Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


По безкрайността на кръга „Ден след ден“

Кръговото движение край Водната палата засега остава. Днешната извънредна сесия на пловдивския Общински съвет очевидно  регламентира това, след като мнозинството съветници поискаха спиране на работата по пробива за 45 дни, каквото бе първоначалното..

публикувано на 26.10.22 в 13:42

За ГЕРБ пробивът е битка кой ще е кандидат за кмет догодина

"Не съм специалист в градоустройствените решения, но е ясно, че Пловдив се задъхва и трябва да бъдат търсени решения за трафика, който наистина е страшен в нашия град. Така че различните инфраструктурни обекти, които биха помогнали Пловдив да стане..

публикувано на 25.10.22 в 16:46

Редовен кабинет е възможен, ако ДБ получи третия мандат

Контактната група, излъчена от ГЕРБ, направи всичко възможно за диалог в парламента, но очевидно партиите не желаят такъв диалог, коментира за Радио Пловдив политологът Стойчо Стойчев. Той посочи, че в НС има два блока относително враждебни един..

публикувано на 25.10.22 в 10:35

Шаманизмът при прабългарите е отричан напоследък, но го има

По българските земи е имало шамани. Възродената от проф. Николай Овчаров хипотеза вече е призната от световната наука. Тя е защитавана през годините от неговия баща проф. Димитър Овчаров, от академик Веселин Бешевлиев, от Живко Аладжов и други учени...

публикувано на 24.10.22 в 17:24

Няма опасност от финансова катастрофа на България

На извънредно заседание на парламента утре служебният министър на финансите Росица Велкова ще обяви три варианта на проектобюджет за година. Увеличаването на доходите, според нея,  минава през поемането на нов дълг и дефицит. "Бюджетът може да е..

обновено на 24.10.22 в 16:38

С хартиената бюлетина ще настане абсолютен мармалад

Няма нито един сигнал, който да показва разрешаване на политическата ситуация у нас, смята  доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации. Той използва мефатората с кучето до червения килим пред сградата на Народното събрание в..

публикувано на 24.10.22 в 15:58
Магарешки трън

Държавата и народът „Ден след ден“

Обвненията, че народът е разделен, отпада следното от показаното на отпуснатите в първия им работен ден, който продължава три дни – тяхната реторика на разделението, обидни реплики и грозни сцени показват първия източник и генератор на разломите..

публикувано на 24.10.22 в 14:21
Златко Златанов

Велинград очаква силен сезон, цените са рекордни

Срещу 11 500 лева можете да посрещнете Нова година в президентски апартамент в петзвезден хотел във Велинград. Тази оферта включва възможност за 4 нощувки на шестима души и предизвика лавина от коментари в социалните мрежи и сравнения с по-евтини..

публикувано на 21.10.22 в 16:56

Разделено общество не може да произведе консенсусни решения

"Това е ситуативна някаква комбинация, която очевидно е направена с цел да се закрепи парламента в поне следващите два-три месеца, защото според мен това е хоризонтът на неговия живот". Така социологът проф. Иво Христов коментира в "Ден след ден"..

обновено на 21.10.22 в 16:10

Разум и инат „Ден след ден"

Трети ден депутатите от 48-то Народно събрание са там, където завършва краят на кръга. Положението вместо да се влошава става безнадеждно, каза доаейнът в събранието Вежди Рашидов. Няколко часа по-късно – след спорове, размисли и..

публикувано на 21.10.22 в 14:33