават дебатите по вота на недоверие към кабинета „Петков“, внесен от ГЕРБ – СДС. В пленарна зала управляващи и опозиция разменят аргументи и декларации, а тонът на..

публикувано на 21.06.22 в 14:00

И неуспешен вот няма да промени баланса в парламента

  „Възможно е вотът на недоверие да не мине, но това няма да промени съществено баланса на силите в Народното събрание сега“. Това коментира по Радио Пловдив журналистът Асен Генов. По думите му, „слабото място на политиката в България са всички..

публикувано на 20.06.22 в 16:53

ЕС защитава членовете си, а не кандидатите, каквато е РСМ

Най – големият проблем с внасянето на  Френското предложение в ЕС е времето. Днес научавам, че то е било още през април, защо досега не е внесено, попита в прадавето "Ден след ден" журналистът Коста Филипов, който от години следи и анализира..

публикувано на 20.06.22 в 15:28

Хюсеин Мевсим представя изследователска книга за Далчев

Тази вечер в конферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ проф. Хюсеин Мевсим ще представи изследователската си книга „ Атанас Далчев в Солун и Истанбул “. Проявата е част от програмата на литературния фестивал „Пловдив чете“ и се..

публикувано на 20.06.22 в 07:36

Вотът на недоверие може да мине

Има такъв народ отдавна даваше заявки, че ще разбърка картите и си търсеше повод да излезе от управлението.  Това заяви в предаването Ден след ден на Радио Пловдив политологът доц. Петър Чолаков. Той уточни още, че ако гласуването за..

публикувано на 17.06.22 в 16:04

Гласуването на вота ще е най- късно в четвъртък

Насрочването на извънредно заседание на НС, на което да се дебатира вота на недоверие към правителството за вторник, означава, че в сряда вечер или най- късно в четвъртък сутринта ще се проведе и самото гласуване, разясни  доц. Наталия Киселова,..

публикувано на 17.06.22 в 15:09