Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


В търсене на решения "Ден след ден"

Картата на свлачищата по жп трасета в България за съжаление се обогатява и това е свързано и с промените в климата и предизвиканите от тях проливни валежи. Това твърди заместник – министърът на транспорта и бивш директор на на НКЖИ Красимир Папукчийски..

публикувано на 01.12.22 в 14:44

Влаковете са все по-застрашени от нови свлачища

„Постоянно се появяват нови свлачища, които не са давали индикации да бъдат проблемни зони. Това е така  заради климатичните изменения “. Това коментира зам.-министърът на транспорта  Красимир Папукчийски, който е бил и генерален директор на..

публикувано на 01.12.22 в 13:48

Керваните и кучетата „Ден след ден"

Как община Пловдив изгуби един от най – ценните си имоти между Братската могила и Гребния канал? Историята с апетитния терен от 140 дка в парк „Отдих и култура“ започва точно преди 20 години. През 2002 година кметът Иван Чомаков предлага там да се..

публикувано на 30.11.22 в 14:37

Играта "Сливи за смет" спечели 10 000 лева на автора й

Мирослав Гаригов от Пловдив е победител в 14-ото издание на конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“. Той се организира за млади хора от 18 до 35 години, с адрес град Пловдив и идея за бизнес проекти с развитие. Инициатор и създател е..

публикувано на 30.11.22 в 13:28

"Европейски пътища" съди Павел Гимишев

Фирма „Европейски пътища“ съобщи, че завежда искова молба за причинени неимуществени вреди от активиста на Инициативния комитет  „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев.  Според фирмата Гимишев в своите публични и медийни изяви злепоставя..

обновено на 29.11.22 в 16:35
Татяна Буруджиева

Лявото обединение може да е нов субект за изборите

В НДК се провежда форум под името „Лява България“, където се дискутира евентуално ново ляво обединение. С политолога  Татяна Буруджиева коментираме какви заявки за бъдещата българска политика дават бившите и настоящи социалисти. Доц. Буруджиева..

обновено на 29.11.22 в 15:51

В новия ляв проект партиите трябва да са равнопоставени

В НДК се провежда форум за политическо обединение, предварително обявено като нов ляв проект. Сред поканените са лидерите на партия АБВ, "Изправи се, България", "Движение 21", "Нормална държава" на Георги Кадиев и други. Един от инициаторите е..

публикувано на 29.11.22 в 15:07

Политическият ступор в България е напълно разбираем

Какво можем да очакваме след края на консултациите при президента Румен Радев с парламентарно представените партии за съставяне на правителство? „Президентът пробва нов подход – да се даде максимален срок и прозорец на Народното събрание, за да..

публикувано на 28.11.22 в 16:49

Кашони и куфари в "Ден след ден"

Кашони с клони и играчки в центъра на Пловдив напомнят за началото на декември и края на годината. Разхвърляни около голямата коледна елха, която вече се извисява над града. Свикнали сме тези дни да бъде цветно и празнично.  Не такова обаче е в страната на..

публикувано на 28.11.22 в 15:00

Изборите са организационен, не технологичен проблем

Софийската градска прокуратура възложи на  Държавната агенция “Национална сигурност”  предварителната проверка по повод твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова за манипулиран машинен вот на предсрочните парламентарни избори през октомври...

публикувано на 28.11.22 в 14:49