Треска в събота

 Снимка

"Треска в събота" e седмично музикално-информационно предаване на Радио Пловдив. В предаването за вас следим концертния музикален афиш на България, слушаме нови сингли, представяме и актуални  новини за имена от световната музикална сцена.

Акцент в предаването е отразяването на музикални събития от фестивали и музикални форуми провеждащи се в Пловдив - Есенен салон на изкуствата, Джаз фестивал, Фестивал на китарата, SoundsOfTheAges, POLINEROOOCK fest…

В това предаване за първи път са прозвучали гласовете на легендарни имена създали историята на световната поп и рок музика – Джон Лорд (DeepPurple), Кен Хенсли (UriahHeep), Рик Уейман (Yes), Кийт Емерсън (Emerson, Lake & Palmer), Пол Гилбърт (Mr. Big), Джо Лин Търнър (Rainbow, DeepPurple), Ян Акерман, Ренди Брекър, Били Кобъм, Ал Ди Меола, Лари Кориел…

Ако искате да разберете кой,кога и къде ще свири в България, да чуете нови сингли и новини около известни имена в музикалния шоубизнес, то вашето място е "Треска в събота" - всяка събота от 12.15 до 15.00 часа.

Водещ: Детелина Петрова


Billy Cobham - между Панама,Съединените щати и Швейцария

На 10 октомври се състоя последното събитие от тазгодишното издание на фестивала Пловдивски Джаз вечери.Това беше концерта на Billy Cobham и Теодосий Спасов проект. В кариерата си Cobham има повече от 30 солови албума , барабанистът е работил с някои..

публикувано на 03.11.09 в 12:08

21 години по-късно - джаз тромпетистът Randy Brecker отново в Пловдив

Едно от събитията в тазгодишното издание на фестивала Пловдивски джаз вечери беше гостуването на джаз тромпетиста Randy Brecker на 9 октомври. В България известния музикант се изяви с проект на тромпетиста Венцислав Благоев. "Венци Благоев бенд"..

публикувано на 26.10.09 в 14:36

Van Merwijk’s Music Machine-първо гост участие на Пловдивски джаз вечери 2009

Стартът на Пловдивски джаз вечери 2009 бе даден на 7 октомври в 20 часа в Концертна зала. Разбира се фестивалът бе открит от артистичния директор Теодосий Спасов.Първи на сцената имаше честта да се качи Биг Бенд Пловдив с диригентът Николай Гешев и..

публикувано на 23.10.09 в 14:13

Радикални, индивидуалистични и новаторски- Miroslav Tadic, Howard Levy и Mark Nauseef

На 8 октомври в Концертна зала Пловдив гостува триото Miroslav Tadic, Howard Levy и Mark Nauseef. Miroslav Tadic е сръбски китарист,който живее САЩ . През 1997 г списание Guitar Player го класира като един от трийсетте най-радикални и индивидуалистични..

публикувано на 23.10.09 в 14:10

Интервю със сръбския китарист Мирослав Тадич

Сръбският китарист Miroslav Tadic работи в разнообразни музикални стилове,които варират от барок и класика до блус,джаз и рок. Свири с едни от големите имена в музиката като Тери Райли,Пласидо Доминго,Джак Брус,Влатко Стефановски,Теодосий Спасов.От дълги..

публикувано на 23.10.09 в 14:04

Началото - Jon Lord с група и оркестър

На 1 септември пловдивчани и гостите на града станаха свидетели на Концерт на Джон Лорд с група и оркестър. С това събитие бе дадено началото на Есеснен салон на изкуствата Пловдив 2009 .Групата включваше добре познатите музиканти от група Те в..

публикувано на 23.10.09 в 13:57

Интервю с китарния виртуоз Ал Ди Меола

В края на миналата година в Пловдив гостува китарния виртуоз Ал Ди Меола. Посещението му в България беше част от световното турне New World Sinfonia, което завърши с два концерта в нашата страна - в Пловдив и Русе. И двата концерта бяха напрълно..

публикувано на 26.02.09 в 15:02

Интервю с Влатко Стефановски, етно- рок джаз китарист

Влатко Стефановски е етно- рок джаз китарист от Република Македония. Той е един от основателите на македонската формация „Леб и сол”, с която записва 13 албума, има 2 издадени студийни проекта със сръбския музикант Мирослав Тадич, композирал е музика..

публикувано на 11.02.09 в 14:12

ИНТЕРВЮ С РОК ЛЕГЕНДАТА РИК УЕЙКМАН

В началото на септември в Пловдив гостува Рик Уейкман, легендарният кийбордист на групата "YES". Той свири в Концертна зала заедно с Пловдивската филхармония и хор от 36 души. Звучаха творби от соловата дискография на Рик Уейкман, която наброява над 100..

публикувано на 09.02.09 в 14:56

Интервю с Пол Гилбърт, един от най- техничните и бързи китаристи в света

За трета поредна година в рамките на Есенния салон на изкуствата през 2008 г. в Пловдив се проведе Фестивал на Китарата. Гвоздеят на миналогодишната програма беше Paul Gilbert. Пол Гилбърт неведнъж е обявяван за един от най-бързите китаристи в света,..

публикувано на 09.02.09 в 15:46