Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Аромати и аплодисменти в "Ден след ден"

Е ли етериката химия и как климатът променя пазара - това ще бъде темата на предаването "Ден след ден" на 23-ти февруари. Производители на етерични масла обсъдиха днес как да се противопоставят на проект на Брюксел да забрани етеричните масла за..

публикувано на 23.02.23 в 14:46

Невписването на машинния вот е нарушение на закона

Защо решението на Централната избирателна комисия да се записват резултатите от машините и хартиените бюлетини в един общ протокол предизвика вълна от недоволство, коментира адвокат Георги Кардашев, специалист в областта на  изборното законодателство и..

публикувано на 22.02.23 в 16:54

За хляба и виното „Ден след ден“

Спекула при цените на храните у нас има. След потребителите го разбра и призна и земеделският министър. Защо е толкова голяма разликата в цените на храните от фермата до трапезата? Задават ли се фалити на производители и защо контролът на държавта не..

публикувано на 22.02.23 в 14:52

Започна строителството на Детска болница в Пловдив

Пловдив ще има нова детска болница след три години. В сградата ще бъдат вложени 42 млн. лева държавно финансиране. Отделно към УМБАЛ "Свети Георги" на бул. "Пещерско шосе" ще бъде изграден паркинг с хеликоптерна площадка за 25 млн. лева. Проф...

публикувано на 22.02.23 в 13:06

Има спад в продажбите на недвижими имоти

"Има спад на продажбите на апартаменти и други недвижимости", отбеляза Мартин Панайотов, мениджър в платформа за недвижими имоти. В същото време, според него, се увеличава търсенето на жилища под наем. "Най-високо търсене в Пловдив има в района..

публикувано на 21.02.23 в 16:50

Новото строителство увеличи автомобилния трафик в Пловдив

Как се строят новите сгради в Пловдив и промяната на урбанистичната визия коментира в програма "Ден след ден" урбаниста Калоян Карамитов.  Според него през последните години се построиха много нови сгради в Пловдив, реализира се ново строителство,..

публикувано на 21.02.23 в 15:16

Ремонти, цени и аномалии в "Ден след ден"

Обичайните доскоро маршути в Пловдив са променени, трафикът затруднен, а и недоволството на хората от ремонтите не спира. Как се промени ситуацията в район "Южен" след дейностите по пробива под Централна гара и продължаващите ремонти в Кючук Париж?..

публикувано на 21.02.23 в 14:56

ВМРО пита за трафика в "Южен", райкметът призова за търпение

Във връзка с реализирането на пробива под Централна гара общинските съветници от ВМРО внасят въпроси до кмета на Пловдив Здравко Димитров. Те се отнасят до отпушването на трафика и разширяването на бул. „Македония“ в район „Южен“. Четиримата..

обновено на 21.02.23 в 11:20

Международният ден на майчиния език в Пловдив

Реплика от „Алиса в страната на чудесата“ ще прозвучи на 30 езика днес в хотел „Тримонциум“ в Пловдив.  Чуждестранни студенти от всички краища на света, избрали да учат в Пловдив, почетните консули в града под тепетата, представители на различните..

публикувано на 21.02.23 в 05:54

В най-скоро време подменят ВиК мрежата в Брестовица

На среща с жителите на Брестовица министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков заяви, че в най-скоро време започва подмяната на водопроводната мрежа на селото. Така ще се реши дългогодишният проблем с качеството на водата в..

публикувано на 20.02.23 в 16:14