Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


"Горещи" теми в "Ден след ден" и през новата 2023-та година

В първия работен ден от новата година „горещи“ теми ще присъстват в днешното предаване „Ден след ден“. Провали се извънредната сесия на Общинския съвет за акциите на Международния панаир в Пловдив поради липса на кворум. Заради важната тема да..

публикувано на 03.01.23 в 14:45

В "Ден след ден" да изпратим 2022 година

В последното предаване „Ден след ден“ за 2022-ра година ще погледнем отново в „огледалото за обратно връщане“, но ще отправим взор и напред с най-новото социологическо проучване за очакванията ни през Новата година. Със социолога от „Маркет..

публикувано на 30.12.22 в 14:45

Исторически спад на доверието в политиците и ръст на песимизма

51% от българите смятат, че политическата отговорността при неуспех на това Народно събрание да гласува редовен кабинет би била на всички политически сили, включително и на президента.   14% са на мнение, че отговорността би била на ГЕРБ, а 6% на..

публикувано на 30.12.22 в 14:04

"Ден след ден" на 23 декември

За сложната съдба на два общински проекта ще стане дума и в днешното предпразнично издание на „Ден след ден“. Работата по зоологическата градина ще започне почти отначало с препроектиране. Парите ще дойдат от спрения пробив до Водната палата. С друга..

публикувано на 23.12.22 в 14:28

Не съм оптимист за резултата от протестите

„ За съжаление през последните 12 години, в които участвам в различни прояви на гражданското общество виждам пренебрежение, подигравки и няма никакво значение ние какво правим нещата да продължават да се случват по познатия начин“ – заяви в..

публикувано на 22.12.22 в 14:49

Няма умисъл в размяната на бебетата, но е допусната грешка

Сюжетът с разменените бебета в столична болница коментира в програма "Ден след ден" акушер-гинекологът проф. Петър Петров, бивш управител на  МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив, която има голямо родилно отделение. Според него категорично няма умисъл в тази..

публикувано на 22.12.22 в 14:08

През 2023-та в България предстои духовен подем

Така нареченият "нулев ден", 21 декември, най късият в годината, е определян в прабългарския календар като денят, в който се ражда новото слънце. Астрологът и холистичен терапевт д-р Светла Балтова припомни, че изследователят на древността  Спас..

обновено на 21.12.22 в 17:00

За нулевия ден в „Ден след ден"

Днес е най-късият ден в годината. Следва най – дългата нощ. Това е време на обновление и прераждане. Съпътстват го различни поверия и ритуали. В тази нощ се пророкува и нарича: Началото бе Слънцето, и кръг беше пътят му и кръгът беше Огън. И..

публикувано на 21.12.22 в 14:48

“Уикеда“ и „Тангра“ пеят на Нова година в Пловдив

Емблематичните групи „Уикеда“ и „Тангра“, както и фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще участват в празничната Новогодишна програма в Пловдив. Тя ще е на площада пред общината и започва в 22 часа. Заместник-кметът по културата Пламен Панов обясни, че след..

публикувано на 20.12.22 в 17:12

Какво се случи и какво ще се... в "Ден след ден"

С нестандартно предложение за брак започна следобеда в центъра на Пловдив.Какво точно се случи пред елхата в центъра на града ще разберем в часовете между 15 и 17, които са резевирани са следобедната програма "Ден след ден".  Какво ще се случи на..

публикувано на 20.12.22 в 14:50