Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


В ръцете на ПП е да оттеглят Петков като кандидат за премиер

БСП стопира всякакви преговори с Продължаваме промяната за съставяне на правителство и отхвърля кандидатурата на Кирил Петков за премиер. Мотивът за това е решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия, това е безпрецедентно, това е скъсване на..

публикувано на 29.06.22 в 16:05

Хляб и зрелища „Ден след ден"

Хлябът и брашното у нас няма да се облагат с ДДС за една година от 1 юли, решиха окончателно депутатите. Сгрешен глас при гласуването поднесе изненадата за нулевата данъчна ставка и за брашното. Ще поевтинее ли хлябът в магазините, с колко и кога?..

публикувано на 29.06.22 в 14:54

ПП и ГЕРБ може да направят евроатлантически алианс

Възможен е евроатлантически алианс между ПП и ГЕРБ след едни нови избори. Това заяви политологът проф. Тодор Танев в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив. Той прогнозира още, че при нови избори ГЕРБ вероятно ще дръпнат напред, ПП..

публикувано на 28.06.22 в 16:43

"Ден след ден" на 28 юни

Министърът на икономиката Корнелия Нинова и нейният заместник Димитър Маргаритов представиха пред експерти от потребителски организации проект на закон, който регламентира колективните искове в защита на потребителски права. По темата ще разговаряме с..

публикувано на 28.06.22 в 14:55

Двама седмокласници са получили 199,5 т. на матурите в Пловдив

Само едно момиче постигна 100 точки на изпита по български език и литература в 7 клас за Пловдив и областта. 25 ученици от 9 училища са със 100 точки на теста по математика от НВО. Това сочат данните на Регионалното управление на образованието...

обновено на 27.06.22 в 17:14

Нямаме тежки случаи на Covid-19

"Има известно повишаване на пациентите на коронавирус, но за момента те са на ниво инцидентни случаи", каза пловдивският общопрактикуващ лекар д-р Георги Цигаровски.  Припомняме, че главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев..

публикувано на 27.06.22 в 16:51

Политика и здраве - теми в "Ден след ден" на 27 юни

Обществото е разделено в мненията си за случващото се в страната. Почти половината българи са „за“ свалянето на кабинета „Петков“, сочи последното социологическо проучване на „Галъп интернешънъл“. Повече за нагласите на избирателите ще научим от..

публикувано на 27.06.22 в 14:45

58% от българите очакват нов кабинет в настоящото НС

Обществото е разделено в мненията си за случващото се в страната. Сред инстинктивните моментни реакции към начина на сваляне на правителството с малко преобладава по-скоро симпатията към правителството на Петков и това води до ситуационна мобилизация..

публикувано на 27.06.22 в 14:21

Пренареждането на пластовете започна сега

"Със сигурност това е нещо добро, защото оттук нататък натискът, недоумението на европейската публика, напрежението  се прехвърлят върху македонските политици. Ние се освободихме от бремето да спираме разширението на ЕС. Абсолютно некоректно бяхме..

публикувано на 24.06.22 в 16:20

Годишно у нас 28 хиляди имат загуба на речта след инсулт

От здравния профил на България, обявяван всяка година на сайта на Европейската обсерватория по здравни системи и политики се вижда, че страната ни заема едно от първите места в света по инсулти. Всяка година 28 хиляди души имат загуба на речта..

публикувано на 24.06.22 в 14:33